Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:47

Luna Názor babiček, které nepomáhají, by mi byl upřímně ukradenej...

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:55

Luna Já vím, že čelit řečem není tak snadné, jak se tu píše. Ale nedělala bys to kvůli sobě, svému pohodlí, ale kvůli svým dětem. Pro ně chceš ho nejlepší. A to uštvaná, zhroucená, deprivovaná matka není.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 29. července 2018 10:58

eless A jake mas to nositko? Jako ja jsem rada, ze jsem zvladla pochopit nejak to zakladni rozliseni satku, nositko je pro me velka neznama:-D. Jsem v nejakych skupinach na FB, tak to tam okukuji. Material na satek jsem si snad vybrala takovej, ze ho budu moct mit I ted v lete, ty vedra nepocitam, to se mi ani nechce nikam chodit, navic mam ted vuz, kterej nema klimu, no katastrofa!!!! Takze nevylejzam ze stinu celej den:-D.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:05

Sweet Potato A to já bych řekla, že základem je brát to tak, že matka nemusí být uštvaná, zhroucená ani deprivovaná, aby "ospravedlnila" najmutí chůvy, co je komu do toho

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:13

Mutziputzi Jistě, obecně, ale vycházím z toho, co tu Luna píše.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. července 2018 11:22

No já se musím dnes smát sama sobě, včerejšek byl fakt hrozný, břicho tlačilo, jak kdyby tam bylo malý slůně, spodek tahal a do toho to teplo, nevěděla jsem jakou zaujmout polohu abych si trochu ulevila, protivná jsem byla... a tak nějak jsem dospěla k závěru, že už určitě porodím.

Takže jsem před spaním dochystala poslední papíry do porodnice a pečlivě si prošla poznámky z předporodního kurzu, abych jako přesně věděla, co dělat. Po půlnoci při obvyklém budíčku kvůli WC, jsem cítila 2 menší křeče, tak jsem si říkala, že už to určitě začalo a že to zkusím ještě zaspat, než se to celý rozjede...  no a probudila jsem se v 9 ráno, a stále v jednom kuse.

Jsem z toho taková mírně rozladěná

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. července 2018 13:43

Karja mam infantino a kupili mi ho rodicia asi za 30 USD. je jemne polstrovane a bolo mozne nosit od narodenia ale ja som pouzivala az po mesiaci kedze som ho dostala az vtedy. male deti maju tu cast medzi nozickami zuzenu a pre starsie sa to rozsiri - kvoli M polohe noziciek. zuzena sa pouziva aj na nosenie deti chrbtom k sebe ale je to pre starsie a ja som to vyskusala iba raz a manzel tiez a nejak nenadchlo. da sa nosit dieta aj na chrbte ale na to treba asistenciu takze som to este neskusala. 

videla som nositka ktore mali stredovu cast alebo kapsicku ci ako to mam nazvat zo sietoviny ktora sa zakryla latkou ak bolo chladnejsie. to mi prislo fajn na leto ale znacku neviem.

sirka a polstrovanie na popruhoch je dobra vec - tazke deti sa nosia lepsie a nezarezava sa to

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. července 2018 13:46

DrowRanger Sairon na vyvolanie porodu pomaha sex. konkretne prostalgin v ejakulate. takze veselo do toho

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. července 2018 14:02

Sairon tim, ze se rozbiha 2. porod jsem si taky byla jista - dala jsem si horkou vanu a na chvili si lehla nez vyrazime. Rano jsem.se probudila a cela vylekana kukam na bricho a pro jistotu i pod perinu, zda jsem to nezaspala. Porodila jsem az za dva tydny po vyvolani.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 29. července 2018 14:38
Reakce na Malenge:

Prosím o radu s nosítkem, vím, že tu žluťásek psala o nosítku pro drobné ženy, které se ale nemusí příliš přenastavovat i pro většího muže, navíc má být docela kvalitní a ne nějak extrémně drahé. Myslela jsem si, že jsem si ten název uložila, ale očividně ne. V diskuzi nejsem schopná to najít. Moc děkuji.

​To bylo nejspíš Bondolino

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2018 14:42

Luna a nemáte v okolí ani matky s rovnako starými deťmi, s ktorými sa poznáte a s ktorými by ste si mohli vypomôcť? že napr. 1 deň v týždni postrážia/vyzdvihnú Vaše deti oni, iný deň v týždni zase Vy im? A tým by ste získali buď viac času alebo napr. voľný večer? 

Inak ja už mám preventívne zabezpečené číslo na pani na upratovanie, včera tu muž vysával, síce som ho pochválila, ale dnes som to prebehla znovu kým bol preč, tak nejak mu toho dosť po tej zemi ušlo (už chápem, ako chlap môže nevidieť celulitídu ), minule som ho poprosila, nech uprace kuchyňu, tak naložil riad do umývačky a vyhodil smeti, linku aj stôl nechal zapratané vecami a špinavé...mužská selekcia. Čiže keď to na mňa príde, proste si po pôrode zavolám na uložené t.č. a mužovi len pošlem SMS aby bol v ten-ktorý deň doma a panej otvoril, ja potom prídem s malým pekne do čistého .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2018 14:43

eless áno, toto mi spomínala aj doktorka na kontrole, už len počkať kým sa schladí natoľko, že človek znesie aj dotyk niekoho iného .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2018 14:47

Sairon ja som v piatok mala opačnú situáciu, ešte nedorobená robota, večer som si okolo 2:30 ľahla, začalo mi tvrdnúť brucho a zobudila som sa na to, že mám kŕče, viacero po sebe, tak ma len napadlo, že teda či to zvládnem dopísať alebo to bude musieť dokončovať za mňa chudák muž (zákon schválnosti predsa, tak samozrejme, že porodím, keď sa mi to ešte nehodí.) No, zobudila som sa tiež ráno, po krásnom 8 hodinovom spánku, dieťa sa už dožadovalo prísunu potravy. Ale robotu už mám konečne všetku hotovú, môžem rodiť aj hneď.(Predpokladám, že teraz sa dostanem do toho stavu, že už sa mi nebude chcieť čakať a s každým dňom navyše budem viac a viac netrpezlivá a náladová). 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. července 2018 15:06

DrowRanger Matky s detmi, ktere kamaradi s mymi detmi znam, bydli dokonce o 2 patra niz, ale bohuzel ma funkcni babicky, dokonce dedecky!!!, takze na muj navrh si je navzajem hlidat se moc netvarila.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. července 2018 15:18

Luna och, dokelu :/ Tak hádam s ajedného dňa odhodláte na stráženie cudzím človekom (alebo medzitým staršie vyrastie natoľko, že bude môcť strážiť mladšie ).

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. července 2018 17:36

eless já bych jen takovou malou poznámku, že to dítě v pozici "čelem od rodiče" není ve správné pozici, tohle není dobré na záda

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 29. července 2018 18:14

MaeGandal ale niekedy je to jediná možná pozícia

Luna ja mám z toho všetkého už taký pocit zacyklenia sa vo vlastnom "nič sa nedá".

Ako ja viem a chápem, že niekedy je to ťažšie, napríklad to nechávanie detí niekomu cudziemu som ani ja nedala, ale tá pani na upratanie, to aj keď s tým poriadkom trebárs nie je extra problém, je to jedna z X povinností dole. Jedine teda, že by ťa to upratovanie naozaj bavilo a svojim spôsobom by to bola istá forma relaxu. Stráženie som napríklad ale dala spôsobom, že prišiel niekto "postrážiť", kým som bola doma, a ja som si pritom robila svoje, švagriná to teraz má tiež tak. Ako už to, dostať sa niekedy k vlastným koníčkom je na nezaplatenie, aj keď je to stále medzi tými istými stenami. A to "čo by si kto myslel", no ľudia myslia vo všeobecnosti oveľa menej, ako by človek čakal , navrch v takomto niečom by mi to bolo absolútne ukradnuté.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. července 2018 18:26

slniecko Ja nikoho na uklid fakt nechci, spis jsem to zminila ve smyslu, ze spousta z vas si pusti ciziho cloveka do bytu a ze to celkem obdivuju, ja bych tam nikoho nepustila. 

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 29. července 2018 18:33
Reakce na eless:

DrowRanger Sairon na vyvolanie porodu pomaha sex. konkretne prostalgin v ejakulate. takze veselo do toho

​a taky bouřka, ale to je nedostatkové zboží

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 29. července 2018 18:34

Luna no, ale niečo z rúk proste pustiť musíš, mne to vysvetľoval doktor, keď som z vyčerpania ležala na infúzke, to nechceš, ver mi .