Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 31. října 2023 15:03

Zina Já mám dojem, že dcera čtené pohádky zvládala až tak od tří let. Synovi bude dva a půl a když večer předčítáme pohádku na dobrou noc, tak jeho největší zájem je si na právě otevřenou knížku sednout, děj ho fakt nezajímá :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 15:11

DruI to mi připomnělo, jak mladší u toho večer vždycky řádil i teď mu jako super zábava přijde zakrývat to, co se zrovna čte 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 31. října 2023 15:23

Evaeva Medvídka Pú a Modroočka dcera taky měla moc ráda. Paní Láryfáry máme jen knížku. Já ji předtím neznala a při předčítání se mi líbila. A kolem 5 let objevila Macha a Šebestovou s Nárožným a to byl taky hit. Jsem si myslela, že to ještě ani nemůže úplně chápat, ale rozuměla tomu.

žluťásek Baryk se dceři vůbec nelíbil. Zkusila jsem to asi dvakrát. Mrzelo mě to hodně, protože jsem si vysnila, jak to bude krásný, až jí budu říkat, že v dětství měla ráda knížku Já, Baryk a v těhotenství slyšela od stejného autora každý večer Dobré a ještě lepší jitro. To mi četl muž v těhotenství před spaním. No, tak prd

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 31. října 2023 15:25

Zina fakt je to strašně různý, u nás se to prolomilo až někdy kolem 2,5 (pamatuju si to taky kvůli tomu novorozenci) s knizkou pohádky pro dvouleté děti, co tu doporucovala myslím Zuzuli - ona teda část z toho jsou anglické nursery rhymes, takže to nedava úplně smysl, ale dite si tam strašně oblíbilo masu a medvedy a tři prasatka. 
pak teda po par měsících objevila ten atlas hub a byl konec

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 31. října 2023 15:32
Reakce na Zuzuli:

Dneska maji ve skolce odstavku vody. Tak jsem si rekla, ze si vezmu HO a necham ji doma... Blbej napad to byl! Je teprve devet a mam toho plne zuby. 

​někteří tady jsou už poučeni, ty nectes pozorně!

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 31. října 2023 15:37

Potrefenáhusa Neboj, my jsme taky měli dlouhé období atlasu hub a teď už radostně čteme i celkem normální věci :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 15:52

notna na té láryfáry mi nevadí to audio jako takové, ale ty výchovné příběhy, takže vlastně celá ta kniha V dětství mi to nepřišlo.

Online letfenixa
10828 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:05

A Lukasko už čítať nechce prestali sme v lete na dovolenke v auguste a odvtedy nič  

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:14
Reakce na Pinot Noir:

Myrtila myslím,  že dnes diskriminuje,  když nezná Minecraft, marvelovky, později youtubery...

​Tak to bude, chudák, asi úplně mimo Ale myslím, že toto brzy nasaje od spolužáků

Evaeva No, my syna taky ničím nestrašíme, tak když to prababi zkusila ("nechoď na dvůr, zůstaň tu se mnou, nebo tě venku vezme čert"), bylo vidět, jak mu to šrotuje v hlavě, ale pak se otočil a odešel. 

Online letfenixa
10828 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:16

Kolegyňa sa schválila, ako straší vnúčatá kožkárom

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:19

A jinak teda, máme školku! A dost se to ve mně míchá. Jsem samozřejmě ráda, ale mám i strach, jak to syn zvládne, vždycky mu trvá dlouho, než se mezi dětmi osmělí, navíc půjde do už zaběhlého kolektivu. A jak zvládnu všechno sehnat za 2 týdny a naučit syna obléct se

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 16:23

Myrtila oni ho to naučí. Náš to umí, ale ve školce tuhle schopnost tají

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:25

letfenixa mám chtít vědět, co to je?

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:32

Asi to bude chtít trochu pečlivostí, ale třeba to někoho inspiruje. 

https://twitter.com/HIDDENTIPS_/status/1719248494257729912?t=r-rCDXvtGNbE_pA2tcDfgA&s=19

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:33

Evaeva No trochu se toho bojím. Nejen oblékání teda, tak nějak celkově. Příští týden se tam jdu domluvit, asi tam půjdu se seznamem otázek I když si myslím, že se budu ptát na věci, co se ostatní rodiče dozvěděli někdy mezi zápisem a nástupem. Protože nevím fakt nic, jak to tam chodí. Aspoň, že ze začátku ho budu moct brát po obědě, myslím, že nějaká adaptace bude potřeba. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:40
Reakce na letfenixa:

Kolegyňa sa schválila, ako straší vnúčatá kožkárom

​Jé kůžkař a sběrné suroviny.  Ten byl dobrej, dával prachy, vyhrával dechny, jezdil v sobotu dopo a rozdával rozvrhy, vystřihovánky, ten byl úplně v pohodě.

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:43

Myrtila Tak zase na jednu stranu je dobré, že jde do zaběhnutého kolektivu, když jich tam v září nastupuje nově deset, tak se k té lítosti za rodiči strhávají navzájem. A i kdyby se uměl doma oblékat na jedničku, tak ve školce je to stejně jiný. Dcera s tím má problém dodnes, něco ji zaujme a nepřevléká se, i když už jí je šest :o)

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 31. října 2023 16:55

Zina My začali číst asi ve 2 letech, nejdřív leporela a knížky, kde bylo víc obrázků než textu. Pěkný jsou ty knížky o Péťovi, jsou asi tři, ty čteme i teď. Kolem dvou a čtvrt už jsme četli Pejska a kočičku a fakt se chytal, ingredience do dortu uměl nazpaměť.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 16:59

Myrtila uvidíš, nejhorší je strach z neznámého. Zaběhnutý kolektiv mi nepřijde špatně, přesně jak píše DruI zvlášť pokud se jedná o tříleté děti, ty si žádné extra vazby mezi sebou nevytváří (aspoň já mám ten dojem)

Online letfenixa
10828 příspěvků moje polička 31. října 2023 17:01

monis to sú takí ľudia, čo chodia obvykle po dedine a pýtajú-staré kožky (kože zo zvierat), perie, a teraz už aj autobatérie a tak. Majú amplion a vyrevuje to na celé okolie.