Kolik dílků magformers je dostačující pro dvě děti? Koupila jsem nějakou bazarovou sadu, máme tři podvozky (jeden na dálkové oblečení), ale dílků se mi zdá málo.
Vše o těhotenství a dětech
Ja mám hrozně moc dárků k Vánocům, jako ne ještě koupených ale v košíku nebo rozmyslenych. Holky si tak pěkně hraji, proč jim to nekoupit, jsou to drobnosti, jedinej velkej dárek je domeček pro malé panenky z Lidlu (ten ale možná nechám ještě sušit) a pak ty dvě panenky mimin. Ještě to rozdám po babičkách a malamala má i narozeniny, jistě do toho padne i nějaká nemoc a nuda doma, ale stejně mi to přijde takove marnotratne a mám ze sebe blbej pocit, když tu čtu o třech darcich. Já vím třeba o 25 věcech co můžu s přehledem pořídit a nebude to v koutě.
Karja Fakt si holky zvládnou hrát s tolika věcma? Já mám dojem, že dcera si nestíhá hrát ani s tím, co už doma má, tak mě vidina dalších a dalších kousků nenaplňuje nadšením. I když taky jsem schopná vyplodit dvacet věcí, ze kterých by měla radost :o)
DruI Hele já si myslím, že teď mají takové věkové období. Víš a že třeba za rok za dva až budou jako tvoje dcera se to zase utlumí. Ale fakt nám ladem leží houpací krokodýl a taková mozaika, jinak se všechno jednou za čas vytáhne a prostřídá.
DruI my taky spis jdeme tou cestou mene hracek... Ale uvedomuju si, ze tim, jak bydlime v Praze, tak to neni takovy problem. V batoleci dochazkove vzdalenosti mame tri hriste s trampolinou, dalsich s houpackou a piskovistem je nepocitane. Na kazdem z nich spousta erarnich hracek, takze dite ma pokazde zmenu a pohraje si s necim jinym. Kdyz je hnusne, chodime do zemedelskeho muzea, jinak treba krmit kachny, na kulickove hriste,do zahradnictvi podivat se na kozicky, na nadrazi koukat na vlaky, do zoo... Bydlet na vesnici, kde siroko daleko nic neni, tak asi taky kupuju uplne vsechno s nadeji, ze se tim deti aspon na chvili zabavi a neomrzi se jim to.
Zuzuli Tyjo já nevim...mne fakt nenapadá, kde a jak ty krámy skladovat. Když je toho hodně, dite si sbtim ani nehraje, jen to vytaha na hromadu, já se snazim to furt uklízet, korigovat, obměňovat....některý věci, co dostala k vanocum loni, jsem ještě ani nevybalila
Karja já sice kupuju s vánocům jen třeba tři dárky, ale zas se neomezuju během roku. Když se mi líbí společenská hra, kniha, puzzle, nějaká rozvíjející věc, téma co ho zajímá, prostě to koupime rovnou a nečekame na Vánoce.
Nekupuju jen tak velký a vlastně ani menší hračky jako fakt hračky, auta apod. Ale třeba zas na výletě když toužebně hledí v hračkářství na malej autobusíček, tak mu ho klidně koupím, pro ten zážitek. Pulmetrovou tramvaj ho odkazu na toho Ježíška :-))
Potrefenáhusa ale ty máš malé dítě. Ty tří a víceleté už si opravdu hrají, vymýšlejí příběhy, do jedné hry zapojí od lega, přes nádobí, vozový park, plastelínu až po nasbírané přírodniny. A mladší hodně odkouká od staršího, mám pocit, že si hraje mnohem dospěleji než starší v jeho věku. My máme hraček hodně, auta můžeme přehazovat vidlemi, ale skoro nic neleží nepovšimnuto, všechno se čas od času využije.
Mrakoplas hej vsetko zavreli. nastastie som stihla pre neho nakupit. inak lindex ma opat zlavy 20% ale len pre registrovanych. ja som nakupila teplaky 3 za cenu 2 a zlavu som mala zaratanu dalsiu za to. prihodila som aj obyc bavlnene rukavice a platila som miesto 60 cca 30 eur a to sa uz da :)
eless
tie zľavy tiež využívam, bez nich sa mi za to nechce dávať toľko peňazí.
Pinot Noir ale jo, ale vůbec nevim, kam to dame, my to máme u nás kvůli věcem dost napjaty
Pinot Noir jojo, přesně. Auta teda naše neberou, těch máme pár velkých a pár malých, ale jinak je to přesné. Starší syn si do dvou s hračkami prakticky nehrál, další rok mu vystačilo Duplo, s tím si hrál sám klidně hodinu. Od tří let si hraje skoro se vším, hodně teď vyrábí, staví z dřevěných kostek, magnetické stavebnice, vláčkodráhu,... Teď si kluci začali spolu! hrát na "večerní rutinu", takže se z pokoje ozývá Pojď se vykoupat! Nechci! Tak aspoň osprchovat![]()
Evaeva to je hrozně hezké, jak přebírají ty situace z běžného života. I jak jsi psala, že si čtou ty pohádky. ![]()
Potrefenáhusa to jo, ale psala jsi, že to akorát vytahá na hromadu a dál nic. Potom, když už si opravdu hrají nebo mají k těm věcem vztah, na to koukáš jinak. A i když je místa málo, tak to přece jen nějak vymyslíš.
Pinot Noir hlavně já ji to nebudu moct vyhazovat, pamatuju si, jak mne s tím vyhazovanim mých věci strašně stvala mama!
Ty krámy jsou fakt moje Achillova pata :-(
Evaeva starší sa teraz hrá na cintorín
. Má fotku prababky v čiernom rámiku a od dedka vysomroval elektrickú sviečku čo nosí na hroby. Robí si rôzne po dome pietne miesta a chodí a rozprava, že prababka zomrela (ona teda zomrela než sa narodil). Asi by ich dedko nemal tak často brať na cintorín ![]()
Potrefenáhusa Miliony hraček jsou peklo, my fakt držíme hodně malej počet. Není to kam dát, navíc nejlepší zábava je teď úřadovat v kredenci a vyhazovat všechny věci na podlahu. V rodině to naštěstí všichni pochopili, ale k narozeninám nedostal syn od tchánů vůbec nic, to mi teda líto bylo.
Potrefenáhusanemusis sa bat, nie vsetky deti sa hraju s mnozstvom hraciek. U syna aktualne uz niekolko mesiacov frci len drevena vlacikova draha, lego duplo a plastelina. Obcas ho oresvedcim na citanie knihy alebo si kreslime (teda ja, on si zatial maluje na ruky, nohy a teplaky) a strihame. Aha a dinosaury este idu, tych ma hadam 50 a stale ich nema dost. Mam to vsetko v obyvacke v krabiciach z ikei, je ich spolu 5. Velke auto ma len smetiarske a poton ma par mensich, tie vacsinou pouziva ako figurantov pri stavani garaze z dupla :)
Evaeva starší sa teraz hrá na cintorín
. Má fotku prababky v čiernom rámiku a od dedka vysomroval elektrickú sviečku čo nosí na hroby. Robí si rôzne po dome pietne miesta a chodí a rozprava, že prababka zomrela (ona teda zomrela než sa narodil). Asi by ich dedko nemal tak často brať na cintorín
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje