viktorka_od splavu To souhlasim uplne. Jsem jen reagovala na ty tituly.
Vše o těhotenství a dětech
Jos jojo. mne to prave pripada uplne opacne - jedno lez za me neni vubec (zubar=doktor) a to druhe lez dosti kratkozraka. a prijde mi ze zbytek diskutujicich to ma obracene, zajimavy![]()
viktorka_od splavus těmi doktory šlo o to, že byli spolužáci, což nebyli. O čase pro sebe bych taky nelhala.
viktorka_od splavu Já si myslim, že ne, že to všichni tady berou striktně a to nikdy nic. Já to zas takhle plošně jak to ted vyznívá neberu, řeknu jim, že jdu někam sama. Ale když jdu někam za pro ně fakt lákavým programem a ony nemají žádný nebo nudný nebo mají zrovna velikou potřebu být s mámou, tak to jim teda neřeknu. Taky vlastně sama některé věci radši nevím:-D:-D
Karja já vidím rozdíl mezi lhát a neříct všechno. Když půjdu někam, kam by chtěli taky, můžu říct, že potřebuju být chvíli sama. Když se budou dál vyptávat, holt řeknu všechno. Když chtějí být se mnou, tak je jim stejně fuk, kam jdu. Prostě se dopředu připravím na scénu (což je stejně dobrý být připravený furt, scéna může přijít kdykoliv
)
Jos jojo. mne to prave pripada uplne opacne - jedno lez za me neni vubec (zubar=doktor) a to druhe lez dosti kratkozraka. a prijde mi ze zbytek diskutujicich to ma obracene, zajimavy
Já mám teda pocit, že naopak to skoro všichni vidí stejně jako ty. ![]()
Vždyť to s těmi doktory za lež prohlásila snad jen 999.
Evaeva já to dělám stejně, nelžu prakticky nikdy, max neřeknu úplně všechny detaily.
U Karji bych teda ale asi taky zalhala, že babička má moc práce, ne že si vás, děti, ze školky nechce vzít a pohlidat vás.
Evaeva Tak mě ta scéna nevadí, já jsem na odchodu, ale ten tatínek by měl s kvílejícími dětmi problém a to ony když se do toho opřou.Jednou takhle slíbil muž dceři že pujdou na ryby, ještě kamarád s dětmi.On mu to zrušil, tak šel sám, což je pochopitelné, tak to byla katastrofa, půl hodiny na plné pecky a jako i ten zbytek odpoledne stál za nic.
viktorka_od splavus těmi doktory šlo o to, že byli spolužáci, což nebyli. O čase pro sebe bych taky nelhala.
Myslím, že jsem napsala, že chodili na stejnou školu, ne že byli spoužáci, když už teda jedeme takové slovíčkaření.
Moje rada byla na principu přiblížit neoblíbeného doktora tomu oblíbenému a získat mu tak sympatie dítěte. Správně jsem měla napsat, že oba vystudovali lékařskou fakultu. K tomu samožejmě dodat, že je možné, že ty fakulty byly každá na jiné univerzitě a možná i v jiné zemi. Samozřejmě vystudovali každý jiný obor, takže nemohli být spolu ve studijním kruhu. A teď jsem určitě taky napsala nějakou nepřesnost a lžu :-)
Tahle debata mě inspirovala, zeptám se dcery, jestli někdy měla jako dítě pocit, že jí lžeme. Je to zajímavé, jak to lze vidět rozdílně. Jsem zvědavá, co se dovím. Její puberta je vůči nám rodičů nemilosrdná, tak nás určitě nebude šetřit.
Karja tak zalhat proto, aby se tatínek nemusel otravovat řvoucími dětmi, to bych teda nedělala. V tomto souhlasím s viktorka_od splavu - tyhle frustrace jsou součást života a myslím, že popasování s nimi se dá trénovat. A funguje to i u toho Viktora, u kterého pořád není úplně jasné, jestli je mentálně ok, nebo co s ním vlastně je. Chápu, že cesta nejmenšího odporu je občas nejlepší, ale tady úplně nevím...
Ale souhlasím s žluťásek - babička vás nechce bych jim taky asi úplně natvrdo neříkala.
Pinot Noir Jj, je dobré vidět, jak to každý vidí rozdílně. Ono hodně asi záleží na těch dětech, jak ty které věci berou a prožívají a prostě snažim se spíš tak nějak postupně a adekvátně jejich prožívání. Když jsem je chtěla tuhle nechat u segry, taky jsem jim řekla, že mám práci a nebudu mít čas se jim doma věnovat... a ne že sebou chci doma fláknout na gauč nebo mít svůj program, když tam nejsou:D.Když si tam na hlídaní trochu zvyknou, tak už to nijak komentovat nebudu. Ono je to taky tím, že moje děti jako ta různá odloučení moc dobře nedávají, jsou prostě zvyklé na mě a na tatínka, nechtějí od nás odcházet za někým jiným, když ví, že my jsme k dispozici.
žluťásek Pinot Noir já bych řekla, že má jiný program. Říkám to vlastně celkem často, moje máma za nimi chodí maximálně jednou týdně. Takže když se pak zeptají, říkám, že je v práci/dělá to a to/věnuje se ségře/chce být taky někdy sama.
Karja scény oni umí předvést slušné, ale to už je na muži, aby se s tím vypořádal. On jim taky nelže,l. Když popravdě řekl, že jeho děda umřel ve spánku a malý se pak bál usnout, ani na chvilku mně nenapadlo, že to neměl dělat. Že chceme jít s mužem do kina bez nich jim taky klidně řeknu, dodám, že by je ten film stejně nebavil a že chceme být chvíli bez nich.
Zina hehe, no já jsem si zeovna včera říkala, ze ale pes jako příprava na děti není úplně marnej, ze je proste člověk roky zvyklej na to, ze mu někdo něco pobleje, sežere, roztrha, uspini nebo jinak zničí ....
Karja Tiez sa snazim detom neklamat, najma v zasadnych veciach. Ale proste niekedy je nutne zvazit co clovek este da/je ochotny zniest. Takze uplne chapem. Rodicia su tiez len ludia a treba prihliadat aj na ich potreby. Mladsi takto doteraz mava zachvaty placu ked ide sambo vecer na bedminton. Ked bol mladsi, bolo to hrozne, hrozne, hodinu mi vrieskal(a ze on ma decibely). Akoze pardon, po celom dni v covide na materskej som toho mala uplne dost, moje zrutenie kvoli blbosti nikomu nepomoze. Takze sme tvrdili, ze musi ist cosi vybavit/ide len do obchodu. To zobral lepsie a podarilo sa mi ho uspat. Nez sa zobudil, bol sambo doma. To iste by som spravila pre samba. Mam ho rada a robit mu hrozny vecer len kvoli tomu, aby som dietatu nedajboze nepovedala malu loz.. Postupne ako zacal jeho odchody lepsie znasat, sme mu zacali vravieť pravdu. Obcas sa este sekne ale uz je to len par minut. Ale vysvetlit si to nenecha stale. Starsi naproti tomu dost skoro chapal, ked som mu ozrejmila, ze aj my potrebujeme volny cas, aby sme vedeli spolu lepsie fungovat.
Debatu s doktorama jsem nepochopila vůbec, vždyť to spolužáci jsou.
Karja chces rict ze slibil holkam jit na ryby a pak je nechal doma![]()
Jos Ale jo, jasně, chápu. Já jen nemám ráda tyhle konstrukce, jakože na ně něco vymýšlím.
Mrakoplas starší klidně udělá scénu i teď, když muž není večer doma. Ale je úplně jedno, co mu řekneš, většinou je to kvůli práci a řve úplně stejně jako kdyby šel bez něj na pouť ![]()
Potrefenáhusa spolužáci se znají, ne? Teda aspoň já to tak chápu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články