Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:49

mnum jo, ty měla taky moc ráda. Teď už vymalovává bez problémů mandaly, teda když chce, že.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:52

K Vanocum- na tip-top si nehraju, ale ty pripravy, peceni a zdobeni beru jako tvorive dilny s detma. Ja jsem sice nekreativni, ale rada delam rukama, rada zkousim nejakou novou cinnost, novy recept, kdyz najdu nejakou inspiraci. Je to vitane spestreni jinak dost jednotvarnych dnu na materske. Ale rozhodne nepecu po nocich, okno jsem umyla jedno a i to je uz zatlapkane. Stedrou veceri budu chystat taky po castech uz od ctvrtka a hlavne se snazim nemit od Vanoc zadna ocekavani. Jedine to, aby se nam podarilo dostat na Slovensko mezi svatky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:52

Kokoska to je zajímavé, že mamka je taková ta hodná holčička, ale nemám pocit, že by to chystání nějak extra prožívala, tip ťop to určitě být nemuselo. Samozřejmě kolikrát dělala salát v deset večer, ale bylo to tak nějak s mírou. Akorát na Vánoční úklid byl vždycky rozpis, ale to se startovalo už v listopadu, žádné šůrování na Štědrý den. No a jak zrušila i ten úklid

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:54

mnum jo přesně, tvořím s dětmi, zkusím nový druh cukroví, když se mi chce,... Prostě aby si to člověk užil.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:54

Evaeva u nas vlastne omalovanky vubec, ale tak posledni mesic zacala kreslit sama a jsem prekvapena, jak ji to jde. Taky zacala vyrabet ruzna pranicka pro kamarady ze skolky, striha, lepi barevne papiry, namaze lepidlem tvar a pak posype trpytkama ( to jsem uz musela zatrhnout, protoze troytky vsude ). Takze mne to, to nevymalovava omalovanky, vubec nestve

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:55

Mohučanka jo, jsou docela jednoduche, pro mladsi deti. To je sikovna, kdyz uz ji jdou mandaly

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:18

mnum to je pěkné! Syn se teď taky rozkreslil, pomalu začíná s hlavonožci, kreslí obličeje,... Taky někdy koukám.

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:34

mnum dnešné tvorivé dielne- syn umyl dvierka dolnej časti linky a dvere izieb  potom povedal,  že je už unavený a ide sa hrať 

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:35

Evaeva No já si říkala, jak jsem letos nad věcí, že si prostě nastavím ty tři večery před a bude. No než se dostavila rymicka, smrtelná nemoc, takže už to děti dneska schytala,když otravovaly,mně nebylo dobre a věděla jsem, že mám doma ještě navecer hodně práce a nezalehnu v 9. No tak to jsem zas matka roku, takhle zkazit chvilku před usnutim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:39

Karja nic si nevyčítej, úplně tě chápu. O víkendu jsme byli na hromadě já i muž, takže jsme se jen střídali v péči o děti a spánku. Tyhle choroby jsou na nic, člověk je holt unavený i při blbé rýmě.

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. prosince 2021 20:49

Vanocni pripravy. No ja dneska odchytla psa, ze uz to nejde, ze uz vypada priserne. Po dvou hodinach!! cesani (presne obe usi a kus krku), se mi udelal velky mozol na ruce a bylo vymalovano . Jinak syn nasel druhy kartac a snazil se pomahat se zadni casti psa. Sice porad neumi ani mami, ale kde je kartac na psa vi! Dnesni pracny mi moc nechutnaji a jsem zvedava na Masarykovo cukrovi, testo mam v lednici. A tim asi koncim

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:06

letfenixa No aby to neprepalil

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:08

mnum no, když chce, svede dost. Taky se tomu věnuje téměř výhradně ve školce. Ale třeba péct se s ní nedá vůbec, a teď se zas rozhodla, že nechce kakat

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:09

mnum ještě by si vyrobil mozol!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:12

Mohučanka achjo, s tim kakanim to je trapeni  

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:13
Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:26

dzizisketa Garfie jo jo, děkuju za tipy, určitě se mrknu až půjdu někam po nákupech.  Nejradši bych něco koupila už teď, ale na blind se mi po internetu nechce, protože sešitů máme doma mraky a jak to smrdí učením, tak to nechce. Přitom on je furt celej žádostivej, aby mohl něco počítat, jen to nesmí vypadat jako pracovní sešit. 

Online Garfie
28558 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 21:50

Gatita Tak mrkni na ty online, třeba to umimematiku, co jsem ti posílala, nebo tady, tady, tady. Je toho dost. Když jsme byli v Japonsku, někdo mi poradil skvělou matematickou stránku pro rozvíjení logiky, bylo to absolutně úžasné, nezávislé na číslech, takové úlohy typu "dvě hrušky + jedno jablko = dvě jablka, kolik hrušek jsou 3 jablka a podobně, takové vizuální rovnice, od úplně jednoduchých se to pořád postupně komplikovalo, syn byl tehdy ve školce a miloval to. Pamatuju si, že to byla nějaká thajská stránka, ale už se mi to pak po návratu nikdy nepodařilo objevit. :-( 

Offline Gatita
8626 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 22:04

mnum já jsem na sebe celkem hrdá, že mě Vánoce nikdy nestresovaly. Na rozdíl od Silvestra, kdy jsem měla vždycky pocit, že jako něco musím a furt mám dojem, že to nějak není ono, a prvního ledna se mi uleví, že je zas na rok pokoj, tak u těch Vánoc tenhle pitomý pocit nemívám. Ty mám ráda přirozeně a nic mi na nich nevadí. Jak mě celoročně stresuje nepořádek a zmatlanost celé domácnosti, tak zrovna na ten advent mě to nějak pustí. Okna jsme myli se synem ped měsícem, když jsme kroutili karanténu, ale zmatlaná byla hned druhý den. Ale jako tak, že přes ně není vidět. Ale už jsem si ten úkon odškrtla, takže okna mám prostě umytý, i když jsou vlastně od Lipánku.  Cukroví mi nevadí péct, ale musím na to mít buď náladu nebo pomocníka. Letos to bylo prima, syn to dost prožívá a něco splácal se mnou, něco jsme udělaly s kamarádkou u svařáku. Předloni jsem třeba nepekla vůbec, měla jsem cukrovku a byla dost unavená z těhotenství a práce, a vůbec mi to nechybělo (syn se teda realizoval u tety, takže o nic nepřišel). My asi nejsme žádní velcí tradicionalisté, zatím byly každné naše Vánoce vlastně trochu jiné, a kdybychom neměli malé děti, dovedu si i představit, že půjdem někam na večeři. Třeba k těm dětem

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 22:38

Gatita koukni se na Albi kvído. Určitě mají víc večí s počítáním