Karja no, a jemu ostali len tie mammut
Vše o těhotenství a dětech
To by me tedy zajimalo, jak se to delalo v tech osmdesatkach s tim uspavanim. Nedavno to tu probehlo. U nas tedy vubec nefunguje model prectu pohadku a odchazim. Vzdyt to dite rve jak protrzeny, ma uplnou paniku, navic teda beha po pokoji a visi na klice. Dnes jsem to vyzkousela a fakt to nejde, hrozi nam infarkt vsem a nespi nikdo doted. potrebovala bych s tim neco delat, ale tohle mi neprijde jako cesta. Nemam problem u nej lezet, dokud neusne, jen to nesmi trvat 2 hodiny, jako ted...No je to zahada. A ani si nemyslim, ze bychom ho to tak blbe sami "naucili", protoze kdyz byl miminko, bylo obdobi, kdy usinal v postylce sam. Musim se zeptat vlastni matky, ta mi tvrdi, ze uspavani ji trvalo tak 20 minut. Sice jsem pry teda nespala
, ale zadny krik a zpanikareny uprk z postele se nekonal.
Gatita a to mluvíš o kterém? Těžko odnaučíš dítě, které se samo bojí, ale dvě hodiny mi přijde dlouho. Je unavený, když ho ukládáte?
Gatita No třeba naši měli v osmdesátých letech malý byt, tak jsme se asi s bráchou ani neměli šanci cítit sami ;o)
Gatita tady je navod na uspani ditete z knihy Nase dite, vydani z 1971
sse mnou to nasi meli snadne. Ja jsem, co si pamatuju, nejlip usinala sama, u nich v loznici jsem mela postylku minimalne do tri let, ale na usnuti jsem tam musela byt sama. Na dovolene jsem je vyhazovala z pokoje, ze s nima na nem neusnu, a oni tak sedeli na chodbe pred pokojem. Dodnes mam nejradeji neruseny spanek sama. Ale i tak me nechavali jako malou vyplakat v postylce, pry jsem z toho bud usnula a nebo si me po case vyzvedli a ja si sla zase hrat. Muj tata se nechal slyset, ze jsem obcas tak strasne rvala, ze jsem se z toho poblila. Takze moje kontaktni dite je trochu mimo jejich komfortni zonu ![]()

Evaeva o mladsim (necele 2 roky). Je to uplna katastrofa! A uz to trva dlouho. Starsiho to vlastne nepreslo dodnes, ale tam uz se da leccos okecat, takze sem tam se nam podari se vytratit predtim, nez usne. Proto si neumim predstavit, jak nekdo odchazi od bdelych deti, jen je chodi kontrolovat a ony nebreci
No hrozne to je, vecery jsou uplne zabite.
Mrakoplas nám praktická končila úplně, muž z něj nějak vypáčil, lebo sme ešte nemali náhradu. Za to celé pošle niekam na poisťovňu, či kam.
Inak ja vždy kartu nejak dostanem, ono stačí povedať, že sa sťahuje s do cudziny a je to. Naviac vidím ako väčšie riziko, že to stratí pošta než ja.
U nas je teda ale spis nez spanek treci plochou nocnik. Mala ma 19 mesicu, kaka do pleny, ale hned mi to pribehne oznamit, ukazuje na plenu a rika bebe, svlekne si s malou pomoci kalhoty a bezi do koupelny, abych ji osprchovala. Ja jsem z ni uplne na vetvi, jak je sikovna, beru to jako prvni krok uvedomeni si te cinnosti a cekam, ze casem si uvedomi vcas, ze chce kakat a oznami uz to... No kdyz jsem se s tim nadsene pochlubila nasim, tak jsem dostala dlouhou prednasku, ze uz mela byt davno bez plen. Ze je ostuda, ze je porad nosi. A ze mam ten bobek z pleny vzdycky prendat do nocniku a ukazat ji, kam patri. Nacez moje mama jeste vytahla zaznamy, kde si tehdy psala, co uz umim. Tak se pokochejte, jak jsem byla genialni dite
to moje se ve trech mesicich akorat naucilo past konicky ![]()

Gatita no mně přijde, že ještě není tolik unavený. On ještě přes den spí, ne? Mladší taky večer usíná déle, ale ten denní spánek ještě potřebuje. Starší ve dvou začal usínat sám více méně ze své vůle, akorát jsem mu řekla, že to brzy bude potřeba. Ale tvůj se podle mě sám bojí.
Zuzuli diky moc za exkurz. Ta ukazka je obecne o spani, myslim, ze nocni buzeni jsme u obou miminek zpravidla zvladali bez velkych tanecku. Ale to uspavani je horor. Zacneme pred osmou a v deset to dite (mluvim ted o tom mladsim) jeste vyleza z postele a je nerealne od nej odejit.
Zuzuli ty tři měsíce nočník, to je, že ho koupili?
Jinak mi malá přijde šikovná v 19m. Ale třeba starší si dopředu nikdy neříkal, dokud jsem mu pleny nesebrala, on by do plen čůral klidně ještě teď, mi přijde![]()
Gatita U nás je to taky nereálné. A to ani se starším. Naštěstí usínají rychle. Snad jsem to nezakřikla. ![]()
Evaeva hlavne mi prijde maximalne neprakticke se snazit odplenkovat dite pred zimou. Zvlast, kdyz to je holka. A do jara casu dost a to ji uz budou dva, tak uvidime.
No pry koupili nocnik a rovnou me na nej zkusili posadit. Rovnou jsem se do nej vycurala a pry me to tak nadchlo, ze od te doby jsem vysedavala na nocniku
jja porad mamce rikam, ze jen praktikovala bezplenkovku, jen tomu tak nerikala.
Zuzuli úplně vidím to tvoje nadšení
Syn se odplenkoval teď před zimou, no. Moc praktické to není, ale bylo vidět, že už má čas. Ze začátku jsem mu dávala na ven plenu, teď už to nedělám. Ale on vydrží neuvěřitelně dlouho nečůrat.
Zuzuli mladší bude mať 2,5 roka a o nočníku ani počuť
. On si uvedomuje všetko, ale chce potrebu vykonávať zasadne do plienky. No, asi som mu ju fakt mala skúšať odobrať skôr ako v dvoch rokoch.
Gatita tlapkam, ja som odišla zo spálne pred asi 20 minútami, ale u nás nemohol zaspať starší.
Gatita a zaspava ti takto pred desiatou pravidelne ci dnes mu to trvalo dlhsie? Mne sa syn po lete sam prestavil na zaspavanie okolo 20:40. Plus minus par minut. skor nezaspi aj keby som sa postavila na hlavu. A fakt nezalezi na tom, aky je unaveny, velmi vynimocne sa stane, ze zaspi skor ale vtedy zas nespal v skolke a teda sam po kupani a umyti zubov hladi, ze sa uz nechce hrat a ze chce ist spat. Takze do postele bezne smeruje okolo 20:10, tam sa este chvilu jasi s muzom, potom pridem ja a rozpravame sa, to trva asi 20 minut a potom zaspi, drzi ma pritom za ruku. Ak ho do postele dam neskor, zaspi rychlejsie, ale stale je to okolo 20:40 (teraz mu davam priestor, aby sa v posteli vyrozpraval, dost ho trapi, ze pojdem do nemocnice kvoli porodu, tak sa vypytuje na vselico mozne).
Mrakoplaspodla mna to nema s vekom ako takym nic spolocne. Muz tak tlacil na odplienkovanie v auguste ked mal maly dva roky. No v priebehu 5 dni hadam 30x tepoval pocurany koberec, nasledne z neho 5x cistil stolicu (a neboli to bobky), musela som potom dat koberec do cistiarne...ja som vedela, se syn na to pripraveny nie je, plienku chcel, nocnik zurivo ignoroval, takze s cistenim som nepomahala a muza to preslo. O 2 mesiace neskor v oktobri si syn sam dal dole plienku a zacal chodit na malu potrebu na nocnik, nasledne aj na velku a v aprily sa odplienooval aj na noc. Jednoducho bol v tom case pripraveny, uz dokazal ovladat zvierace, tak plienky dalej nepotreboval
.
Zuzuli Ježíšmarjá! Ten zápis:-D
Malymaly teď budou dva a plinky má. Já jsem totiž hrozně líná matka, ale třeba dvakrát za den si ji sundá a jde na nocnik. Už ale avizovala tchýně, že ji na příští návštěvě naučí, neřekla jsem nic, co taky. Tohle mi udělala s velkoumalou, tu v roce a půl naučila na nočník, čímž jsem strávila krásný týden neustálým utíráním podlahy a uklidňováním dítěte, které nechtělo plinku, a to vše s novorozencem u prsa. Ale nějak jsem to zažehnala a naučila se ve dvou letech až finálně.
DrowRanger ja si myslím, že ten náš si proste tu plienku obľúbil a nechce sa jej vzdať
. No ja viem, že musím počkať, než sa rozhodne sám ale už ma tá horda plienok pekne štve.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje