Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:33

Kan nevšimla jsem si, že by se tady někdo rituálům nebo režimu vysmíval. Já jsem ráda, že tobě a některým dalším (ne)uspávání dětí fungovalo, gratuluji. Myslím, že nejen já, ale všechny, které se tady stěžujeme na nespavé děti, jsme pro dobré uspávání dětí udělaly všechno zde i jinde doporučované, jedině s výjimkou nechání vyřvat. A opakovaně se snažíme sem napsat, že i když člověk udělá všechno, co je v jeho možnostech, i tak to fungovat nemusí. Pomůže to prostě jen přijmout. Já osobně jsem s nespavými dětmi už téměř smířená, ale někdy ta dlouhodobá frustrace prostě vyhřezně, no a chci si tady jen odložit, postěžovat a nechat se potlapkat po ramínku :) Fakt si nepotřebuji přečíst stopadesátou radu jak na to, s podtitulem, že když to u nás nefunguje, je to zaviněno tím, že jsem matka neschopná dětem nastavit nějaký řád a jaký jsem si to udělala, takové to mám. Trochu pochopení pro druhou stranu by to chtělo. Ale chápu, že to jde těžko, když jsi to sama nezažila, sytý hladovému nevěří. 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:37

Kan paneboze,  máme  milión rituálov ráno po zobudeni,  poobede po návrate domov, večer pred spaním,  takisto máme aj režim.  

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:39

Pinot Noir já ti tak rozumím...

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:45

Evaeva přesně tak. Je jsem starší denně uspávala  minimálně hodinu, spíš hodinu a pul zhruba do roka, v noci se ke konci budila po hodine. Dost často jsem u toho usnula, pak se zmatorila před půlnocí ať si alespoň umějí zuby, totálně mi to rozbourali spaní ( jako ležet v posteli a snažit se neusnout bylo peklo). 

Takže ne,já opravdu nechtěla, aby zvládla to, co dospělý. Jenom jsem chtěla zavést taky režim, který prežiju. A absolutně to nebylo o potřebě pustit si večer film - potřebovala jsem jen spát víc než 4x1 hodinu, ať se neskacim někde v metru na schodech i s kočárem. 

Offline DruI
5463 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:52

mnum Tak my jednu dobu měli krásný fungující režim, že jsme začínali uspávat pravidelně v deset večer (protože když jsme vystihli ten okamžik, usnula v tu chvíli celkem rychle :o). A i když jsem teda udržovala režim, tak jsem na to dostala spoustu opovržlivých reakcí, že správné dítě má být v osm v posteli a jsem matka na prd. Člověk se nezavděčí :o)

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:59
Reakce na Evaeva:

Já si myslím, že většině rodičů nedělá problém s dítětem počkat než usne, když to trvá chvíli. Problém nastává, když je ta večerka moc pozdní nebo to dítě usíná dvě hodiny. Což teda naprosto chápu, člověk pak nemá chvíli na sebe nebo partnera.

​tohle ale nikdo nerozporuje, ne? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2021 09:59

mnum no ani sebelepší rituály a režim nedonutí dítě spát o dvě hodiny víc než potřebuje. Chápu tvojí frustraci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:01

Potrefenáhusa no občas mám pocit, že ideál je, když dítě usíná samo. Což ideální asi je, ale když tam ten rodič je půl hodiny, je to ústupek, který nikomu nevadí.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:05

Evaeva asi tak. Vcera treba nase mala spala jen jednou, hodinu. Vecer usnula ve ctvrt na 9 a rano od pul 6 mi skakala po hlave. Aby to pak tesne pred sedmou to jeste na necelou hodku zalomila pri asi stopadesatem kojeni. Prebira stafetu po starsi segre  

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:05
Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:06

Evaeva jo takhle to myslíš, já to nepochopila

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:06

Pinot Noir A to já mám ty dva podstatně větší. Ve finále byla samozřejmě taky řev a starší dostal pohlavek. Že si umí vybrat ráno, kdy spěchám, normálně to u nás probíhá naštěstí už v klidu.

P.S.: Takže tě naprosto chápu.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:07

Oblibena zabava nasi male- sedet na parapetu zamotana v zaclone a delat na nas bububu- baf! Jsem rada ze jsem zatim koupila ty nejlevnejsi ikea zaclony, za chvili budou ve stavu do popelnice

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:08

mnum jako mě tohle přijde úplně neuvěřitelné, jak jsou kluci na opačné straně spektra. Vůbec nevím, jak bych to zvládla. No ale když usne zase po sedmé, tak jí to asi nestačilo, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:09

Pinot Noir u nás se starším chodí i vstává muž a trvá jim to padesát minut do odchodu, což mi přijde fakt dobrý výkon

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:10

Zuzuli jo, no (dudlik teda nemáme a občas toho lituju)

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:13

Pinot Noir No víš co, to magnesium, to během té výpravy budes ještě sedět na záchodě. Neee, já ti tak rozumím, člověk je hotovej a není ani půl 9 ráno. Ale holky jsou v tomhle teda naštěstí již/jzatim klidnější. Ale samozřejmě ráno je taky doma všechno problém ,,neee, chci ty sponky takhle,, ,,neee já chci dvoje ponožky,, a ve školce - ,,já ti ty sponky předělám jako to ma Verunka jo,, ,,Hmm tak jo,,. ,,Ponožky ti sundám,, -,,jojojo,,. No vždyť to znáte všichni;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:13

No a mladší má zase rýmuve školce byl jednou

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:18

Potrefenáhusa Jako k těm pohybovejm radám. U nás zabralo když jsem oponovala ,,no doktorka říkala, fyzioterapeutka říkala,, nebo ,,dělám to podle doktorky,, a jednou jsem i máme řekla a je to pravda, že jsem v ordinaci se na něco zeptala, co doporučuje babička a doktorka mi odpověděla ,,vzkazte babičce,, a doplnila takovou ironickou poznámku. Tak to hodně zabralo:-D

Ale jak říkám, malamala byla tak hrozná, že rdy se ztencily asi tak na 5procent předchozího poctu:-D. Všichni ještě čekáte na to dítě, které všechny radily umlčí:-D

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 02. prosince 2021 10:18

Evaeva když já jdu pak s malým stejně hned ven, protože jdu pro pečivo, tak to chci vzít jedním vrzem, tj. i s mladším. Ale situace, kdy jsme tu ranní výpravu nezvládli a šel jen Ríša s tatínkem, už jsme taky měli.