Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 15:58

dynda Mně na to psycholožka doporučila lego. :-) Prostě jakákoli drobná práce, to navlékání korálků je fajn, nějaké drobné stavebnice, korálkové mozaiky a podobně. Dobré je pak i stavět podle návodu, jednak se tam trénuje to spojení oko-ruka a jednak na tom motoriku procvičí líp, než když si to pižlá jak chce (ale to zase podporuje fantazii, takže nic proti). A nechat ho co nejvíc dělat samotného, zapínání knoflíků, skládání věcí, stříhání tvarů, je to milion denních maličkostí. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:00

dynda jo, dcera taky vlastně hrozně ráda lepí takové pidikostičky na obrázky, vyjde z toho mozaikový obrázek. Mají to v papírnictví. Papírová předloha a k tomu ty kostičky odpovídající barvou obrázku.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:01

Zrovna tu mám jeden nedodelany...

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:07

Mohučanka jezismarja,  to asi potrebujeme

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:38

Garfie Mohučanka žluťásek 

Děkuju, Lego si staví, tam jsou ty pidikostičky tak malý, že by mě nenapadlo, že ty prsty bude mít tak levý, když došlo na mašli. Mozaiky by mi prošly asi jedině nějaký motoristický nebo stavařský, ale zkusím se po tom podívat. Vyrábět něco ho baví, budeme asi muset častěji. Jak jsme byli zavřený doma při covidu, vyráběli jsme něco pořád, ještě jsem neodklidila následky (mám plnou ložnici tašek s materiálem, formama, vykrajovátky... moje nervy)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:51

Mohučanka ježíši to jsme měli doma taky, to je něco strašného než jsem ji tam nalepila ty lepíky, tak jsem zestárla aspoň o 10 let a zabralo mi to víc času než jí lepit ty třpitky

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 16:57

dynda Djeco dělá dinosaury, piráty, nějaký roboty, lebky nebo meče  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:09

Sairon vau, jsi dobrá. Mě by ranila mrtvice, já jí to prostě dala, a děvče, snaž se ale začali jsme na něčem snadnějším (jen barevné kostičky). Tyhle třpytky jsou pro nás novinka.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:28

Mohučanka jakože si ty lepíky sama nalepila? Tak to je dobrá ona . Přišerka by to ještě nedokázala.

Online Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:36

Jako matka jsem selhala. Holky se perou, tak jako každý den, ale ta malá tu větší mydlí ručičkou a mohutne křičí ,,dopdele, dopdele,,

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:45
Reakce na dynda:

Nemáte někdo tip na něco šikovného, čím se dá trénovat jemná motorika pětilotého chlapečka? Chtěla jsem se synem trénovat kličky, ale skončili jsme u obyčejných uzlů, které motal hrozně neohrabaně. Kam ta mládež spěje?

​Nadešel čas formovat malého otroka. Až budeš převlíkat povlečení, tak zapínání knoflíků je úplně super. A nebo popelka, čočka, hrách, prodává se taková směs na hrstkovou polívku. 

Online continuity
43132 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:46

Karja naše se dnes servaly hned ve dveřích. Máme absťák od cukru i elektroniky. Dnes jsem povolila dva zapomenuté vánoční perníčky, jinak bych to nedala. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:46
Reakce na Karja:

Jako matka jsem selhala. Holky se perou, tak jako každý den, ale ta malá tu větší mydlí ručičkou a mohutne křičí ,,dopdele, dopdele,,

Online Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:50

continuity Jako naše se rvou a hádají hodně. Jako ony třeba na sebe dokážou, když je nezastavím deset minut v kuse křičet nenenene jojojojo a pak to jedna řekne obráceně a jede se další kolo. Ona ta starší taky tu menší furt mentoruje, tak to jednoho vytočí že jo. Sambo si teda myslí, že se to už brzo zlepší....:-D On jako vůbec netuší, že se to nezmění:-D že to tak bude furt! 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:52

Karja Úplně to vidím...:-)).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:56

Karja tohodle se trošku bojím. Protože oni se neperou, jelikož mladší zatím skoro se vším souhlasí nebo odejde pryč. Ale až si začne prosazovat svou...

Online Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 17:57

Evaeva No ale jako mě štve samozřejmě v tom žít. Ale říkám si, že do života by to mohly být dobre vlastnosti! A o tom to je;-). 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 18:00

Karja náš si dneska vystačí i sám. Už stihl plakat že nechce do školky, že se nechce oblékat, že chce brčko do pití, že chce sušenku. Vrcholem pak byla dlouhá plačtivá scéna, že chtěl růžový bublifuk a ne zelený (babička koupila zelený jemu a růžový neteři, zelený ale vůbec nechtěl!) vystačil si s tím přes hodinu, ve třech epizodách 

Online Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 18:05

žluťásek Jojo, tyhlety manyrky by přivedly jednoho do blázince! 

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 18:09

Karja nebo do kriminálu!