Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2022 21:06

DruI jako trošku jí chápu, měla jí prostě vyhlídnutoučetla jsi debatu o autistických rysech?

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 21:12
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 21:18

DruI ja mam taky citlivy model ditete, u nas je temer denne plac na tema: mne se styska po... (tatovi/babce/kamaradovi ze skolky). fakt dokaze uprostred hrani si najednou zacit plakat a fnukat a kdyz se ji ptam, co se deje, tak tohle. v nektere takove ufnukane dny toho uz mam fakt dost a nevim, jak na to reagovat spravne, snazim se aspon projevit ucast a popovidst si s ni o tom. Rikam si, ze ma proste potrebu si poplakat, a jedine co umi verbalizovat, je ten stesk po nekom, tak to rika. Jen doufam, ze z toho vyroste, nebo ze se to nauci lepe zvladat, jinak to bude mit tezke 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 21:18

dzizisketa Dítě jak do reklamy

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:07

Evaeva Na tom je zvláštní, že já jí běžně sním polovinu sladkostí, co dostane od babičky (ona to babička s tím množstvím trochu přehání) a toho si nevšimne, ale pak se prostě jednou na nějakou věc upne a tu si hlídá. Akorát se nedá předem odhadnout, která to bude.

A na autistu je teda až moc kontaktní a společenská ;o)

mnum Jojo, citlivý model dítěte. Nejhorší je, že některé takové ubrečené dny už s ní ztrácím trpělivost :o( mně je to pak líto, i se jí omluvím, že jsem na ni byla protivná, ale cítím se jako špatná matka.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:21

DruI Díky, připomnělas mi, že musím dětem sníst ještě kindervajíčko! 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:35

DruI to je taky dost náročnej den velmi živě si to představuji, syn se takhle taky umí sám dovést k lítosti.

mnum to si přesně někdy říkám taky, že se z ničeho nic rozpláče kvůli nějakému zdánlivému nesmyslu. Ale že to spíš neumí popsat a potřebuje dostat ven nějaké napětí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:45

DruI jak říkám, trochu jí chápu (nadsázka jen trochu). Každý v sobě máme nějaký kousek autisty

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:54

DruI pocit, ze jsem spatna matka, znam moc dobre. Pred Vanocemi to bylo hodne narocne, asi vsechny ty emoce spojene se svatkami, to jsem uz pak reagovala podrazdene i na to s cim bych jindy byla v pohode  

ale abych nebyla jen negativni, tak posledni dny jsou velmi fajn, az marieu (mela jsem starsi dcerku doma, protoze jsme byli v kontaktu s covidem), a dobry, spolupracovala, hodne jsme so povidaly, cetly, normalne si i s malou segrou hezky hraly, i mala tolik nervala a nezarlila, a jako bonus me obcas nechaly na par minut i samotnou

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:55

žluťásek nojo, kdyz pro ne jsou to velke veci... A asi to fakt bude i tim, ze neumi zatim lepe popsat, co se jim deje ( taky kolik dospelych neumi popsat sve emoce, tak co bychom chteli po tech predskolaccich)

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:59

DruI Já se taky cejtim jako špatná matka, někdy. Ale je dobrý si to říct, co konkrétně ti vadí a v čem jsi třeba lepší než ostatní. No a já se na závěr dne vždycky zeptám samba! A ten mi řekne, že ne:-D. Ale kdyby mi třeba řekl že jo, no tak to bych byla v prdeli. Já jsem hodně sebekritická v tomhle. 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:07

Karja No, malej se teď v noci budí cca po dvou hodinách, takže vzhledem ke spánkové deprivaci si připadám nejhorší tak nějak úplně ve všem :o)

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:08

DruI Jezismankote! No to je pitomý období to je člověk hrozně podrazdenej no. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:11

mnum Taky za tím může být x další věcí, které se staly před tím, a to dítě je tentokrát zvládlo. Ale jednou pohár přeteče.

My konečně po měsíci zahájili docházku do zařízení aspoň u staršího. Myslela jsem si, že to bude náročné, ale byl úplně v pohodě, dokonce ho učitelky chválili, že hezky cvičil a zapojoval sePro mě je to teda spíš víc starostí, mladší si úplně odvykl hrát sám, navíc já neumím ty hry, co brácha. V pondělí by měl po dvou měsících nastoupit i mladší. No jsem zvědavá, je to u nás teď velké téma. Tímto zdravím Pinot Noir jejíž stížnost zapadala pod hromadu sladkostí ze školky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:13

DruI ten nedostatek spánku fakt hodně ovlivňuje den, to člověk vyletí raz dva. Snad to brzy přejde nebo tě aspoň nechají o víkendu trochu dospat.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 07:27

Evaeva no z toho úterý jsem nakonec měla i dobrý pocit, dokud jsem pro něj v poledne nepřišla - celé čtyři hodiny se nijak nezapojil, nenechal na sebe sáhnout, stál u dveří a čekal. Včera ale musel znovu, šel tam bez odporu, hned si začal hrát a prý to bylo trochu lepší, i když pořád se nijak nezapojuje. No a prý se hodně vzteká, když si mu něco zakáže. Tak to pro mě není tak úplně nová informace.

Zato starší, ten by ve školce nejradši bydlel, a to i o víkendu.

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 08:08

mnum DruI S tím pláčem to měla dcera, tak nějak ve školkovém věku, úplně přesně si nepamatuju, ale myslím, že to bylo tak uprostřed, třeba 4 roky cca. Vzniklo to bez příčiny, pořád pofňukávala, hlavně ve školce teda (chodila tam ráda), i mě na tu změnu upozorňovala učitelka. Trvalo to zhruba půl roku a pak to samo přešlo. Příčinu jsem neidentifikovala, prostě nějaký vývojový skok myslím. Druhé dítě to nemělo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2022 08:19

Pinot Noir Určitě si brzy zvykne. Vždyť i starší děti se nezapojují klidně několik měsíců. Náš tam byl asi pětkrát, skoro pokaždé navíc s velkou pauzou. Poprvé mi volali po hodině, že pořád brečí. Podruhé už volali po třech, ať přijdu před prvními rodiči, že je v pohodě. Akorát tam nesvačil. Potřetí už jedl i se trochu zapojil. Ale ráno brečí pokaždé. Bylo by potřeba, aby chodil aspoň 14 dní v kuse, no.

Offline Gatita
8631 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 08:48

Pinot Noir a kolik mu je, neco pres 2 roky? To bych bych se radovala uz jen z faktu, ze to tam neprobreci:) My zahajili dochazku v pondeli, ja srdce az v kalhotach, on nakrabaceny oblicejik a plac, kdyz mu doslo, ze ho tam necham. Ale chuvy rikaly, ze brecel jen par minut. A vcera uz nebrecel vubec, hned sel prohlizet hracky. A dnes mame rymu a jsme doma. Ja to povazuju za velky uspech, ze to tam ty 2 hodiny beze me dal. 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 07. ledna 2022 09:09

Garfie Dceři je teď čtyři a půl, tak jsi mi dala naději, že by ji to do pátých narozenin mohlo přejít :o)