Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 23:28

žluťásek Tak jsem zvědavá co vyberete, asi to vážně není jednoduchy když je takhle moc šikovnej a zároveň citlivej, že aspoň do začátku to chce nějakou správnou volbu.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 23:49

Karja jo, kdybych měla vybírat teď, asi se mi z toho rozskoci hlava. Na žádnej tlak na výkon to u něj určitě nevidím.

Ale je ještě malinkej, to se vůbec nedá posuzovat teď. Rok dva a třeba se úplně srovná s vrstevníky. Někdo zná všechny dinosaury, jinej zas měsíce. Ty děti maj všelijaký střelený zájmy.

Přijde minecraft a bude po vzdělání

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 23:59

žluťásek k té citlivosti, moje malá ségra je taky hodně citlivá, od malá byla. Táta si dokonce myslel, že by kvůli tomu měla dostat odklad, což teda nikdo jiný nepotvrdil. Každopádně školu i ostatní kolektivy zvládá dobře, nikdy neměla žádné problémy, nesetkala se s šikanou a podobně. Myslím, že i K. to nakonec v pohodě zvládne.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 00:56

žluťásek 67 mesiacov, hovoríš? Pro pánička!

V meste máme 1 triedu pre mimoriadne nadané deti,  ale akosi rokmi išla kvalita dole, naberu tam deti stoj čo stoj, lebo v 6.ročníku kopec odíde na 8-rocne gymnázium.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 08:33

Ehm, teraz som sa trochu zľakla, Alica ešte nevie ani naratat do päť

No v matike bude asi po mne, ja nevyratam ani trojclenku, muža som už informovala, že toto si bude musieť zobrať na starosť on

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 08:51

betsey prosím te, já jsem uplne marna, ale trojčlenka je úplně nejvíc prima matika, používám furt, v kuchyni nejvíc! 
Ale já už jsem to tu asi psala, ze matematika byl totální pruser a pak jsem dělala na vs zkoušku, kde jsem musela osvěžit zlomky a výrokovou logiku a fakt si myslím, ze ten mozek jsem na ty základce měla na to jenom asi nezralej a pak už to bylo vzdycky v čudu

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 08:57

Potrefenáhusa ja viem, trojclenka by sa mi v kuchyni veľmi hodila. Ja som teda využívala trojclenku aj v práci, ale postup výpočtu som mala napísaný na tabuli

A zasa si ju nepamätám, som proste marna. Matiku som mala aj na výške, našťastie len prvý semester, a bola to jediná skúška, ktorú som opakovala

Ale Alica ma zasa iné kvality, napríklad nemá problém prísť k bande pubertakov a povedať im, aby boli tichšie, že ju rušia

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 08:59
Reakce na 711990:

Mohučanka to prehlasovani je bezny. Kamaradka bydli na Vysehrade, skolu ma pred barakem a dite ji do spadovy skoly nevzali, protoze se zahadne odnikud vynorila spousta dalsich deti. A neslo s tim vubec nic delat.

​Mě to samozřejmě ani nenapadlo. Ale teď to snad i chápu, když koukám po školách tady u nás. Já mám právě osobní špatnou zkušenost s dětským kolektivem (šikana za vybočování, uměla jsem číst), i jsem nějakou dobu nechtěla do školy chodit, tak toho bych chtěla dceru ušetřit. Já doufám, že ještě dozraje a bude se umět v kolektivu pohybovat lépe než já a lépe než teď (= že podědila i nějakou drzost po tatínkovi

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 08:59

Potrefenáhusa

Ucte matiky podle me hodne zalezelo i na vyucujicich. My jsme meli na gymplu ucitelku, ktera automaticky predpokladala, ze kluci jsou na matiku dobri a holky ne. A zpetne si myslim, ze se to i odrazelo v jejim pristupu, ze se treba klukum vic venovala. 

Ja jsem dost slouho zila s nalepkou "humanitne nadana", sly mi jazyky, sloh a tak :)

Nez jsem "objevila" jako konicka statistiku, ktera me fakt bavi a urcitym zpusobem fascinuje.. Tu jsem se nakonec naucila tak, ze me zivi takze to tak hrozny nemohlo bejt :)

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 09:51

Mohučanka podle me nejvetsi problem skolni dochazky jsou tyhle ruzny traumatka rodicu, ktery pak predpokladaj ze totez se stane jejich detem a naopak, kdyz rodic zadny trauma nemel a nechape, ze jeho dite treba jo. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:01

Lilly_Ku 

Takže ta učitelka byla sama živoucím důkazem toho, že kdo to neumí, ten to učí? Kam řadila ta paní sebe, že?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:06

Potrefenáhusa dočítám, ještě se vrátím k tomu dojíždění - nebylo to špatný, vozili jsme Fany  třičtvrtě roku do manželovy firemní školky na Petřiny. Ráno jela s manželem autem, odpoledne se mnou autobusem. Koupila jsem malou svačinku, četly jsme si časopisy, povídaly, co bylo ve školce a byl to moc fajn čas. Přechod do místní školky byl časově náročnější, já jsem musela začít jezdit do práce hodně brzo, abych ji odpoledne nevyzvedávala jako poslední. Pak nám pomohl covid, protože od té doby jsem skoro pořád na HO a běhání z vlaku a na vlak odpadlo.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:13

dynda ja uz si to uplne nepamatuju, prece jenom to bylo pred dvaceti lety, myslim ze i ten diskurs se od te doby trochu posunul dikybohu :)

Ale chtela jsem rict, ze proste to klidne mohlo byt i sebenaplnujici se proroctvi. Jakoze kdyz predpokladas, ze holt nekdo neni na neco nadanej, tak mas mensi motivaci se mu venovat, cimz padem se ten clovek tak rychle neuci (treba) a kruh se uzavira.

Ono kolikrat ve skole neni jasna ani hranice mezi nadanim a drilem.

Ja to vidim v soucasnosti hlavne u socialne znevyhodnenych deti tady. Ze kolikrat fakt chytry decka, alr zadna sance, protoze skoly jsou vetsinou nastaveny tak, ze spolehaji na dopomoc rodicu. Ze se s detma budou ucit neno jim pripadne neco dovysvetli. A kdyz mas rodice co ani neumeji nemecky, natoz treba matiku nebo pravopis, tak ty deti muzou bejt chytry jak chcou a stejne jsou v pasti.

No splacala jsem ted nekolik temat dohomady, ale ony ty veci spolu vsechny volne souvisej.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:20

711990 No to je ale dobrý. Moje máma dodnes nechápe, že se mi mezi dětmi "mohlo nelíbit", protože ona byla vždycky vůdce party, nikdy neřešila moje školkové pláče ani když jsem jednou utekla cestou ze školy a nešla tam naopak já nad tím kvůli tomu všemu uvažuju možná až moc...

Díky!

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:27
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:32

Lilly_Ku to je klidně možné, ta středoškolská matika není zase tak těžká, aby člověk potřeboval nějaké extra nadání. Ale když ti někdo říká, že něco nedokážeš, tak často ztratíš motivaci to dokázat. Že se pořád vracím k tomu Fokusu;) Byla tam učitelka, která učí na učňáku jak ty učňovské obory, tak ty maturitní. Říkala, že na tom učňáku je ten problém, co popisuješ, častý. Oni prý často říkají, že jsou na matiku hloupý, že jim nejde. A právě říkala, že důležité je dopřát jim ten pocit, že to dokážou, pomalými kroky je navést k tomu, že to dokážou. Já mám podobnou zkušenost s jedním spolužákem z gymplu, ten, když překonal odpor k matematice a byl ochotný se do toho trochu ponořit, najednou měl o dva stupně lepší známky.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:38

Mohučanka Nedědí se vlastnosti především ob generaci? Já měla genetiku jen okrajově, ale něco takového si vybavují. To by tě mohlo trochu uklidnit. ;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:45

Garfie to jsem teda nikdy neslyšelaale každý člověk je namixovaný jedinečně. V naší rodině bych řekla, že některé vlastnosti jsou zděděné rovnou od rodičů a některé vlastnosti se tak porůznu vynořují, třeba moje sestra má hodně styčných bodů s našim strýcem, které jinde nejsou.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 10:53

Garfie vlastnosti nevím, ale hudební talent prej jo, což u nás v rodině platí.

"Bohužel" dcera se zatím projevuje jako moje kopie - i když je na tom asi o trochu líp.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 13. ledna 2022 11:01

Mohučanka Třeba tě má jen nakoukanou a “zrcadlí se”. :-) Já bych se nebála předčasně, děti občas překvapí, už jsem zažila u pár kamarádek, že se dítě nějak jevilo, ale nakonec z něj vyrostl jiný člověk, než jsme čekali.