711990 prý to slabikovaní dělá problém, jak se vracíš. M-A MA S-O SO Maso, jakože zapomeneš ty první slabiky. Zatímco u toho hláskování postupně zrychluješ čtení těch hlásek, až se ti to (po čase) spojí v to slovo.
Vše o těhotenství a dětech
Tabea přesně tohle jsem slyšela, že to dlouho vypadá, že nic neumí a najednou čte![]()
Evaeva to mi prijde jako blbost...ale teda ja i sambo jsme umeli cist sami pred nastupem do 1.tridy, tak treba se postesti i Tondovi a bude si do hodin cteni nosit vlastni knihy!
Evaeva oni teda nemají hlaskovat (m a m a), ale fakt držet každou hlásku než rozkódujou tu následující (mmmaaaammmaaaa).
Tabea jo, ty možnosti jsou prý různé. Resp. něco je ta genetická metoda a něco jsou asi nějaké předstupně, zas tak moc jsem po tom nebádala.
711990 no mě právě ne. Ale my jsme opačný případ, oba jsme s mužem spíš na matiku. A starší se zatím jeví taky jako technický typ. Navíc je hodně po muži a ten se školou ze začátku dost bojoval, tak bych mu ty věci "mimo jeho obor" chtěla trochu usnadnit. Muž už teď očekává peklo a už od narození tvrdí, že učit se s ním budu muset já, že na to nebude mít nervy, když bude po něm![]()
Evaeva mnoooo.... jednou, poté, co řval u čtení několik dni po sobě, se ne stres nějak nastřádal, ruply mi nervy a ten papír na čtení jsem zmačkala do koule. Pak jsem se ho neúspěšně pokoušela vyzehlit, protože v pondělí vždycky musí prezentovat těch 6 podpisů na tom papíru. Pak jsem uvažovala o tom, že bych si ten papír vždycky v pondělí okopírovala, kdybych ho zas musela zmačkat. Přiznala jsem se kolegovi, který je fakt kliďas, a kamarádce. Oba připustili, že se jim stalo totéž. ![]()
vanilka upřímně toto mi přijde spíš jako chyba učitele. Naše první učitelka nám zakázala se s dětma doma ucit a hned poté jak zjistila, že někteří rodiče i tak počítají příklady předem, jim přestala ty učebnice domu dávat úplně.
Když za mnou dítě přijde s matikou teď, nechám si ty potvory výsvetlit a pak ji případně nějak poradím ( často už to ani není potřeba).
Tabea
Pořád můžu doufat, že se nakonec ukáže, že je po mě. Je teda pravda, že ve čtení by si pomohl jen trochu.
Evaeva nene, teprve mu bude pět. Ale už se rozhlizim, abychom byli v obraze. On už čte plynně s porozuměním, umí psát jako fakt psát, nejen opisovat, naučil se jednoduchý sčítání už i přes desítku. Takže by se mi líbila nějaká škola, která s tím bude umět pracovat.
žluťásek to jo, to bude určitě potřeba vybírat obezřetně. Je teda opravdu šikovný!
Potrefenáhusa Firemní školka je super, tam není důvod váhat. Jen ta škola už je složitější rozhodování. :-(
bohužel to má takovou ne nepodstatnou mouchu...hodina ve vlaku tam, hodina zpět ![]()
žluťásek díky za doplnění!
Evaeva je neuvěřitelně šikovnej ![]()
Bohužel si teda nemůžu přičítat zásluhy, všechno se to naučil sám ![]()
Dneska dostal novou modelinu a hned se pustil do výroby modelu sluneční soustavy. Když v 8 hodin večer chtěl vymodelovat všech 67 měsíců Jupiteru, musela jsem ho přesvědčit, že si to necháme radši na zítra ![]()
Evaeva Starší se učil genetickou metodou, mladší slabikováním. Oba začali číst knihy přibližně stejně, po vánocích. Ta genetická mi připadala zajímavější, ale opět záleží hlavně na učiteli.
žluťásek hmmmmm.... napřed jsem si rikala, že mám lehce zaostalý děti. Teď jsem to přehodnotila. Proti malýmu žluťáskovi jsem zaostalá já. ![]()
Sledujeme vznik génia v přímém přenosu?
Tabea prosimtě v tom já žiju už tři roky!
Teď má dvě velký témata, kterým se věnuje už dost do hloubky. Vesmír a lidské tělo.
Dneska jsem si večer pustila soutěž v TV Na lovu. Moje mamka to dost žere, tak jsem to chtěla taky vidět. Otázka: co má na starosti hormon erytropoetin. A syn tak nadšeně vykřikl, že řídí tvorbu červených krvinek!
Ještě pár let a přihlásím ho do AZ kvíz junior, aby mi vyhrál nějakou novou deskovku ![]()
žluťásek Ty jo, on je fakt hustej!!!
Evaeva 711990 Mne to taky prijde dost jedno, mozna je to rychlejsi, ale zanedbatelne, v druhem pololeti ctou vsichni! Naopak kdyz neumi slabiky, muze to delat problem pozdeji pri rozdelovani slov v psanem textu, ne?
Potrefenáhusa
Tak to je hodne na prd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.