Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 17:51

Asi sa na to pozeráte inak, ano  Pinot Noir , to čo si napísala o škôlkach,  je riadny rozdiel. Moja teta robí v škôlke a všetky nadšené mladé kolegyne odtiaľ postupne odišli,  lebo vedenie a jeho klika to nadšenie nezdielali.  Čiže môžeš dostať skvelý obraz a od polroka to môže byť inak. Jasné,  že najdôležitejší je učiteľ,  ale strašne moc spraví aj kolektív,  mali sme situáciu,  v triede jednej z najlepších učiteliek prvého stupňa bol úplne,  ale úplne neprisposobivy žiak,  jeho rodičia nič nepripúšťali,  milión stretnutí,  a podarilo sa ho odísť až v 2.ročníku po nátlaku ostatných rodičov,  že všetci svoje deti prelozia. 

K Hejneho matematike sa vyjadriť neviem, u nás sa nikde neuci. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 17:56

Mrakoplas nie, toto som nečítala

Offline vanilka
2185 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 18:20

continuity Hejného metodu razili u nás ve škole pár let, učitelé nadšení. Já jsem upřímně ráda, že od toho postupně upustili. Jako doplňkové učivo pro zpestření a obohacení ano, ale jet jen Hejného a aby dítě v páté třídě neumělo malou násobilku, to už fakt ne.  O zvířátkách dědy Lesoně se mi zdá ještě dneska

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 18:56

Na nástup ditete do instituce se teda netesim úplně na milion způsobů, ta logistika bude asi děsná. Nejlip mi zatím vychází asi ho vozit sebou do Prahy a zkusit ho nacpat do školky pro zaměstnance (máme)

Offline mirajo
2663 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:03

vanilka Myslim si to same. Pro deti, kterym to logicky mysli hur nebo malo, je Hejneho metoda docela pomsta. Takove to, on na to prijde kazdy, kazdy jinou cestou...jsou deti, ale i dospeli, pro ktery je to marnej boj. A neznamena to, ze jsou hloupi. Jako doplnkova metoda super, v pisemkach to deti mivaly jako bomby, body navic, nechces, nemusis. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:12

Mně je hejného matematika velmi sympatická a záleželo by mi při výběru asi víc na ní než na jazycích. To proto, že nevěřím, že se na klasické základce dítě může naučit anglicky nebo snad anglicky a německy Zatímco matematiku jen tak jinde nedožene.

Offline vanilka
2185 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:13

mirajo Přesně.

Syn v tom teda ve třídě vynikal, on naštěstí to logické myšlení má, ale mě se to nelíbilo. Ve třídě byli jen dva, kdo to chápali a měli jedničky, ale zbytek třídy nechápal, z jedničkářů v normální matice se stali čtyřkaři a to dětem nepřidá. A když ta učitelka byla do toho Hejného tak zapálená a každou hodinu jim sdělovala, že nemá problém je nechat z matiky klidně propadnout, tak to je dílo dokonáno. Rodiče samozřejmě naštvaní, doma nebyli schopni s tím dětem pomoct. Takže když pak v dalším ročníku přinesli učebnici klasické matiky, všem se dost ulevilo.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:16

vanilka tak to chapu i kdyz s tou metodou nemam zkusenost. ja jsem v matice docela marna, ale pamatuju jeste za komancu vyuku mnozin. mne na tom neprislo nic divny, uplne vpoho srozumitelny, ale minimalne 2/3 tridy to nechapalo

jeste pristup te vasi ucitelky to je peklo:-(

Offline mirajo
2663 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:22

žluťásekJa bych do ni jako dite byla zapalena velmi, ale mam jedno dite, ktere pro matiku uplne nehori, druhe nema problem, tak uz konecne znam ten rozdil. Bylo by to neco jako dysgrafika nutit za kazdou cenu do vazanyho pisma. 

Offline vanilka
2185 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:25

viktorka_od splavu To je. Hrozně tlačila na pilu a chtěla to na celé škole prosadit. Dost silou. Na námitky rodičů byla neústupná. Na schůzkách nabízela hodiny doučování pro rodiče (!),  což odmítali s tím, že to je snad na ní, aby to žákům vysvětlila. Že s klasickou matikou by jim poradit dokázali i bez její pomoci. No vostrý to docela bylo.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 19:28

Potrefenáhusa Firemní školka je super, tam není důvod váhat. Jen ta škola už je složitější rozhodování. :-(

Malenge Školu bych asi zvolila místní. Chápu, že se na tom musíš shodnout s mužem a vlastně pokud bude mít na starosti odvoz a vyzvedávání on, tak nakonec proč ne. ;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:24

vanilka tady byl ale problém spíš s učitelem než s metodou výuky

Offline vanilka
2185 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:25

Evaeva Jo. Znechutila to všem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:27

žluťásek mě asi víc záleží na tom čtení, nechtěla bych, aby se učili slabikovat. Ohledně matematiky a psaní jsem se ještě nerozhodlaMám ještě naštěstí čas. A malý už půjde do školy?

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:28

Evaeva jak se učí různě číst?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:31

Tabea někde se slabikuje, to už je trochu přežité. A pak jsou různé možnosti, kdy se písmena navazují na sebe. Jedna z těch metod se jmenuje genetická, ale mě by stačilo, aby neslabikovali.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:35

Evaeva aha, díky. Syn se učí čtení s navazováním mmmmmaaaaaaaaammmmmaaaa

Ale nějakou dobu mu to trvalo, než mu to docvaklo a přestal hláskovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:37

Tabea ano, to prý u těch metod, kde se navazují písmena na sebe, déle trvá, než se to dítěti spojí. Ale pak by to měl naopak zvládat rychleji. Syn je teď v první třídě?

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:41

Evaeva vzdyt je to uplne jedno, jestli slabikujou nebo hlaskujou, ne?

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 20:43

Evaeva Jj, v první. Já ze začátku byla zoufalá. Písmena pořád hádal, hlaskoval, nedovedl si to spojit ve slovo. A pak najednou lup a od tý doby to jde. Každý týden dostanou nový papír se slovy/textem, který musí za těch 7 dní 6x přečíst.