Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 21:56

žluťásek vzala bych ho někam do poradny. Bez legrace. Sčítání přes desítku je běžné matematice učivo druhého ročníku. Oni vás už nasměruji na školu, kde s tím budou umět pracovat. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 21:58

continuity s tím určitě počítám, až to bude aktuální. Teď ještě nechce chodit ani do školky, musíme zapracovat na tý socializaci

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:02

žluťásek hustej!! Držím palce se školou.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:03

žluťásek to je bohužel u těch nadaných dětí celkem častý problém. Držím palce. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:07

Potrefenáhusa vezmi to z té lepší stránky, bude to společně strávený čas. Já takhle beru naše dojíždění do školky. Nemáme to tedy tak daleko, je to zhruba 45 minut od baráku k baráku. Ale mám to 10 minut od práce, takže můžu využívat celou pracovní dobu a v metru si pak spolu čteme.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:15

Mohučanka jj, na vás jsem si přesně vzpomněla 

Ale kdo ví, jak to bude, teď jsou v praci nějaký velký změny, ja teda  ani nepočítám s celým uvazkem 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:27

Potrefenáhusa to dojíždění jako společně strávený čas je fakt benefit, pokud už dojíždět musíš - mě maminka taky vozila do firemní školky, 45 min. šalinou a vzpomínám na to moc ráda (na školku teda ne), a pak když jsem vozila syna už na druhým stupni zš a na sš autem na druhý konec města, tak to byl skoro jediný čas, kdy jsme spolu v klidu mluvili (páč jinak už nebyl na povídání úplně zvědavý:-)

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:30

žluťásek mesice jupiteru

Ale vazne, to bych mela taky strach, aby mi takove dite ve skole nezkazili. Ale od znamych vim, ze nektere zs maji extea tridu pro mimoradne nadane deti. Na Praze 1 to bylo, presne nevim. Mluvili o tom moc hezky, ty deti uz tam umi cist a psat, tak muzou brousit, co je zajima, hodne chodi za kulturou a tak. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:33

Gatita to bude určitě ZŠ Curie. Ale bez spádovosti není šance se tam dostat. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:44

žluťásek prý se kvůli téhle ZŠ dětem přehlašuje trvalé bydliště na Prahu 1. A je to teda JPP, ale slyšela jsem, že jednoho krásného dne škola zjistila, že většina jejích ruských žáků má jedno a to samé trvalé bydliště, nějakou adresu v Pařížské

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:45
Reakce na žluťásek:

Dneska dostal novou modelinu a hned se pustil do výroby modelu sluneční soustavy. Když v 8 hodin večer chtěl vymodelovat všech 67 měsíců Jupiteru, musela jsem ho přesvědčit, že si to necháme radši na zítra

​ahááá! Mesice Jupiteru říkáš?!!!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:47

Potrefenáhusa jezdíme tak od dceřiných dvou a půl a dobrý. Akorát jsem nepočítala s kovidem a zavřenou kanceláří, ale to už doufám nebude. Navíc ta školka je skvělá...

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:51

Mohučanka to prehlasovani je bezny. Kamaradka bydli na Vysehrade, skolu ma pred barakem a dite ji do spadovy skoly nevzali, protoze se zahadne odnikud vynorila spousta dalsich deti. A neslo s tim vubec nic delat.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:52
Reakce na Tabea:

žluťásek hmmmmm.... napřed jsem si rikala, že mám lehce zaostalý děti. Teď jsem to přehodnotila. Proti malýmu žluťáskovi jsem zaostalá já.

Ale jo, souhlasím, je neuvěřitelnej!

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:55

žluťásek vubec uz nevim, kde to melo byt. Vim akorat, ze krom zapisu bylo treba uspet v pisemnych testech, coz me zaujalo jako uplne sci fi. Ale pro vas by to vylozene bylo! 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:56

Potrefenáhusa už trénuje, až ji bude 40 a pojedou na ten výlet, aby měli společný téma

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 22:59

žluťásek  (ale její matka musela před chvíli googlit erytropoetin, tak nevim)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 23:09

Gatita jo, to bude stopro ona. Mají tam speciální program pro Mimořádně nadané žáky.

Oni k nám chodí do knihovny, ty děti jsou fakt úplně neskutečný, mají neobvyklý zájmy, velkej rozhled, znalosti že by středoškolák záviděl. I se s nima skvěle povídá, jsou takový rozumný, nekoná se obvykle žádný vzájemný strkání, kopání, řev...

Zároveň jim to ale asi ve škole i doma všichni dávají hodně najevo, protože z nich obvykle sálá takový trošku jakoby povýšený chování. Nikdy mi neopomněly připomenout, že jsou z tý třídy pro nadaný děti

Ale obecně tam s nimi myslím pracují moc zajímavě, různé projekty, hodně akcí a tak.

Ale jak to píšu, myslím na toho svýho chlapečka, co pláče jen se dá něj křivě podívám a teda nevím nevím :) možná bysme ho měli dát radši na waldorf, koneckonců číst a počítat už umí, bude si moct kreslit a hrát na xylofon

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 23:10

žluťásek no to je fakt, on se asi naučí, co ostatní děti tak nějak mimochodem, tak nebude alespoň pozadu.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 23:12

žluťásek .... a štrykovat příbuzenstvu čepice...