Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 16:52

Syn dostal okluzor. O nic nejde, ale proč to píšu. Zapomněla jsem se zeptat, jestli má nosit i brýle, když ho má nalepený. Nemáte s tím někdo zkušenost? Korigovat vidění nepotřebuje, má to jen na šilhání - estetickou vadu.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 23. května 2022 17:01

Evaeva no brýle normálně nosí nebo ne?

Nemá k tomu i tupozrakost?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 17:16

continuity nemá, vidí dobře. Brýle nosí jen na korekci té šilhavosti, která ale v jeho případě vidění neovlivňuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 17:18

Rozhovor mých dětí

- My jsme námořníci!

- Spíš nářečníci, když se plavíme po řece

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 23. května 2022 17:43

Evaeva já bych řekla i s brýlemi, ale klidně tam zavolej. okluzor se právě dáva v prípade tupozrakosti, velmi často se šilháním souvisí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 17:53

continuity zavolám tam. Já vím, že to většinou souvisí, proto jsme tam před tím šli, abychom to nepodcenili, ale jeho případ to není.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 23. května 2022 17:59

Evaeva já mám právě jen bezprostřední zkušenost se vším dohromady. 

Tak hlavně, ať se to rychlé zlepší. Ségra vypadala už i na operaci, nakonec se to jak zázrakem zlepšilo a dnes vidí líp než já. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 18:06

continuity od minulé kontroly se to prý trochu zlepšilo, tak myslím, že ten okluzor by mohl pomoct víc. Jemu se to děje jen občas. Operace se prý dělá až od sedmi let a tím, že u něj neovlivňuje vidění, udělají mu jí klidně až v dospělosti třeba. Takže my se momentálně přikláníme k tomu neoperovat, pokud to jemu samotnému nebude vadit. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. května 2022 18:56

Raz, slovom raz! som oprala starsiemu siltovku z hm. Stala sa z nej jarmulka so siltom . To sa mi este nestalo, smejd jeden. Idem objednat nove, vdaka dzizisketa za tip, snad unho prejdu a preziju aj pranie.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. května 2022 18:57
Reakce na Evaeva:

Rozhovor mých dětí

- My jsme námořníci!

- Spíš nářečníci, když se plavíme po řece

Mladsi si dnes rozkazal kupit "kockovu špaldu"

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 23. května 2022 19:23

Evaeva Jo jasné, ta operace je nejzašši řešení, jsem chtěla říct, že opravdu se to může zlepšit i konzervativně.  Hlavně, když se to už zlepšilo, je to na dobré cestě. 

Velký problém je ta tupozrakost, s tím se už nedá po těch sedmi letech nic moc dělat. Tak to je dobře, že to u vás není. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 23. května 2022 19:24

Evaeva dík za tip na C&A. Obešla jsem šest různých obchodů, abych nakonec skončila s tou stejnou sadou šortek co máte vy. Takže k těm červeným máme asi osmé tmavě modré

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 23. května 2022 19:40

Prosím vás, ta zdrhaci fáze trva asi do kolika let? Já to dneska vydržela asi 100 metrů, to dite běželo, ani se neohlidlo, pak zakopla, upadla, chvíli brečela a běžela dal? Pak už jsem to nevydržela já...když za ni bezim, tak se chechtá a zdrha o to víc, do kočáru ji vsadit je skoro nemožný, ještě mi k tomu většinou vezme dráhu čokl...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. května 2022 19:46

Tak od aprila sme si odkrutili covid (vsetci), kiahne (Artur aj Olivia a myslim, ze som ich mala vo velmi miernej podobe aj ja) a vyzera to tak, ze konecne budeme vsetxi zdravi .

Decka vyzeraju, ze sa zboznuju, Artur je k Olivii neskutocne dobry, strasne ju lubi, mojka, ona sa na nehk smeje a dokonca ked na nu rozorava, odpoveda mu . Len stale sa nam nedari ist niekam naraz vsetkym 4, Olivia absolutne nezvlada kojenie mimo spalne, vyzera to tak, ze kvoli tomu budeme muaiet zrusit let do Spanielska. 

A od septembra koncia v skolke obe Arturove pani ucitelky (zboznuje ich) mam dost obavy z toho, koho tam prijmu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 19:54

continuity ano, to jsem opravdu ráda, že vidí dobře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 19:56

žluťásek jsem si na tebe dneska vzpomněla, když jsem vybavila ještě jedny šortky z krabice z podzima z Lidlu a taky červené, ale druhé modré proužkované. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 19:58

Potrefenáhusa my jsme si celkem brzy vysvětlili, že když chce někam jít, musí říct, nebyly mu ani dva. Bohužel když jsme byli v lese, tak jako to dané území bral celý les, takže ve stejném věku urazil asi 150m, než to můj táta nevydržel a vyběhl za ním (já už měla břicho s druhým a taky mně zajímalo, kam dojde )

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. května 2022 20:06

Jsu si pro radu - zánět močových cest u batolete? Myslím si, že je to ono. Malá se nám o víkendu oprudila, takže běhala celé dny doma více méně nahá. Všimla jsem si, že čurá častěji a menší objem, ale nepřišlo mi to až tak neobvyklé. No jenže dneska měla strašný problém s plenkou, pořád se snažila si ji sundat, občas fňukala. Venku na hřišti dobré. Odpoledne ale už dostávala uplné hysteráky a snažila se ze všech sil vykroutit a plenu si servat. Po chvilce dobré a pak zase. Doma bez plíny je jasná spojitost s močením. Takže jí to asi bolí/pálí při močení. Že by jí při tom bolela ta opruzenina se mi nezdá, jednak ji má na místě, kam se moč nedostane, když je bez pleny, druhak už je to maličký zaléčený flíček. K doktorce zítra zajdu tak jako tak, teplotu teď nemá... Pohotovost není nutná, ne? Dala jsem jí teda čípek, jestli jí neuleví od bolesti aspoň a snad usne...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 23. května 2022 20:11

Potrefenáhusa my jsme si po jednom zdrhnutí ve směru vozovky vysvětlili, že se venku chodí za ruku. Volno dostane na hřišti. Nemohla jsem za ním běhat těhotná. A ano, berou to jako legraci.

MPLee u takhle malých teda zkušenost nemám. Snad se to brzy spraví 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. května 2022 20:26

MaeGandal za ruku bysme nikam nedošli, syn měl hrozné hysteráky, akceptoval to až okolo třetího roku. Ale musím říct, že on do ulice nikdy nezdrhal, to je doména mladšího. On odcházel třeba na vedlejší hřiště, má dobrý orientační smysl, takže mu prostě nepřišlo divné, že by tam nemohl přejít.