MP Meri noo babička má vnuka asi moc ráda a je fajn, že ho chce vzít sebou, ale jinak teda fúha ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri 600€ na delfíny ![]()
MP Meri 600€, to ti delfíni musejí být zlatí ![]()
Já nechci vypadat nevdecne, nebo ze si sama litam po Kostarice a dítěti pak ani nedopreju ... ale pro nás je ta částka tak nějak hraniční a fakt nechci dat několik desítek tisíc za to, ze si dítě bude užívat dovolenou jakoby s někým jiným, jestli je to pochopitelný
Protože pravděpodobně to bude znamenat, ze se pak budeme naopak muset uskromnit my na naši spolecny dovoleny ... no jak říkám, má to cely takovou hořkou pachuť.
MP Meri ty kokos 600€?!! Si tym asi chcela zaplatit aj svoje vylety.
Ja detom davam tak 2 eur nech si kupia magnetku/auticko, aj to z ich pokladnicky. Garfie mne to tiez nenapadne a ani segra svojim detom nedava peniaze ked su u nas na prazdninach a hanba by ma plieskala keby som si od nej vypytala (a to je ona financne o vela tried vyssie ako ja). Jako dovolenku chapem ale obrovske kapesne este k tomu s all inclusive ![]()
Tlapkam, v menším měřítku jsme to měli taky. S tou třešničkou navrch, že bylo vybráno jen jedno dítě z houfu, které pojede.
MP Meri je to pochopitelne a ja sa priznam, ze uz pri tom zajazde by som svokre povedala, ze je to vela (ak by to pre mna bolo). Je pekne, ze zoberie vnuka k moru ale ak to ma byt na ukor vas vsetkych, asi by som do toho nesla. Pretoze tym malym detom je uplne jedno pri akom mori su a ci tam vyrabaju labute z uterakov na izbe.
Evaeva Jo, tak moje máma je jako tvoje babička, z každé návštěvy si vezu výslužku.
Ale tak je to vlastně i u tchánů, kdykoli přijedeme, odjíždíme s proviantem. Já se mámě taky snažím pomoc, ale přes vnoučata prostě jede vlak, to by si nic vnutit nenechala. Spíš to dělám tak nenápadně, dovezu jí nákup a nechci ho zaplatit, nebo když jí kupuju dárky pro děti, řeknu si o míň peněz a tak...ale ona je ta typická vyvařující babička, není výjímka, že sedne na kolo a doveze čerstvě upečenou buchtu nebo kuřecí vývar...jen tak prostě.
MP Meri Tak jestli jede s někým dalším, tak chápu, že vás postavila před hotový termín a místo, sambo to nakonec vyřešil super! :-) 600 eur mě teda rozesmálo, to bych neutratila ani za sebe!
MP Meri a já si ještě říkám, co je to za dovolenou, že platí takové peníze za 4lete dítě? Jsem žila v tom že do tech třeba 7.let jsou většinou děti zdarma, platí se jen letenka,max třeba pár tisíc jako za lůžko.
Mha Tenhle aspekt je tam bohuzel taky, syn je ten vybolený, švagrové děti, ač starší, nebyly vzaty nikdy ani na víkend. Vím, že je ji to líto a mne dvojnásob, protože shodou okolnosti to byla dřív kamarádka, než svagrova (od 3. třídy konkrétně). Někdy je to fakt těžký, i když dohromady o nic nejde.
Já to vidím s odstupem let a ve vztazích k babičce, vztazích mezi sourozenci to udělalo hodně zlé krve, i když jsme o tom mluvili, vysvětlovali a snažili se.
Plus to, že výběr místa a ceny vůbec nebyl na nás a někdy jsme museli přizpůsobovat rodinnou dovolenou nebo odjezdy na tábory.
Jsme na oslavě u tchánu s našima ladili termíny, kdy si vezmou holky o prázdninách, došli jsme presne ke 4 dnům skrz celé prázdniny až do září. A na to konto se po jejich odjezdu svagrova zeptala tchanu, kdy si vezmou její kluky na prázdniny. A tchán ji úplně suše odvětil, že jim bude stačit jejich fotka...
Garfie my domů vozíme jídlo jen od tchýně, moje máma toho vaří spíš akorát. Ale víš co, něco jiného je víkend, to by mně ani nenapadlo, komukoliv cokoliv platit. Ale chápu, že mámě bylo blbé, aby nás tři týdny babička v důchodu hlídala, a ještě živila i naše rodiče. Nakoupit nikdy moc nechtěla, radši zajela sama,..
MP Meri podle mně si vůbec nemusíš připadat nevděčně. Vždyť tvůj syn by jinak normálně chodil do školky, bylo by o něj postaráno a utužovat vztah s babičkou může i na chatě a an dovolenou jet s vámi.
To mi připomnělo, jak jsme jednou jeli na dovolenou s kamarádem a jeho nová přítelkyně vymyslela výlet na jachtě za taky asi 600 eur za pět hodin a chtěla po nás půlku zaplatí. ( já a jedno dítě máme kinetózou, takže jídlo bychom si stejně nedali). Říct, že je to pro nás moc, příliš nepomáhalo a nastala velká argumentace, jak jsou to rozumné penize. Muž byl i nalomený to zaplatit, já jsem nakonec suše napsala, jaký je náš celkový budget na dovolenou a že tohle je prostě moc.
A to jsem ty peníze i teoreticky měla.
Uff, přiznávám, že by mě nenapadlo platit rodičům, ze dovolenou s klukama. Občas jsem jim dala stravenky nebo nějaké peníze za oběď, když byli doma kluci kvůli covidu. Naše by teda ani nenapadlo nějaké peníze chtít. Naopak taťka dá klukům kapesné, když jedeme na dovolenou my. Je to asi i o rodinném nastavení, když my jsme jezdily se ségrou na dovolenou s prarodiči, tak taky nic nedostávali. A naši jsou s penězmi taky uplně jinde než my.
MP Meri 600€vreckové ![]()
rasaNori nehlídali tcháni děti od švagrový dřív pořád? Nebo si to blbě pamatuju? Jestli jo, tak by to bylo celkem drsný. Ani ne tak vůči rodičům, jako vůči těm dětem.
MP Meri ako, ja som pri cestovaní dosť nešetrivá, lebo mám pocit, že keď dovolenka, tak si idem dovoliť....ale 600€ ??? Tak to sa mi ešte napriek veškerej snahe nepodarilo.... (ak nerátam prenájom auta...ale tak to nie je vreckové....)
P.S.....práve som si vygooglila, že celý ulovený delfín (akože na jedlo), stojí 500$, živé sú drahšie...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí