Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:08

Pinot Noir u nás takhle organizuje tchyně a to včetně vsech okolo, muž k tomu má nabeh taky, je to děsný 

ted jsme měli oslavu narozenin a je to neustalej tok různých připomínek - jaktoze dite nenosí doma backory, jaktoze nema svíčky na dortu, jaktoze ještě nespí, ze si nema hrát s timhle......někdy jsou ty její rady úplně absurdní, viz to už zmiňovaný zvykani na marmeladu kvůli školce (kam dite minimalne ještě rok nepujde)

no a k tem návštěvám-teď u ni bylo dite asi po mesici hodinu na návštěvě s tatinkem a stezovala si, ze je vidět, ze si dite vůbec neumí hrát samo!!! Nevim, jak by si to představovala s dvouletym ditetem v cizím bytě, co tam bude hodinu dělat, aby si mohla babička vypít kafe, má z balkonu výhled na vlaky, takže tam dite neustále někoho tahá, aby ji zvednul a ukazoval (sama nevidí)

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:12

Potrefenáhusa zvykani na skolkovou stravu a rezim po me chtela nase stara detska doktorka uz v pul roce male

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:21

Potrefenáhusa Zuzuli Nahodou, ja uz koukala na jidelnicek mistni skolky a mam v planu jim pristi rok podle nej varit, aby si trosku zvykli. I kdyz to bude asi zbytecna snaha, jejich jidelnicek se cim dal tim vic priblizuje jidelnicku Viktora od Pinot.

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:23

Vari mne přijde, ze oni často v ty školce nakonec sezerou i do čeho by doma nedloubli 

Plus teda ze ty preference se stejně meni, ze dvouletý dite muže mít úplně jiný chutě než tříletý) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 08:27

Vari ty jo, tak to mně vůbec nenapadlo syn ve školce podle všeho jí všechno, mimo zelného salátu, špenátu a kyselé okurky. Doma by půlku těch věcí odmítl, namátkou pizzu, červenou omáčku na těstoviny a špenátovou polívku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 08:34

Potrefenáhusa možná, že kdyby jí dali na balkón stoličku, tak by to vyšlo

Já si zrovna chtěla postěžovat, že mladší syn si vůbec neumí hrát sám, pořád je pět centimetrů vedle mně, i když má o další metr vedle hračky. Nechce si teda ani moc hrát se mnou, u všeho vydrží chvilku, než postavím koleje, už je bourá,...nechce číst, nechce nic. Tak se tady pořád otravuje, dokud nevyrazíme ven, ještě že už se blíží prázdniny.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:35

Vůbec nevím, co dítě ve školce ji nebo nejí a mám pocit, ze to vůbec není moje starost  (pokud to není nějak patologické).

Vari Tak na to bych se upřímně vykašlala. Skoda energie a tvoje kuře na papirove bude na 100 % stejně úplně jiné, než to co dostane ve školce.

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:36

Evaeva tak mne to u těch batolat přijde normální...naše si teda i sama docela hraje, ale ne na povel, no

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:37

Potrefenáhusa Zuzuli to byl velký strach tchýně i mojí mamky, když jsem okolo 1 roku krmila příšerku na zemi, zatímco si s něčím hrála (protože jinak by mi nesnědla nic,takto ochotně snědla požadovanou porci), jak jako si pak bude zvykat na to, že ve školce se jí u stolu a ne na zemi

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 08:40

Potrefenáhusa já ani nečekám, že to bude na povel, naopak jsem ochotná mu přizpůsobit program. Ale on si za den nevyndá ani jednu hračku klidně. Všechny máme v policích, takže je vidí, i mu je nabízím, nechci nechci. Jemu už jsou skoro tři, starší syn si už dávno stavěl věže z lega, sám vydržel určitě půl hodiny, se mnou neomezeně dlouhou. Mladšího nebaví nic, ani nedokážu říct, co ho baví.

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:44

Evaeva naše si vynda VŠECHNO  stavět veze ji taky nebaví, ale má rada knížky, auta a bagry a zviratka sleich, teď dostala tu kuchynku a má velkej úspěch, zavira bagry do skrinky a do lavoru jsem ji dala trochu vody, tak tam meje zviratka 

A zacala teď docela kreslit

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:50

Potrefenáhusa normalne vodou v lavorku myje zviratka? uz vidim jak by to dopadlo u nas  (vecne slapu do nejakych louzicek doma, uz i lahev s pitim dostava na pridel a nema ji volne pristupnou, jinak vyleva a vyleva)

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:52

MP Meri Tady ve skolce aspon podle jidelnicku na netu vari slusne, tak se aspon inspiruju, stejne jim neco varit musim.

A fakt doufam, ze tam budou jist, moc se mi nechcejim tam davat s sebou na svacinu pytlik krupek a flasku s UM. :-D

Potrefenáhusa Presne, moji si taky vytahaji uplne vsechno, bohuzel nejen hracky, ale i celou kuchyni i s obyvakem, uklizeno mi vzdycky vydrzi tak pet minut po probuzeni. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:54

mnum Jak by dopadlo? Jako u nas, vodu jim musim davat z dosahu, chudak pes ma i svou misku s vodou jen na pridel.

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:54

mnum no kupodivu ji to ještě nenapadlo vylejt na zem, jinak vylejva taky všechno, vodu bez přidělu má v hrnku pro mimina :-)

ale má tam jen malinko 

Offline Potrefenáhusa
38931 příspěvků moje polička 29. června 2022 08:57

Vari epizoda s psi miskou na vodu byla docela dlouhá, už si ji moc nevšímá, ale včera jsem ji viděla, jak si v tom máčí nohy, jednu po druhy 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 29. června 2022 09:00

Vari pokud jsou to jen běžní nejedlíci, jako byl starší, tak určitě ve školce jíst budou. Třeba ne všechno, ale většinu ano. V naší školce mají dobrý jídelníček, klidně bych podle něj vařila, ale nemá to cenu - to, že to jí tam, neznamená, že to bude jíst doma.

Doma jsou top - a to se úplně stydím říct - špagety s kečupem. Nikdy bych něco takového "neuvařila", ale tuhle lahůdku odhalila Ríšovi moje ségra, zkušená matka a klokánkovská teta, a od té doby to chce minimálně jednou týdně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 09:14

Potrefenáhusa Vari pro mě za mně, ať vyndá všechny hračky a celou kuchyni, když ho to zabaví aspoň na patnáct minut.

Já na stavění z lega netrvám (starší si nehrál s ničím jiným), máme puzzle, fixy, dřevěnné skládačky, zatloukačky, kuličkodráhu, vláčkodráhu, legovlak, kostky, kuchyňku, panenky, zvířátka, dvě magnetické stavebnice, auta a nevím, co ještě a jsem ochotná si hrát s ním. Akorát s bráchou vydrží řádit dlouho. Stížnost teda pomohla, hrál si pět minut se zatloukačkou a teď něco vaří

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 29. června 2022 09:49

Evaeva Soucítím. Starší každá hračka nebo činnost zaujala přesně jednou. Co bych byla dala za vykrámovanou kuchyň!

Když pak mladší spokojeně sama skládala několikrát po sobě to samé puzzle, stála sem a zírala na ni jak uhranutá, místo toho, abych tu volnou chvilku jakkoli využila.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 09:58

Sweet Potato no a teď si vem, že to mám opačně. Starší si krásně vyhrál tak od těch dvou let, stačilo lego. A já jsem teď rozmlsaná