Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline miuu
414 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 12:36

Lamicka To koukám, že to takhle funguje. U nás děti chodí s družinou na školní zahradu/hřiště a vyzvedáváme je nebo odchází jak kdo potřebuje. Nedovedu si to vůbec představit mít tak dlouhé okno kdy nikoho z družiny nepouštějí.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 12:43

continuity ja bych to neresila, kdyby tam nefungovala sberna trida a kdyby opravdu pokazde sla druzina ven. Takhle mi to nedava smysl. 

Ukoly u nas muzou delat az tak ve 4. tride, aby se male deti naucily systematicky pracovat a pripravovat doma.

miuu diky za info 

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 12:58

Lamicka jak kdyby to v družině nebyla příprava. No starší se docela rychle naučila dělat tam ty úkoly potají. Sedla si někam do kuchyňky a tam si to napsala. 

U nás to už ve čtvrté třídě nebylo téma, protože jsem jim psala lísteček a mohly domu i dřív, mladší to padlo do COVIDu a pro tyto větší děti družinu zrušili úplně. V páté třídě už družina stejně není pro nikoho. 

Offline continuity
43317 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:02

Jinak druhá stránka toho vyzvedávání jenom ve třídě je, že děti jsou venku přesně tu hodinu, i když je hezky. Takže venku svítí sluníčko, děti jsou zavřené v družině a když je člověk v půl páté vyzvedne, nemůže být s nima do sedmi venku, protože musí psát ty úkoly. 

Offline letolet
756 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 13:42

Lamicka u nás (větší škola, cca 12 tříd v družině) fungovala jedna třída, kde zůstávaly děti, které měly předem nahlaseno, že odcházejí v jinou dobu, nez je standardní vyzvedavani. Nebo si je tam vyzvedavali rovnou vedoucí ze školních kroužků. Ostatni odchazely ven.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:34

Pre Klaru na jeseň na lezenie po tráve a do pieskoviska budú najlepšie asi tie "moje prvé softshelky od dupeto" že? Či je niečo lepšie? Nikdy som nedávala pozor, keď ste tu preberali tie softshelové veci, ja vlastne doteraz neviem, čo som robila s prvým dieťaťom bez softshelu a capačiek a tak

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:40

Tak my se po delsi dobe hlasime se slecnou Antonii. Je ji 8 mesicu, mleka uz pije jen cca 100 ml denne, jinak je na prikrmech. Alergie zatim mame vykoumane na mrkev, fenykl a cervenou repu. 

Jinak se mame dobre, zitra nas ceka kontrola, tak snad budem zas o neco chytrejsi.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:45

Lamicka u nás v se chodí po o, v jednu a od tří po půlhodině. Mezi jednou a třetí mají nějakou činnost nebo jsou na hřišti, na procházky nechodí. Na kroužky ve škole je posílají z družiny. Jiný odchod výjimečně jde domluvit. Mluvím tedy o 1.a2.třídě, 3.má dcera před sebou, ale asi to bude stejné. Mají předem napsané jestli jdou sami nebo s doprovodem. Do těch tří mají každá třída svoji družinu, pak podle obchodů. Jedná se tedy o velkou školu na sídlišti. 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:47
Reakce na continuity:

Jinak druhá stránka toho vyzvedávání jenom ve třídě je, že děti jsou venku přesně tu hodinu, i když je hezky. Takže venku svítí sluníčko, děti jsou zavřené v družině a když je člověk v půl páté vyzvedne, nemůže být s nima do sedmi venku, protože musí psát ty úkoly. 

​Přesně. Mně domácí úkoly děsí už teď, já bych je na prvním stupni úplně zrušila, na druhém dávala jen velmi omezeně.

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 14:48

Solathis 

Páni ta má ale oči! A jakou má pěknou deku

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 15:15

dzizisketa Copak ta deka asi je? A povedlo se neuveritelne, ma zelene oci po prababicce!

Offline Sweet Potato
40568 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 15:22

Solathis To je okáček!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 28. srpna 2022 15:33

Solathis Ty oči

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2022 15:41

betsey nechodila na hřiště? Já jsem staršímu existenci hřiště prozradila až někdy v březnu ve skoro roce a půl. S mladším už to nešlo, ten se v říjnu plazil po mokrém pískovišti.

Koupila bych soft kombinézu s přetahovacími nohavicemi. Já jsem měla klasický overal bez nohou a musela jsem mu dávat softchelové "boty". Ale zase šli pokaždé vyprat, což bylo často potřebaTaky se mi osvědčilo přes oblečení natáhnout pogumované kalhoty s laclem a ty pak sundat, když šel do kočárku.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 16:02

Evaeva no presne a mladšia chodí na pieskovisko a ihrisko už aspoň dva mesiace. V kočári ju neudržím. Zatiaľ teda bosá, niekedy ju máčam vo vani aj pol hodinu, aby som tú špinu odmočila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2022 16:09

betsey to mě ani nenapadlo, že vydrží 45 minut koukat z kočárku. I když už jsem takové děti viděla. U něj bylo blbé, že začal lézt až někdy v říjnu, do té doby se plazil. To bylo fakt super, dítě obalené ze všech stran pískem a listím Do fusaku jsem se radši moc nekoukala.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 16:52

Evaeva no viem si to predstaviť, aj ten fusak

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 17:08

betsey dupeto je drahy, ale skvělý - my máme kalhoty a maj vysoký naplety (a to naše nejmenší číslo i ty pretahovaci ťapky), takže letos už je bude nosit druhym rokem, furt ji jsou v pohode ty loňský. Jen neber ruzovou, fakt z toho nejde nic vyprat 

v zimě jsme pak sebou vozili gumovy kalhoty s vysokým laclem, který jsme přesně dávali na hřiště přes oblečení a pak zas sundali 

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 17:34

Prosím kde v Praze by mohli mit bf boty něco jako baleriny s páskem přes nárt ale v čísle cca 43 na úzkou patu? Mamka potřebuje přijet zkusit, ne objednávat a vracet. Ptám se tu, i když je to číslo kapku  větší než dětské

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. srpna 2022 17:36

JankaM naboso má velkej výběr dámských, zkusila bych tam. Teď maj na baleriny i slevy jsem koukala.