Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 08:25

ja mam na kupanie malu vanicku ale je mi to dost nepohodlne sa tam naklanat a dieta pridrzovat lebo sa dost mrvi. tak som kupila takuto obcajnu podlozku s latkou asi za 5e a jemne sprchujem vo vani. v umyvadle ho tez zvladam oplachnut ale krpec mi to komplikuje ze sa vzdy chyti za bateriu a stopne vodu

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 09:02

Na dovolené, kde byl jen sprchový kout, jsme syna umývali tak, že muž ho vzal do náruče, vlezl s ním do sprchy a já je sprchovala. Byl to vlastně velice pohodlný a efektivní způsob, protože všechny jiné způsoby jsou u desetiměsíčního čerta jen holým bojem o jeho život ;)

Offline tina
6259 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 09:36
Reakce na Pinot Noir:

Přesně takhle to taky děláme, když jsme bez vaničky a dobrý

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 10:58
Reakce na eless:

Přesně toto lehátko jsem měla na mysli, používali jsme ho, když byl syn malé miminko. Velice brzy jsem ho ale šoupla rovnou do velké vany bez lehátka, má tam napuštěnou trochu vody a koupe se "sám". Já dělám jen dozor vsedě vedle vany, nebo občas i třeba něco dělám (házím pleny do pračky, čistím si zuby...), samozřejmě pořád na něj u toho koukám. On je ale ve vaně dost ukázněný, kope a cáká, cucá hračky, ale nepřetáčí se na břicho.

Pinot Noir To společné sprchování už mě taky napadlo, to by mohla být legrace. Jen si budu muset pořídit župan, večer jsme tu často sami :)

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 11:04
Reakce na Gatita:

Jo, uplakánek je můj. Už jsem otupělá, když jsem tuhle hlídala o měsíc mladší neteř a ona tu asi pět minut plakala, sestra z toho byla úplně nešťastná, že takhle dlouho nikdy nepláče. Ha, takovýc záchvatů my denně máme, už to ani nepočítám :)

Ale je to lepší, včera si snad patnáct minut hrál sám, zatímco jsem tu uklízela. Ještě před měsícem nemyslitelné nechat ho bez pozornosti déle než minutu.

Jen z toho jeo spaní by jeden zešedivěl. Od devíti tu zívá, fňuká, tře si oči a ještě nespí! Zkouším všechny jeho oblíbené způsoby uspávání a ani jeden mu dnes není po chuti.

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 13:43
Reakce na žluťásek:

Je to boj! A nejhorší je, že když ho hlídá babička, tak ho chválí, jak je šikovný, hodný a poslušný.

Ale když jsme spolu sami doma (což je skoro pořád, ale teď zkoušíme jesličky, tak jsem zvědavá, jak se tam etabluje) tak řev střídá fňukání. Přitom už celkem hezky mluví a spousu věcí umí říct normálně, ne s řevem, bublinou u nosu a tepající žílou na krku :-) Plus je, že už jsem fakt odolná.

Offline Skat
46 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 20:13
Reakce na žluťásek:

Dítko je teda šikovné, utrit si zadek nezvládá leckterý předškolák.

S tím koupáním mě napadá další věc. Budeme se stěhovat do bytu bez vany. Nějaký nápad, jak umývat nejlépe dítě, které ještě nesedí? Na vaničku nebude v koupelně místo. Zatím mám vymyšlené takové to lehátko pro miminka, které položím do sprchového koutu a malýho na něm osprchuju. Až si sedne, mám vymyšlený maly nafukovací bazének nebo velký lavor taky do toho koutu.

Skladaci vanicka - super vynalez

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 08:31
Reakce na Gatita:

U nás když hlídá babička (omezuje se tedy na vožení kočárku na procházce), tak dítě někdy řve jak tur. Přitom když s ním jedu já nebo manžel, tak pláče jenom velmi výjimečně a není to žádný řev, jen takový fňuk. Tuhle se babička vrátila z procházky celá říčná a prý: "To jste si ji naučili! Musela jsem zastavit a pochovat ji, aby přestala řvát!" Babička je docela drsná, takže to musel být fakt randál

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 09:35
Reakce na Mohučanka:

Můj syn babičce v kočárku taky nespal, nějak s tchánem odmítli akceptovat, že když ti, co kočár vezou, spolu žvaní, on spát nebude. Ačkoliv jsem mockrát říkala, že je potřeba být potichu (přitom hluk aut nebo projíždějícího vlaku mu nevadí), stejně nebyli schopni mlčet. Vlastně nechápu, proč museli jít vždycky oba. Tak jsem jim ho přestala dávat, protože oni sice měli pocit, jak mi strašně pomáhají, a přitom mi vraceli uřvané přetažené děcko se slovy, že zase nezabral. A to jsem jim ho většinou předala spícího. Zbytek dne stál vždycky za prd, přidalo mi to akorát práci a stres s dalším uspáváním.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 13:39

Pod vplyvom nedavneho doporucenia ist s dietatom do kniznice, som sa vybrala do nasej. Akcie pre male deti nerobia, najskor az pre skolkarov, ale to musia byt organizovani. Kutik tam nie je. Tak som povedala, ze aspon synceka zapisem. Chvilu pozerali neveriacky. Opytala som sa, ci maju leporela. Maju. Tak je zapisany a ma pozicane dve knizky :)

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 23:07
Reakce na letfenixa:

Já jsem se naučila číst už v mateřské školce a když jsem se chtěla zapsat do knihovny a zeptali se mně, do které chodím třídy, tak vyvstal problém, protože pro "druhé oddělení" neměli v průkazce kolonku.

Chvíli to vypadalo, že mě kvůli tomu nezapíšou! 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 23:55
Reakce na letfenixa:

To je hezké :)

Syn ještě průkazku nemá. Kovářova kobyla no... :-)

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 18:06
Reakce na Tabea:

Já jsem takhle sama letěla s 8m a 2,75 r (). Menšího jsem měla na klíně a teda celou cestu jsem se modlila ať se staršímu nebo mi nechce na záchod. Tak budu držet palce, ať to taky nějak zvládnete.

Když jsme u letadla odevzdávali golfky, strčila jsem malucha tomu pánovi ve vestě a sluchátkách, oba byli nadšeni, složila jsem v klidu kočár a vyměnila ho s pánem za dítě. 

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:23

Tak dítě má za sebou první týden v jesličkách a už je doma s rýmou jako trám. To byl fofr teda. Ale tak třeba se aspoň imunizuje...

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 21:37
Reakce na Gatita:

to je jeste docela dobry. ja mam jedno dite s rymou uz od pulky minuleho tydne a to se uz v kolektivu imunizuje ctvrtym rokem :) a to ucitelka psala uz predminuly patek at dovalime kapesnicky, protoze v tride radi ryma.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 22:04
Reakce na Gatita:

A končí to až školou . Teda alespoň u nás. Celou školku to bylo ....týden ve školce...14 dní doma...týden ve školce...14 dní doma. A v první třídě najednou klid a tak jedna nemoc za rok. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 22:27

chcela by som darovat pociatocne mlieko babylove ak ma niekto zaujem. skusala som synovi spravit zmenu v strave a nepochodila som. nechce to pit a vypluva. zmena sa mu nepacila . je to krabica 600g s odmerkou a dvoma 300g sackami. jeden som otvorila pred 3 dnami a to sa asi nehodi posuvat dalej (iba ak by bol zaujem). druhy sacok je neotvoreny. v mojom okoli nemam nikoho s dietatom 0-6m komu by som to mohla ponuknut. ak to nikto nebude chciet tak mi neostava ine nez to vyhodit.

info: https://www.dm.de/babylove-bio-anfangsmilch-1-von-geburt-an-p4010355118691.html

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 22:32
Reakce na eless:

Nemůžeš to spotřebovat při přípravě kaší? Já takhle spotřebovala Sunar, který syn nechtěl pít.

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 23:16
Reakce na eless:

Pinot Noir 

mlíko určitě nechat na kaši 

a my jsme potom na nespotřebovanou kaši chytali ryby   

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 23:35
Reakce na continuity:

ajaj,to jste me nepotesily!ale je to asi nevyhnutelne