Na Slovensku nebo v Česku?
Vše o těhotenství a dětech
eless ty jo, ja teda nepoznám, ale úplne ma oblial studený pot, držím palce
olivieraa u nás to tiež tak bolo, ja som sa s mojou mladšou sestrou hádala a bila až do jej osemnástich, keď odišla na intrák. Čudujem sa, že to naši prežili. Ale pár svetlých momentov tam bolo, sem tam sme sa vedeli aj spoločne zahrať bez hádok :-)
betsey ach tesim sa :) my sme zili celkom harmonicky. Podla mna ked je starsi kludas tak to tak nastavi...co u nas nie je ![]()
olivieraa u nás bol dosť problém aj spoločná izba a totálne nezlučiteľné povahy a návyky. Napríklad: sestra si nastavila cez víkend budík na šiestu, že sa pôjde učiť. O šiestej jej začal zvoniť budík, nezobudil ju ani po niekoľkých minútach, tak som ho totálne vytočená išla vypnúť a ona spala ďalej do deviatej, kdežto ja som bola kvôli jej budíku od šiestej hore. Chápeš, takéto všelijaké drobné konflikty, ale za deň ich bolo neúrekom.
No a keď sme boli malé, bolo to také to typické, že ja som staršia, musím vždy ustúpiť atď, takže tam bola určite žiarlivosť a tak. Ale teraz máme úžasný vzťah, práve na ňu čakám, a ideme na výlet :-)
betseyno snažím sa aby to nebolo "ty si staršia máš mať rozum", ale nie vždy sa to podarí. Keď malý urobí nejakú somarinu, že sa celý zapatle od jedla napr., tak sa ťažko nesmiať, no a keď to ona zopakuje tak už to také smiešne nie je :D. Chúďatá staršie decká, už sa tu párkrát písalo že si to "vyžerú" viac ako by im patrilo.
olivieraa to potvrdzujem
DruI já jim nikdy nakupovala žádné sunty. No ale pastelky, na které bez dovoleni nesmí, jsou nejlepší lákadlo.
Já už je nerozvijím, mě úplně stačí ke štěstí úkoly z pracovních činností. Výrobte čarodějnici, hlavu můžete udělat z papirmase a usijte ji šaty že zbytku. No tak to ta mladsi určitě....
A stav, když mladší dostane jedničku za něco, co vyrobila ségra taky není moc výchovný.
Zo zbytkov čoho
?
continuity Ježiš, vy děláte i úkoly do pracovních činností?
To by mě asi štrajchlo, dost na tom, že tipy na vyrábění nám zasílají družinářky, naštěstí je to dobrovolné a před synem to tajím!!!!
Ale jinak tě teda zdeptám, nevím, co přečetla starší (ale to je vyhlášená čtenářka), druhák za karanténu přečetl už 14 knížek, dneska jsem to zrovna počítala. Jako jsem sama v šoku, protože začal číst v podstatě fakt až třeba kolem Vánoc-a přečetl i takové bichle jako Mluvící balík. Láry Fáry, Neználka nebo Karkulína...no ale zase teda nic nevyrábí ani nemaluje....
Garfie Druhak je dobrej
Dcera precetla 5 dilu Harryho Pottera, ale nacetla to hodne vecer, kdy cte treba do 22. hodiny, s tim bude s nastupem do skoly konec.
Priznam se, ze by nam vubec nevadilo, kdyby se zacatek skoly posunul na 9. hodinu. Vstavame ted jen o 3/4 hodinu pozdeji, v pul osme, a vstava se nam mnohem lip.
Segra se me zeptala, jak jsme v nasem malem byte zvladli karantenu. Rikam ji, ze dobre, nelezli jsme si na nervy, meli jsme rezim, slunecna odpoledne jsme travili na balkone, hodne jsme cetli, hodne jsme hrali hry... rikam ji, ze je podle me hodne dulezite, ze spolu umime byt i normalne, jsme spolu radi.
Do vypraveni mi vstoupila dcera a rekla, ze to bylo hrozne hezky, ze i kdyz jsme nemohli ven, tak jsme meli cas na sebe a delali jsme veci, na ktere bezne neni cas. Ze bylo super, ze byl tata cely den doma a cetl ji odpoledne z knizky o umeni a maloval s ni obrazy, s brachou skladal Kaplu a Lego. Prijde mi moc hezke, ze to takhle vnimala.![]()
Lamicka To je hrozně hezký :-).
Lamicka to je milé ![]()
Lamicka To je krásný!!!
Jinak u nás teda naprostý odklon od režimu, děti chodí spát kolem desáté, ráno začínáme až se probudí....návrat do školy bude krutý!!
Jo a dnes mi maminka (bývalá učitelka na základce) navrhla, že by syna vyučovala, až starší nastoupí do školy (už jsem tu říkala, že mě třídní požádala, jestli bych si ho nemohla nechat doma). Tak o tom vážně pouvažuju, protože to bude super, i když jak ji znám, cenou bude dopoledne u pohádek a spousta sladkostí ![]()
neděláme ![]()
Jako nezdeptas, vaše čtecí děti jsou mimo kategorie.
Dnes jsem prolezla whatsapp, kde děcka ty knížky foti a mají treba 2-3, ale takové to první, druhe čtení s velkými písmeny a ještě většími obrázky.
Dvě holčičky tam fakt čtou, ale jinak to jde timto stylem.
continuity Já jsem hlavně ráda u toho kluka, to jsem fakt nečekala. Ale oni mají hrozně motivující třídní, mají rok ve znamení Malého prince, mají to jako takové velké téma, takže si ho společně čtou a syn to chtěl mít přečtené dřív než třída, takže to byla vlastně první kniha, co přečetl sám. A pak mají takovou velkou nástěnku, kam připínají názvy knížek, co přečetli, můžou tu knížku donést a ostatním dětem o ní vyprávět....a to je pro něho top, když může udělat, celá třída tam díky tomu dost čte.
Garfie starší se nějak rozecetla líp, na tu vaši teda nemá, ale ona si hodně čte třeba i časopisy a tak.
Ta mladší s tím dlouho bojovala a četla blbě ještě na začátku tretí třídy, už je to mnohem lepší, ale asi to chce cas. Předtím se taky vždy zlepšila dost skokove, tak uvidíme.
continuity Tak té naší starší jednoznačně pomohlo Japonsko, ono tam nebylo moc co jiného dělat
Byla tehdy ve třetí třídě...do té doby četla jen Správnou pětku. A čtou si večer před spaním, od malička jsou tak zvyklé (ještě jako nečtenáři), byla to jediná věc, co měli před spaním v posteli povolené.
Garfie no dlouho jsme to s tím čtením měli večer podobně, ale když mi v karanténě zas ( asi po treti) uhodli pin k parentalu, tak jsem ho uz nezměnila. Oni si dost po večerech telefonuji se spoluzackama přes whatsapp a to jsem jim nechtěla uplne zakazovat, tak se to narušilo.
Zas nějakej režim zavedu , ale teď to úplně lámat přes koleno nechci, dokud to nepřesáhne nějaké rozumně meze. Jsem vlastně řada, že nějak funguji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články