Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 12:08
Reakce na Pinot Noir:

Blahopřeju. Vinotéka už se třese?

Ségry chlapeček se taky odstavil sám, dával přednost jídlu. Já zanedlouho začnu s příkrmy, dcerce je pět měsíců a kousek a když jím, tak na mě upřeně kouká a pohybuje čelistí, a to i po kojení. A to není žádný extra jedlík.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 12:17
Reakce na 999:

Já jsem nedávno byla svědkem situace, kdy si dítko verbálně vybíralo, ze kterého prsa bude pít Maminka onoho dítka se zrovna bavila s mým manželem a ten chudák nevěděl, kam s očima, když vprostřed debaty čelem k němu vyndavala z výstřihu jedno prso po druhém...Každý to má jinak, no.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 12:36
Reakce na tina:

Jo, on je, co se pití týká, strašně šikovný. Od pěti měsíců umí pít z obyčejných sklenic a hrnků, pokud mu je přidržím. A z jakéhokoli typu pítka, učících hrníčků, nekapajících pítek, lahví s dudlíkem, prostě z čehokoliv se umí napít na první pokus. Před pár dny jsem zkusila petku s tím sportovním uzávěrem a on to popadl a hned pil! Je to pijan, má to v krvi 

Ale nepovažuju teda cukr za jed, kterého se děcko nesmí ani dotknout, takže když jsou vedra nebo se mi zdá, že moc nepije, kápnu mu do čaje trochu sirupu nebo naředím ovocný džus, pije pak s větším požitkem 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:01
Reakce na Pinot Noir:

Nechtěla jsem se tě nijak dotknout, myslím, že kojení je velmi intimní věc, o které si má rozhodovat jenom máma a miminko. Já hodlam plně respektovat synovy potřeby. Doufám, že mu chuť ještě nějakou chvíli vydrží, zároveň ale nechci být fanatická, kdyby chtěl už radši jen cukety s jogurt :) zatím teda spráskne celý oběd a pak se jde dokojit :)

Dřív jsem moc nechápala ty mámy, co kojí větší děcka, která už normálně jedí. Ale už jim úplně rozumím, pro mě jsou to hrozně hezké chvíle, když se malý prituli a usíná nebo se jen chce pomazlit.

A to Umělé mléko po půl roce prý vůbec není potřebné, řídí se tím jak česká laktační liga, tak slovenská mamila. Jasný marketing nutrilonu, sunaru aspol.

Offline tina
6259 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:01
Reakce na Pinot Noir:

To je šikula. My s pitím zápasíme. S úspěchem pije jedině naředěné dětské šťávy (nechci mu je ale dávat denně), vodu, čaje odmítá. Ale zase jídlo mi zblajzne všechno.

Online 999
19626 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:20
Reakce na Mohučanka:

To jsou přesně důvody, kdy bych já dál nekojila... Jakmile si dojde, nebo řekne, že chce z levýho...:-).

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:27
Reakce na 999:

kdyz ono to odstaveni je takovy posledni zasadni krok k oddeleni ditka od tela matky. pak uz je to skutecna samostatna entita, ne soucast me same.. tezky. hodnotim zpetne. taky jsem mela plnou hlavu tech agitacnich reci kojici ligy:-))

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:28
Reakce na žluťásek:

Jé, mě se to nijak nedotklo :) Normálně jsi se zeptala. Jako když potřetí po sobě v obvyklou dobu nejevil o kojení zájem a radši se na mě šklebil a sápal se po hodinkách, vlasech a vesele si žvatlal, pochopila jsem, že to teda asi znamená konec, maličká lítost tam byla. Protože jsem se na něj u kojení strašně ráda dívala. A na ten spokojenej ksichtík, když u toho usínal. Ale zase je pravda, že to člověk fakt vidí jinak v šesti měsících, kdy je to miminko, co sotva ochutnalo první mrkvičku, a v deseti měsících, kdy si přijde a klidně si vezme cokoliv z tvého talíře a s chutí to sní, řekne mama a dělá legraci vykukováním zpoza stolu. Už to prostě není miminko, ale malej kluk ;)

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:38
Reakce na tina:

A ještě kojíš? Syn pít uměl "odjakživa", ale nějaké měřitelné množství to začalo být až od okamžiku, kdy jsme omezili kojení na dvě denně, tj. před spaním a po probuzení. Do té doby to jeho "pití" nemělo vlastně žádný význam.

Offline tina
6259 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:50
Reakce na Pinot Noir:

Právě že už taky ne. Sunar (2 dávky denně) pije většinou bez problémů, ale kromě těch ředěných šťáv pak do něj nemůžeme už nic dostat:( A sotva vidí hrneček, máchá rukama, abych se s tím ani nepřibližovala. Nebo se napije a koutkem to pustí ven...

Offline Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:53
Reakce na Pinot Noir:

Děti se taky takhle odstavily samy obě kolem 11 měsíců. Najednou na to prostě neměly čas. Proběhla lehká lítost, ale převládla radost, že to proběhlo snadno a bezbolestně.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:57
Reakce na tina:

jestli ji kase a polivky a dost vycura byla bych v klidu. moje ditko dlouho kojene taky nechtelo pak nic pit a vyrostlo normalne

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 13:59
Reakce na žluťásek:

agitka nebo ne, uz Grossularia jeste na MP zminvoala, ze je laktoza nezbytna pro zdravy vyvoj mozku. Takze pokud deti nepiji umele mleko/nejsou kojene, mleko nebo mlecne vyrobky by mely dostavat minimalne do 3 let.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:06
Reakce na 711990:

Mléčná kaše k snídani a k večeři a jogurt ke svačině, to by mohlo ve věku kolem roku i stačit, ne? Po roce bych ráda zkusila ranní kaši vyměnit za pečivo se sýrem, k tomu třeba kakao. Ovšem nejdřív musí mláděti vyrůst zuby :)

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:08
Reakce na 711990:

A právě, že tyto firmy hlásají, že kravské mléko do tří let je hotový jed, který dítěti podá jen krkavčí matka. To za agitku považuju.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:12

Mladšího syna jsem kojila něco přes rok. Bohužel mateřské mléko bylo to poslední mléko, co měl v puse. Od té doby ani mléko, ani sýr, máslo, jogurt...prostě nic. Dneska je mu 11 a stále nic z toho do pusy nedá. Při vaření nebo svačinách je to často dost problematické, protože to cítí ze všeho. Alergii ani intoleranci nemá. 

Ještě bych k tomu dodala, že je v Mense, takže na vývoj mozku  to naštěstí vliv nemělo. 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:18
Reakce na 711990:

Mléčné výrobky rozhodně ano. Ale obvykle stačí právě ty jogurty, zákysy, kaše, sýry, po roce už občas třeba tvaroh. Pokud to tedy dítě jí. Když si dá pár lžiček mrkve denně, pak má UM samozřejmě opodstatnění.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:27
Reakce na Renusatko:

Já jsem zase do dětí nedostala sunar, do staršího ještě občas jo, do mladšího ani náhodou. Oba byli kojeni do roku a třičtvrtě (protože uspávání). Mladší do sebe lije obyč mlíko po litrech, starší vůbec. Prostě každé dítko to má jinak.

P.S: Pardon, to neměla být reakce na Renusatko , ale všeobecný příspěvek do diskuze.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:30
Reakce na Pinot Noir:

žluťásek  do toho bohužel nevidím, co firmy hlásají, jen jsem měla potřebu to připomenout, aby v současné agitce proti mléku tahle informace nezapadla :-) 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 14:55
Reakce na 711990:

To právě vůbec neměla být agitka proti mléku :) Nejradši bych synovi nabídla mlíko a uvařila kakao už teď, ale zbyla mi ta umělá mléka po marných pokusech ho naučit to pít, tak to nejdřív spotřebuju na ty kaše a kravské mléko přijde na řadu později. Ovšem přiznat tohle na emiminu, tak mě uklovou :) Kravské mléko je tam chápáno jako jed. Co na tom, že podstatu těch umělých stejně tvoří kravské mléko ;)