Diky za povzbuzeni! Mimino pujde v letadle do postylky, snad se tam jeste na delku vmackne :). Let je pres sest hodin, takze sezeni celou cestu muzu rovnou odpiskat
, dle dosavadnich zkusenosti se spis obavam, ze madame budu prevlekat v letadle na wc komplet...
. Mate pravdu, ze letistni personal doposud vzdycky rad mimino podrzel. Jen ted velky bratr tezce nese, kdyz nam na mimino nekdo saha...![]()
Vše o těhotenství a dětech
U nás to školou naopak začalo. Celou školku nadprůměrně zdravé dítě a pak teprve to přišlo.
do kasi ma este 2 mesiace daleko. neviem ci to otvorene balenie chcem tak dlho skladovat
Myslím, že se tomu nic nestane. A opravdu se to pak dá využít na ty kaše. Dávám synovi kaše od firmy Nominal, mají spoustu zajímavých kombinací různých obilnin, jsou chuťově dobré, ale nejsou to ty klasické dětské kašičky, které už obsahují sušené mléko, takže na jejich přípravu je nějaké mléko potřeba.
Mam blby dotaz - to se muze,poslat dite do skolky s nudli?dite samozrejme nechavam doma,ale je mi jasne,ze to bude trvat tak mesic,nez bude stopro bez nudle,i kdyz uz bude v podstate zdrave.tak by me zajimalo,od kdy je pripustne vypustit do kolektivu.je na to potreba potvrzeni od doktora nebo staci selsky rozum?jsem fakt mimo
ono se rika, ze dokud nudle nejsou zelene lze, ale my ani jine nudle nez zelene nemame. ale to zavisi od skolky, je potreba se domluvit tam. nebo to spis zkusit, co projde, protoze oni ti logicky reknou, ze jenom zdrave. pak clovek zjisti, ze jedine zdrave dite v cele tride je to jeho a citi se jak debil. jednou mi ucitelka rekla, ze nepujde s detma ven, protoze je chladno a je jich spousta nastydlych. takze ja jsem tam davala deti v stavu, kdy mi nevadilo, ze pujdou ven.
do skoly to ted neresim uz vubec, kdyby tam mely jit jenom zdrave, tak je muzu rovnou ucit doma. u nas je to ale takove "stale trochu nemocni", antibiotika mela kazda za zivot jednou, ale s nudli behaji od podzimu do jara (a ja s nima - akorat me to leze na prudusky). na dva tydny se spravime behem vanocnich prazdnin na horach a pak pres jarnaky. uz treti rok se snazim zaockovat na kliste a mam temne tuseni, ze ani letos nebudu uplne zdrava dostatecne dlouho na to, abych se tam vecpala s ockovanim.
Závisí od toho, ako máš rada adrenalín. Ja som matkám so sopľavými deťmi rovno trhala hlavy. Pretože ja si dieťa nechám doma až do úplného uzdravenia a potom ho mám do troch dní doma, lebo "Hanička mala trochu soplík". Ako chápem sopeľ alergický (apropó, dajte si to okontrolovať, keď hooríš, že niečo im tečie z nosa furt), aj to, keď zo zimy do tepla sa trocha pustí, ale ak viem, že nejaké dieťa soplilo celý deň, tak som riešila aj cez riaditeľku. Pravidelne.
Potvrdenie od doktora by som riešila - a aj som vždy riešila - kvôli sebe, nie kvôli škôlke.
V naší školce dělala paní učitelka, co je moje kamarádka. Co jsem od ní občas slyšela, v jakém stavu jsou rodiče schopní dát dítě do školky. Ona říkala, že to bohužel nemůžou nikomu přikázat a je to jen na těch rodičích, jejich práci a hlavně ohleduplnosti vůči ostatním.
Jednou ráno tam dokonce dávala matka holčičku s tím, že ráno měla 37,6, ale po Brufenu už je v pohodě a takji vede. Učitelka jí sice řekla, že nemocné dítě tam dávat nemá, ale ona trvala na tom, že už je v pořádku a ona musí do práce a odešla.
Sama bych v té době uvítala praxi z jeslí, když jsem studovala...změřit ráno teplotu, kouknout do krku a kdo měl poblém, šel domů.
a slniecko
díky za reakce. Zajímalo mě, jak to chodí :) Nejsem Herodes, abych někam posílala dítě, které se necítí dobře. A že se necítí dobře, poznám myslím spolehlivě, obzvlášť, když má teplotu a tak. A nechci ani vystavovat nákaze děti ostatních, to je jasné, koneckonců očekávám totéž od ostatních rodičů. Šlo mi spíš o takový ten dozvuk, když máte ještě po deseti dnech doma nějaké doznívající příznaky typu kapka u nosu, což sice vypadá blbě, ale nebezpečné to myslím už není.
Jinak od nudlí bych se přesunula k veselejšímu tématu - byla jsem s dítětem v Sokole (tam si teda nejspíš na tu nudli zadělal, he) a byla to neskutečná psina. Cvičitelkám bylo minimálně 75 let, ale fyzičku a elán měly lepší než já:)
Dítě bylo jako u vytržení a cvičilo s takovým nasazením, že jsem nestačila koukat. A to zcela kriticky přiznávám, že motoricky nijak zdatné není, je to ještě batole. Je opravdu neskutečné, co všechno děti zvládnou, když to vidí dělat jiné děti.
jj, kvůli tomu nadšení jsem to zvládla absolvovat s dětma i v horších nebo pro mě horších organizacích než je sokol:-)
Už týden nekojím, syn se odstavil sám a zcela bezbolestně a v poklidu
Jupí! Jsem ráda, že se to obešlo bez nějakých fíglů a bez pláče!
my jsme dostali pokyny v MS, ze nemocne deti ne, byla jsem na MD, tak jsem s kazdou rymou nechavala dceru doma. Az me upozornila doktorka, ze ja ji mam doma porad a ostatni davaji nemocne deti a at ji tam s lehci rymou taky dam. Ale ona byla opravdu dva tydny doma a tri dny v MS.
Mladsi s lehci rymou taky davam, protoze staci ty "horsi" nemoci (ty s ATB, nestovice) a sef se netvari - ono se to obvykle nasbira. Za posledni dva tydny jsem si vybrala 4 celodenni propustky, jeste to nemam nadpracovane a potrebuju si vzit dalsi.
Fiiiha! A chtěla jsi odstavovat takhle brzy? To si vůbec neumím představit, co bysme bez kojení s naším prťouskem dělali, to bychom asi obrečeli oba :)
(Prosím, nevnimej můj příspěvek jako kritiku nebo rypani, fakt mě to zajímá)
Tohle je úplně nejlepší, co se mohlo stát :-). Některé děti to takhle mají, prostě se rozhodnou a dost... Asi mu chutná jídlo :-).
Tak od osmi měsíců mi to už slušně lezlo na nervy, tak jsem zkusila zavést umělé mléko. Ani ťuk! Různé lahvičky, různá mlèka, všechno odmítl. Tak jsem si řekla, že to vydržím do roka, pak už se bez mléka obejde. No ale když to utnul sám v deseti měsících, vůbec mi to nevadí
Z těch mlék vařím kaše, tak snad má potřebné množství mléčných dávek. A upřímně, doporučení dávat umělé mléko dětem do tří let považuju za lobby těch uměláckých firem ![]()
Že? Tajně jsem v to doufala!
Tak trochu divná otázka.
Potrebovala by som vedieť aký je na drevených postieľkach a ohradkach rozostup medzi kolíkmi. Je to na všetkých rovnako alebo bývajú aj s väčšími alebo menšími rozostupmi? Je na to nejaký predpis? Hľadám bočnú časť postieľky alebo ohrádky na inzertných portáloch a nechce sa mi u každého dopytovat aká je šírka.
A on teda mlíko nemá za den žádný? Jen v kaši a jogurt? Ale on ti asi pije spoustu jiných tekutin, viď? To ten náš zase teda nechce.
Já mám odstrašující případ v rodině. Holčička se rozhodla, že už žádný mlíko od matky. Ta se s tím nechtěla smířit, plakala, neustále jí cpala prso. A docílila jediného - od té doby to dítě nevezme do pusy nic, co je bílé...
Já tedy kojení utnula sama, když si ke mně přišla zapít svíčkovou jedenácti měsíční dcera (už chodici) s kusem masa v puse...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje