Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:03

Mám ozkousenych nosítek jen pár, ale hodně mne i prckovi vyhovuje Kibi.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:28

Jo a kočár jsem koupila taky minulý týden nový a je úplně strašně skvělej. Škoda, že prcek nechce v kočáru být :-))

Máme tenhle, Concord Wanderer. Má extra dlouhé ležení i pro velké děti, tříletý se v něm pohodlně vyspí, aniž by mu trčela půlka nohou ven. Je senzační, doporučuju!

Dá se otáčet sezení ve směru i proti směru jízdy a má perfektní odpružení, lesní cestu i rozbité panely zvládne bravurně.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:32
Reakce na Mohučanka:

Velmi lehký a lehce složitelný je Valco Snap, ale jsou to takové lepší golfky, ne úplně pohodlný sporťák pro miminko. Na cestování super, ale na velké ježdění někde v terénu to úplně není.

Offline Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:33
Reakce na žluťásek:

Tak to abychom ty vozy vyrazily vyvětrat, co?  

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:40
Reakce na Pinot Noir:

Rozhodne! Jen co se naše mrně zbaví rýmy, aby nenakazil toho tvého raubíře. Prcek už vypadá, že by se mu chtělo začít plazit, brzy to už budou parťáci.

Offline Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:49
Reakce na žluťásek:

No já chci jít dnes cvičit, takže mladej má od rána 39° horečky  Ale myslím, že to jsou zuby. Doufám! To je zákon schválnosti, vždycky, když si člověk něco naplánuje, tak se musí něco takového vyvrbit.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:54
Reakce na Pinot Noir:

Mladýmu našemu se konečně prořezal první zub. Jestli kolem všech bude takovej cirkus, tak teda potes pánbůh.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 13:55
Reakce na žluťásek:

Díky za tip, píšou, že je certifikovaný i pro novorozence. Já jsem jinak spokojená se svým xlanderem, se kterým absolvuju v Praze určitě i zimu, ale je to takový tank, do letadla to není a sama to ani neunesu. Ještě jsem našla dvoje další "lepší golfky", tak se na ně sjedu podívat a vyberu si. Tenhle kočár potřebuju vyloženě na cestování a musím ho hlavně unést, neboť manžel má vykloubené rameno a na dovolené máme ubytování po schodech od asfaltky nahoru a pláž po schodech od asfaltky dolů.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 17:44
Reakce na Mohučanka:

Jak dlouho už to má? Já jen že můj si vyhodil rameno týden před odletem na Tenerife, a zvládli jsme každý večer přehazovat dvojsedačku v autě ze zadu do předu, šlapal s krosnou a tak. Ne že bych chtěla shazovat jeho zranění, ale abyste to tahala sama taky není uplně nutnost :D

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 19:10
Reakce na rasaNori:

Má to už dva týdny, je omotanej ortézou na šest týdnů s doporučením vůbec ji nesundavat. Jedeme na Kalymnos, sundat by to měl týden před odletem, takže tam bude za babysittera. Neděláme si iluze, jak bude ta ruka po šesti týdnech nečinnosti vypadat...

Jinak vážně obdivuju všechny matky, které jsou na mimino samy. Já to teď prožívám teprv druhý týden a zřejmě jsem měkká, ale z péče o mimino, muže, domácnost, kočky a zahradu, k čemuž zrovna teď přišla z práce i nějaká práce, začínám mít tiky.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 21:03
Reakce na Mohučanka:

Je pravda že jestli to má poprvé, tak je trocha opatrnosti na místě. Manžel má hypermobilitu kloubů, na různě vyskakovací části těla je poměrně dost zvyklý, takže to zatěžoval hned jak mohl, tvrdí že je to lepší než to nechat úplně zakrnět. Což není samozřejmě doporučení

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 21:20
Reakce na rasaNori:

No tady se na takto konzervativní léčbě shodli fyzioterapeut i ortoped, což jsem asi ještě nezažila  

Ostatím se omlouvám za OT.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:07
Reakce na Mohučanka:

Tiež sa chystáme na dovolenku, naša už ma teda 10 mesiacov, ale ja som dost na nervy z tej cesty lietadlom. Nebojíte sa, že bude mat zalahnuté ušká a plakat? Alebo máte nejaké triky? Ja viem, že sa má dat pit pri stúpaní, ale čo ked nebude chciet práve? Premýšlam že kvapnem preventivne kvapky do nosa, to mne vždy pomáhalo pri lietaní. A inak tiež riešim kočík a presne to Valco Baby som pozerala zatial len na nete, ale vkladám do neho velké nádeje.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:10

A ešte hrozne hlúpa otázka do pléna: ako riešite čistenie detí bez tých vlhčených obrúskov? Jasne že to nie je nič moc, ale ja to sama nedokážem bez toho. Ako - jednou rukou držat dieta a druhou sprchu?? Teraz už sedí tak by to šlo, aj tak mam strach, že sa vo vani šmykne, ale vobec si to neviem predstavit u malého miminka..

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:16
Reakce na olivieraa:

mně zas to šudlání přišlo nechutný, obkoukala jsem mytí pod tekoucí vodou u sester v porodnici. dítě si položí na levé předloktí drží ho "v podpaží" a pravou ho umývají. vyklouznout nemůže, tou jednou rukou se dá snadno udržet. když už byly větší a na udržení ve vzduchu jednou rukou těžký/na mytí v umyvadle velký, tak do vany a jakoby lehce nechat opírat o nožičky

hledám foto:-)

tady je to popsáno u novorozenců a maličko jinak než jsem byla zvyklá, přes předloktí jsou obě ruce dítěte a ruka matky ho drží za vzdálenější podpaží, ne za břicho, přesně jako na tomto obrázku akorát ne při plavání

http://www.bcdelfin.cz/index.php/sestinedeli-a-prvni-mesice/item/11-manipulace-s-novorozencem

obávám se ale že je potřeba to vidět naživo... trénink naostro bez ukázky na dítěti musí být dost stresující

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:32

Ja som asi nešika :D mne to nešlo ju držat jednou, ani ked bola malinká. A v umyvadle som to vobec nevedela - máme to ploché umyvadlo, s batériou nízko položenou, tam by som ju nenapasovala.. No budem to teraz skúšat, už je sama šikovná, tak snáď to zvládneme 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:37
Reakce na olivieraa:

je to prostě grif, jak se ti to jednou podaří už je to potom úplně snadný:-) každopádně ti musí ležet hrudníkem přes předloktí, pevně držíš za to vzdálenější podpaží - ale takhle na jedné ruce ti nemusí "viset" nijak dlouho, vlastně pořád ji budeš buď druhou rukou přidržovat nebo si ji opírat těma nožkama. zvládneš, neboj

ještě mě napadlo zkusit si to natrénovat (ne s pos.. zadkem teda:-) tak že si ji tou jednou rukou držíš a zády opřeš na svoje břicho, držíš napříč přes hrudník, zády přitisknutá k tobě, kouká dopředu.. to by šlo?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 11:40
Reakce na olivieraa:

Když už kluci seděli, tak jsem používala sedátko do vany. Měla jsem obě ruce volné a kluci si to užili. 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 12:09
Reakce na žluťásek:

nevim, jak male dite mame ale ja nedam dopustit na vlhkou plenu nad hlavou (nekde prevesenou u hlavy), kdyz tu vlhkou plenu jeste postrykam Eukasolem od Just, tak se jim nosik protahne a spi celou noc.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 12:25

No teraz už má 10 kilo, to vobec nedám jednou rukou ju držat vo vzduchu :D. Až budem mať druhé, tak to musím trénovať odmala :). Teraz už ju skúšam skor posadit do vany, to sedátko vyzerá fajn.