Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 12:28
Reakce na olivieraa:

njn, ale zadek se vsedě umývá blbě:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 12:44

To sice jo, ale u nás teda nebyla vana jen na koupání, ale měli to rádi, takže když bych měla třeba 15 minut být ohnutá nad vanou a přidržovat jednou rukou dítě, aby mi neskouzlo, tak už bych měla záda v pr.... Zadek jsem jim umyla než jsem je vyndala.

Offline Sweet Potato
39951 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 12:51
Reakce na Renusatko:

Sedátko do vany bylo super. Je to věc jen na krátké období, měli jsme úplně obyč, ale bylo užitečné.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 12:58
Reakce na Sweet Potato:

U nás teda fungovalo dlouho, protože třeba do 3 let se kluci koupali spolu a jsem věděla, že když bude mladší sedět v sedátku, tak mi tam nebude stoupat, ale on byl takový hodný a poslušný dítě. Starší mi ve vaně pořád stoupal a chodil. 

49114 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 13:05
Reakce na Renusatko:

ale jasně, jen původně jsem měla dojem že dotaz zněl jak umývat zadek:P

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 13:11
Reakce na olivieraa:

Ja som asi nešika :D mne to nešlo ju držat jednou, ani ked bola malinká. A v umyvadle som to vobec nevedela - máme to ploché umyvadlo, s batériou nízko položenou, tam by som ju nenapasovala.. No budem to teraz skúšat, už je sama šikovná, tak snáď to zvládneme 

U prvního dítěte jsem řešila stejná problém - ploché umyvadlo a nízká baterie a k tomu dítě s velmi citlivou pokožkou. Řešením bylo přemontování baterie na vysokou /ano, méně estetickou/ a překonání strachu z úchopu mimina jak jej popisuje Viktorka. U druhého dítěte jsem si úchop na předloktí pro jistotu znovu potrénovala hned v porodnici pod dohledem sestry. Na servis mimina na cestách jsem na doporučení dermatoložky používala Biodermu ABCDerm kapesníčky a ještě někdy tu jejich micerální vodu přelitou do stříkací lahvičky.

Ještě zmínka ke kočáru - Valco snap 4 je velmi použitelný pro cestování, lehký, skladný a zacházení na letištích vydrží a je v jednom kuse jak dopravci většinou požadují. Ten náš přestál 8 letů a ještě pořád se v něm vozí menší mimino

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 13:16

Tak to jsem  tak nepochopila. 

V tom případě za toho staršího žádné ubrousky nebyly až myslím na Pampers a ty byly strašně drahé a my strašně chudí, takže musel zvládnout klasické umývání žínkou. Jinak jsem měla ulehčené, že jsem dělala 3 roky na novorozeneckém a to držení jsem tudíž zvládala dost dlouho. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 13:26
Reakce na olivieraa:

Myju dítěti zadek pod vodou často, v umyvadle i s nízkou baterií, držím ho na tygříka na předloktí. Manžel myje tak, jak popisovala Viktorka - drží pod hrudníkem. Mimino má zatím 6 kilo a jde to v pohodě. 

Do letadla žádný extra triky nemám, předpokládám, že použiju flašku s mlíkem (ráda cumlá). Spoléhám na to, že jsem lítala i těhotná, takže je zvyklá  (vtip).

Offline Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 15:59
Reakce na olivieraa:

Umývat zadek nad umyvadlem jsem se nenaučila, u malého miminka jsem měla strach, teď už bych toho mrskajícího se darebu neudržela. To nejhorší očistím normálně hajzpapírem, pak dočistím kouskem perlanu namočeným ve vodě a pokapaným trochou nějakého čistícího oleje. Na cestách používám ty vlhčené, ale dost se mi to protiví, takže opravdu jen výjimečně.

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 16:27
Reakce na olivieraa:

Taky mam ploche umyvadlo a baterii cca 20 cm nad umyvadlem. Umyvala jsem ho tam od zacatku a ted uz je nauceny, ze tam vydrzi vklece (18 mesicu a cca 14 kg). Pokud se zrovna nevzteka, ze nechce umyvat. Nemam bohuzel vanu, jen sprchac, ale to umyvadlo mi prijde jednodussi.

Offline Tabea
7885 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 20:30
Reakce na olivieraa:

Letu se nebojte. S prvnim ditetem jsme litali asi od peti mesicu, snazila jsem se, aby mel na vzlet/pristani aspon trochu hlad. Stejne mam ale pocit, ze dulezitejsi pro prijemny let bylo nacasovani, aby byl unaveny, ale ne pretazeny. Pokud rval, tak to bylo pretazenim nebo hicem, kdy nas nechali sedet delsi dobu v letadle pred odletem a klimatizace jeste nefungovala. Jinak jsem videla, ze palubni personal namocil vatu do horke vody, pak ji dal do plastovych kelimku na piti a kazdy kelimek poradili matce pridrzovat u jednoho ucha. S mladsi jsme se v jejich necelych 3 mesicich stehovali do UAE a let zvladla taky uplne bez problemu. Ted se chystam letet sama s obema detmi z Dubaje do Prahy, to jim budou 3r a 7m, tak jsem sama taky zvedava, jak to bude probihat .

Na letani doporucuji nosicku, vyresi problem, jak vsechno pobrat pote, co odevzdate pred letadlem kocar. Taky nemusite pokladat nestojici dite na zem, nebo sverovat spolucestujicim, pokud nemate zrovna kocar, co jde slozit jednou rukou . Navic jsou taky letiste, kde kocar, ktery jste odevzdala u letadla dostanete az u vydeje zavazadel. To napriklad v Dubaji znamena, ze jdete kilometry s miminem na ruce. (Pro vetsi deti jsou tu k presunu golfky MacLaren.)

Kocar se muze rozlozit i na vic kusu, vzdycky se ptaji, kolik kusu kocaru budete u letadla odevzdavat, aby vam podle toho vystavili carove kody. Emirates i Fly Dubai nam v ramci kocaru odbavili podvozek, hlubokou korbu, sportovni nastavbu a autosedacku.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 20:45

Ďakujem za všetky reakcie! Umývanie budem trénovat :). A možem podať update na kočík- kúpili sme ten Valco Baby Sport a zatial som fakt nadšená. Myslím, že nám perfektne bude vyhovovať, skladá sa jednou rukou, jazdí skoro sám a tak celkovo je perfektný..

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 21:12
Reakce na olivieraa:

Umývám pokakanou prdku nad umyvadlem v nějakém tom vyvýšeném klubíčku, nebo jak tomu kiedronova říká. Prostě miminko opřený zády o můj hrudník nebo mírně bokem, jednou rukou držím pod kolínkama, druhou rukou šplouchám zadek. Přijde mi to nejrychlejší. Hrubé nečistoty beru papirovyma kapesnikama nebo toaleťákem.

Na přebalování venku mám medvídka od eone v lahvičce se sprejem, zas nejdřív osudlam všechno viditelný hnusny suchým kapesnikama, pak nastrikam medvídka rovnou na zadek a umyju dočista kapesnikem.

Ty vlhčený ubrousky jsem si koupila jedny pampers ještě před narozením miminka, použila asi tři a tak strasne mi to smrdelo, že jsem je věnovala potřebným. Teď nosím s sebou ven minibaleni babylove z dm, ale používám je jen na utření kočárku, svých rukou nebo si s nima čistím boty :-)))

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 21:59

Koupila a nabídla jsem dnes poprvé malýmu kukuřičné křupky. Dítě nadšený, ale... To je hmota z pekel!!! Nevím, jestli bylo nutný mu je koupit na úplně první projížďce s novým kočárkem 

49114 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 22:31
Reakce na žluťásek:

prdku

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 22:38
Reakce na olivieraa:

pokial kojis, tak sa hadam napije, inak je dobry aj dudlik ak ma. preventivne by som nekvapkala, jedine co malicki mozu su spreje s morskou vodou a po tej mi sliznice skor napuchnu, vsetko ostatne na oplasknutie sliznic je az pre starsie deti - Olynth HA je od dvoch rokov, rozne eukalyptove oleje v ziadnom pripade. 

inak sa z toho nestresuj, obe deti lietali uplne bez problemov i ako malinke - u starsej to bolo asi len milionkrat lepsie ako 6 hodin v aute - to revala nez zaspala, potom dve hodiny spala a potom sme az do ciela spievali, co nie vzdy pomohlo. lietadla miluje od mala a teraz domrza, kedy zas niekam poletime - lenze linku k babicke nam zrusili :)

akurat by som neletela s chorym dietatom, ani s nadchou - tam hrozia prave tie usi.   

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 12. zaří 2017 22:44

Co? Prdka se nemůže? A prdelka?

Offline Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 07:35
Reakce na žluťásek:

Doporučuji pro začátek kukuřičné tyčky Rej, jsou opravdu dlouhé a poměr zábavy a matlání je u nich tudíž velice příznivý ;) R. se na nich naučil jíst něco z vlastních rukou. Ted už mu můžu dát i ty malé a v pohodě.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 09:18
Offline Sweet Potato
39951 příspěvků moje polička 13. zaří 2017 09:44
Reakce na Mutziputzi:

Ta část s usnuvším tatínkem je nejvíc ze života.