Nejvíc ze života je tatinek odcházející po špičkách, který šlápne na hračku a úsilí je zmařeno. U nás místo hraček vrzajici parkety![]()
Vše o těhotenství a dětech
ta cast tela kterou je treba omyvat se jmenuje zadek. teda u deti. mimiskove maji pochopitelne prdku.
Ježiš strašný slovo, přidávám do seznamu k vnadám a baštění!!
Ta část těla se nazývá hýždě, když už teda do toho musíme rýpat. Tím bych tuto diskuzi prosím uzavřela.
umývání prdky, zadku i hýždí jsem řešila taky v umyvadle, teď už si zlatíčko myje zmíněné sám v bidetu (narozdíl od vás už mám dítko odrostlejší
za chvilku mu budou 3
) samozřejmě za mého dozoru a případného domytí ![]()
k tomu sedátku do vany - mám takovou levnější náhradu
když už seděl, posadila jsem ho do vany v prádelním koši (takový ten klasický, plastový) ze sedátka mi zdrhal, ale tady chvíli vydržel sedět, protože mu v tom koši zůstaly i hračky... okolo sedátka plavaly po celé vaně
tak jen takový vtipný zlepšovák ![]()
Dítko je teda šikovné, utrit si zadek nezvládá leckterý předškolák.
S tím koupáním mě napadá další věc. Budeme se stěhovat do bytu bez vany. Nějaký nápad, jak umývat nejlépe dítě, které ještě nesedí? Na vaničku nebude v koupelně místo. Zatím mám vymyšlené takové to lehátko pro miminka, které položím do sprchového koutu a malýho na něm osprchuju. Až si sedne, mám vymyšlený maly nafukovací bazének nebo velký lavor taky do toho koutu.
Existují nafukovací (cestovní) vaničky. Měli ji příbuzní před asi sedmi lety na nějaké dovolené. Ta by se do koupelny vejít mohla...Já sama s ní zkušenost ale nemám.
kúpací kýblik?
měla jsem, ale to dítě (malý, větší teda už ani to ne) se tam dalo akorát ponořit a zas vytáhnout, rozhodně ne umýt. ale líbilo se mu to, to ano
žluťásek pokud ten sprcháč je jen vydlážděný bez vaničky, tak po otevření fakt nejde postavit na zem ani malá vanička? když koukám namátkou na první co mi vyplivne google je délka 75 cm. to si úplně nedovedu představit koupelnu, kam by se nedala postavit?![]()
Sprcháč s nízkou vaničkou. Vodu do toho nenapustim, pokud nechci každý večer potopu. Koupelna je fakt pídí, sprcháč, pračka, umyvadlo a šmytec. Uskladněna by vanička samozřejmě mohla být kdekoliv jinde, ale mně jde ó to samotné koupání. Koupelna je vyhřátá hned, ložnice nebo obývák se mi zdá na koupání v zimě moc chladná.
Kyblík se mi zdá na našeho chlapečka malinký.
Ještě to budeme muset promyslet, každopádně to šplouchání se v asi bude muset odehrávat ve sprchovém koutu.
kamarádka takhle v koupelně bez vany vychovala dítě od miminka a v pohodě - měli prostě vaničku, která se do toho koutu vešla a koupala ho fakt od narození. cachtání v pozdějším věku taky proběhlo. seděla vždycky venku a koupala ho vevnitř, a když později cákal moc a už bezpečně seděl, jistila ho i přes zavřené dveře (myslím od toho sprcháče, ne od koupelny)
má fotku, jak v ní sedí skoro napasovaný asi jako předškolák a řehní se od ucha k uchu
je mi jasný že nejde o skladování. já jen že ty malé sprchové kouty mívají většinou vyšší vaničku, v takových jsem děti běžně koupávala. jak široký je ten kout? pokud aspoň 80 tak by se dala použít vanička z ikea
Měli jsme super nafukovací vaničku, ale jen na cesty, nevím, jestli by byla praktická i na doma. Jednou jsme někde koupali už skoro dvouleté dítě v koupacím kyblíku, vešlo se v pohodě, byl obrovský. Pohledám fotku.
Spousta lidí od mala jen sprchuje. Zatím využiješ to lehátko, pak dáš nějakou příjemnou protiskluzovou podložku, určitě si rychle najdeš nějaký svůj figl, jak se vyhnout potopě.
On hrozně rád cáká a kope, ó to bych ho kyblikem nerada připravila.
Rozměry koutu nevím, ale buď to lehátko, nebo nějaká malá vanička asi budou to správné řešení. Nebo si brzy sám sedne a bude po starostech :)
On se zatím sprchy trochu boji, ale začínám ho na ni pomalu zvykat
Neboj, rychle zjistí, jaká to může být švanda.
Určite jo, je to vodní živel. Večerní koupání je odmalička nejhezčí část dne. Miluju, jak u toho výská, kope, cáká.
Lavor bude myslím stačit. Ale já jsem zarytý nepřítel hromadění specializovaných udělátek. V lavoru jsme koupali dítě na prázdninách a nijak mu to nevadilo, naopak z toho mělo legraci:)
A mimochodem, to jsi psala Ty, že máš uplakánka? A nepsala jsem ti kdysi, že to přejde?
Tak to jsem kecala. Nastoupilo období vztekání a fňukání. Ale už jsem skoro hluchá, takže dobrý :-)
Já koupání dětí nenávidím, vlastně nemám ráda jakoukoli práci kolem dětí, jsem typická krkavčí matka.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje