Pinot Noir Pavlena Boty jsem mela vyhlidnute predem, prodavacka (velmi mila, ochotna,trpeliva) porovnala vlozky a doporucila o cislo vetsi nez jsem puvodne vyzadovala,pripravila tri pary a na mou prosbu odstoupila. Jeste,ze jsme boty prisli ozkouset neb do tech co bych nejradeji se sice dostal(respektive narvala jsem ho tam), ale nezapl suchac pres nart. Dalsi dvoje zapl,ale odmital udelat krok,kacel se jak Forest Gump ve strojkach,takze jsem proste jedny vybrala a utekla.
Vše o těhotenství a dětech
Chapu,ze se jim hur jde. Boty jsou zase vetsi,tezsi,vyssi, ale ta hysterie kolem. Zase tam div nevrhnul,ostuda. Pozimni boticky nebyl problem,sandale taky ne,ale tohle byl treti( ted snad zase na chvili posledni) pokus o nakup zimnich bot.
Jinak jsem ráda, že boty máme vyřízené, taky několikery termolegíny, zateplené softshellové kalhoty, nezateplené šusťáky, zimní bundu, tenčí bundu, ale silnější než větrovku, oteplovačky a sněhule.....
mam pocit,ze co mame mládě,tak jen shanim a nakupuju a nakupuju.
Ted jsem na letosek poridila softshellky, puncochace, kombinezu, zimni boty, cepici a rukavice.stalo me to dohromady nekolik hodin bezradneho bloumani mezi regaly, jednu vypravu do karlina (nakup z druhe ruky) a docela dost penez. A hned pote se ohlasila kamaradka a prinesla mi tasku zimnich veci po synovi, kde az na ty boty bylo vsechno:-D
Gatita jako jednu dobu co jsem mela na starosti tri (pre)pubertalni chlapce mela jsem dojem ze neustale jen nakupuju, proste porad.. od pradla po boty, snad denne neco, uff. ted uz teda automaticky prihodim do kosiku balik ponozek, tilka jak se blizi zima.. boty jsou nastesti rychlovka pac to chteji mit za sebou. mit holky bud jsem uz ve cvokarne, nebo by si nakupovaly samy
Gatita
To je klasika...já vystresovaná nakoupím, seženu co je potřeba a pak se objeví tchýně s obrovskou taškou oblečení pro děti. Pořád se mi to nějak nepodařilo sesynchronizovat, protože jsem jí pochopitelně vděčná a je mi trochu trapné začít na téma: "koupíš zase letos dětem zimní bundy?"
Kolem nas uz nejsou kluci po kterych by mohl Diabbolo dedit. Jen jedna kamaradka obcas neco nabidne,ale ceny nejsou zrovna lidove. Obchody s detskym oblecenim tu temer nemame,talze jsem rada za mistni super sekac a net.
Zrovinka s kamaradkama resim,ze moje deti chodi hlavne pohodlne,teple a ciste oblekane, stylovost a modnost jde stranou. Myslim,ze jim to moc slusi, snazim se,aby to berusce ladilo,ale stejne to asi neni moc trendy. Trosku se bojim,aby se ji deti ve skole nesmali. Mam v tomto smeru male traumatko ze skoly a tak mi to v te hlave porad strasi. Ale stejne pak nejvic kontroluji jestli ma zastrcenou kosilku,teple nohy a nelezou ji vlasy do oci.
Pinot Noir Gatita panebože, takových hadrů!!! ![]()
Dcera má na podzim a zimu jedny gumokalhoty, jedny termospodky, zimní bundu "do města" a pár tepláčků na hřiště. Možná že tam budou nějaké poděděné oteplovačky...aspoň v to pevně doufám. No nákupy nás zjevně neminou, díky Pinot za seznam
do toho roka a půl jsem měla skoro všechno poděděné a teď koukám jako puk. Ale musím se pochlubit, že jsem jí dnes úspěšně zakoupila zimní botičky, akorát bohužel na tkaničky. Stejný typ se sucháčem byl prostě moc široký...Ale spolupracovala při měření nohy, což bylo klíčové. Uff.
Jo a žádost o rodičovskou...
Garfie jo, tchyne je taky kapitola sama pro sebe. Tu vylozene svrbi ruce,aby mohla vnouckovi neco koupit.Ma vkus a na mladeti nesetri. Casto nam nosi velmi drahe a hezke veci, ale temer vzdy s krizkem po funuse. Bud je to male, nebo uz mam nakoupeno.a presne jak rikas - je mi blbe ji na zacatku sezony naznacit,co by se nam hodilo. Jednou jsem to zkusila a vyznelo to trochu divne.
Mohučanka Je to hrozný
Kombinézu obleče loňskou, doufám, že naopak ta bundy bude mít ještě příští rok. Dost toho "sežere" školka - musí tam mít nějaké náhradní oblečení, kolikrát ho po čase vyměním za větší, aniž by to vůbec oblékl, ale mít to tam musí. Taky když jde víc dní po sobě, není čas třeba bundu vyprat a usušit. Ale je to teda pořád něco, no. Lezou ty haranti sakra do peněz!
Mohučanka taky mi prijde, ze toho mame az dost. Ale je rozdil, jestli mas kocarkove dite, nebo draka, co skace do kaluzi a na horach se vali v mokrem snehu, tam ti teplaky nestaci.My toho meli taky relativne malo, ale to bylo tim,ze syn dlouho nechodil. Od tech dvou let uz jsme potrebovali vic kalhot, nahradni bundu a na zimu kombinezu. Loni nam stacila kombineza z lidlu, nebot jsme se na hory moc nedostali. Letos bychon radi jeli a to uz jsem vybirala nejakou,co by nemusela hned promoknout. A jo, kramu je fakt hodne.a znam matky, co maj jeste 3×vic;)
Pinot Noir a to se v te skolce prevlikaji.. doted mi cuka oko kdyz si vzpomenu jak jsem pracne sehnala padnouci kalhoty a on se mi v nich druhy den svezl po kolenou na koberci ve skole![]()
Gatita ja som včera vyradzovala 3 tašky oblečenia, ktoré nakúpila moja mama od narodenia malého - z tých vecí mal na sebe asi 10 košieľok a dáke bodíčka, do zvyšku sa nezmestil alebo to bolo príliš teplé na leto a v chladnejšom počasí mu to už bolo malé, chystám sa ešte popreberať a zoradiť veci, ktoré mama a svokra nakúpili za posledný mesiac, bohužiaľ v rozmedzí od 6 mesiacov do 3 rokov, takže netuším, či do toho veku aj nezabudnem, že niečo také doma mám a zas to nevyberiem až keď mu to bude malé.
Preto idem jednej aj druhej babičke spísať spoločný zoznam vecí (oblečenie, hračky, nosiace veci atď.), ktoré pre malého skutočne potrebujem po Vianociach, nech sa môžu realizovať, kúpia veci vo vhodných veľkostiach a vhodných počtoch, lebo fakt mi je ľúto, keď nič z toho oblečené nemal alebo keď sa mi doma nakopí 20 (fakt 20, počítala som to) hrkálok a to som dnes našla ešte ďalšiu tašku s hračkami, ktorú mi mama strčila do skrine a nepovedala mi o nej
. Takto mi doma pristál aj výborný, teplý overal do kočiara za cca 50 Eur, lenže mi kočiar nepoužívame a v nosiči by sa mi vňom uvaril. Tak možno toto by bola cesta aj pre teba, aspoň k tým veľkostiam, aby sa vedela trafiť (otázka je, či poslúchne, moja mama mi to odsúhlasila a vzápätí mi doniesla tašku ďalších vecí, svokra tiež začína z módu - nekupujem nič - prepínať do módu kupujem všetko čo vidím
).
Pinot Noir Do lonskeho obleceni se mi nevleze ani omylem, zrovinka sem balila svagrove balik na jejiho mladase a Diabbolo to ma vsechno do pul lytek a tesne pod loket. Loni nosil 74 ci 82,ted kupuji 104. Snehule mel 22/23 a ted mu beru 25/26. Strasny, uz jsem premyslela,ze se naucim sit teplaky,protoze to je doslova spotrebni zbozi.
tzaziki Hele, než mít kostlivce, co přibral za rok 650 gramů, radši bych asi koupila tu novou kombinézu ;)
Gatita my jsme na horach hodne, tak 10-15 dni za zimu. A kdyz jsem mela batolata, mela jsem bezne dve sady svrchniho obleceni krome bot (ale tybyly goratexove). Dnes jsou klidnejsi, tak jim staci jedna kvalitni, ale mam kamarady se stejne staryma detma (predevsim s klukama), co nosi na vikend vic nahradniho obleceni nez maji moje deti ve skrini. A vsechno to vyuziji! :D
Dneska jsem na procházce už v duchu viděla synka, jak se kutálí ze srázu, tak jsem se po něm vrhla, chtíc ho zachránit a kdo se kutálel? No, já. Mrňous stál vesele nahoře, volal máma, máma, pusu od ucha k uchu a ten neskutečný aplaus, co matka sklidila
. Určitě jsem u něj stoupla v ceně. Mohla jsem dát taky originální fotku do outfitů, model obalená blátem a mokrým listím, tam, myslím, ještě nebyl
. A jsem celá, díkybohu.
Gatita No my máme právě toho draka, teda dračici. Právě teď bych jí s chutí zakroutila krkem, uspávám už hodinu ![]()
Taky dlouho nechodila, a i když dost lezla i venku, pořád bylo hezky, takže tepláky stačily. Teď by furt ťapala a největší sranda je spadnout, říct BUM, chvíli se válet, pak vyskočit, a za 3 až 5 minut znova. Prej holčička, chacha.
Pinot Noir Ono si nevyberes. Nekde moc nekde malo. Hlavne,ze jsou zdravi a prospivaji. Tebe trapi,ze malo pribral a me,ze uz pres mesic nejsem schopna dolecit zanet slach v rukach, protoze je Diabbolo poponaseci a tezkej.
tzaziki Nad tím jsem nedávno dumala, že když děti jeho věku váží 14, 15 kilo, musí to být záhul. Jsou to pořád mazlíčci, co se rádi nosí, každé přivítání obnáší skok do náruče a pak dlouhé ukazování a povídání, i s necelými 11 kily mám kolikrát co dělat!
Pinot Noir 17kg ....no coment
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí