Vše o těhotenství a dětech
Malemu asi idu zuby
nechce jest, mrnci, zuzle si ruky, muza odmieta akceptovat ako ukludnujuci prvok, neda sa nikde polozit a ako bonus spi len v nosici a chvalabohu ako tak par hodin v noci. Fakt momentalne nevladzem
. Nastastie od stvrtku uz nemam robotu na nejaky tyzden, lebo teraz fungujem na max. 3-4 hodinach spanku...
Naše dítě v krizích spávalo taky nejlépe v nosítku nebo šátku. Naštěstí se dalo uspat i pochodováním po bytě a pak jsem si s s ním sedla do křesla a spala taky. Doháněla jsem tak spánkový deficit a bylo to fajn na dospání. Ale dělala jsem to jen přes den, abych nenarušila večerní uspávací rituál v posteli.
notna ja sa musím hýbať, keď zastanem, zobudí sa, plánovala som, že sa prstriedame v nosení s mužom, ale malý pri ňom teraz plače a mrnčí, aj mi je ho (muža) ľúto, vidím, že ho to celkom deptá. No nevadí, vybehnem tento týždeň na zatejpovanie krížov, lebo inak neviem ako ho odnosím ![]()
Nevím, jak to zvládnout bez pomoci - zrovna mi snacha líčila, jak když děti řvou, tak s nima jde ven třeba ještě ráno za tmy... aby nebudily tatínka!
zdá se, že tvá snacha je svatá žena![]()
DrowRanger Sairon tyhle pocity jak jsem si myslela že mám vše konečně vychytaný a už vím jak na to a co na dítě platí.. (pravidelné uspávání, krmení, atp atp) a během 14 dnů bylo zase vše jinak a matko pátrej, ty mám pořád v živé paměti... vlastně bych řekla že to pokračuje stále dál.. páč když už konečně dobrý, tak přijde puberta a zas je to jinak..:P
DrowRanger A máš dobře navázány šátek nebo dobře sedící nosítko? Mě nebo muže záda bolela jen když bylo špatně navázáno nebo dotazeno. Nosili jsme každý den a na horách občas až do tří let.
Mě teda nejvíc bolela zada, když jsem nosila jen na rukou. Začala jsem pak používat šátek i doma, když bylo potřeba víc nosit.
notna podľa mňa mám dobre sediaci nosič, len teda malý je už ťažký a nenosila som od narodenia, ale až od jeho 2 mesiacov. Ten pocit je skôr ako svalovica, čiže to si len musím zvyknúť. Dnes ma kríže bolia z toho, že som s ním 2,5 hodiny pochodovala bez prestávky, keď to rozložím do dvoch prechádzok, nebolia.
DrowRanger Držím palce , ať si tělo na nošení zvykne. Naše dítě taky nesnášelo kočárek a jízdu v autě, takže nošení byla spása! A nakonec jsem za to byla vděčná, protože jsem byla.mnohem svobodnější v pohybu než s kočárkem. Ten dítě akceptovalo na delší dobu než hodinu až si sedls a vidělo z něj.
DrowRanger Tak som sa pozrela do knizky a prvy zub sa prerezal v 8.mesiaci. Dasna som malemu potierala kazdy vecer gelom citrovital. Zas, ked som si spomenula, moje osmicky sa bezuspesne prerezavali 10 rokov, az do chirurgickeho odstranenia, tak mi bolo jasne, ze to chvilu.trva, kym sa zub prereze. A to maly zurivo odmietal tie chladiace blbosti do ust.
Rychle mi sazejte osvedcene prostredky a rady, diky!
žehlička na vlasy.
to fakt vyzerá n tie zuby, alebo na žabku. Biele v puse nemá?
slniecko nema, to som pozerala ako prve. Nastastie dnes uz lepsie jedol ale cez den okrem nosica nespal nic , takze mame doma malu priserku. A strasne place pri muzovi, mne staci prist a uz je ticho, muz tam moze robit takner cokolvek a neutisi ho
.
Patri to spis do stiznosti, ale odlozim si tady. Byla jsem pred nejakou dobou doma se synovym zanetem spojivek. Musela jsem si vzit osetrovacku. No a ted mi napsali ze socialky, ze se jim muj narok nejak nezda. A ja zjistila, ze jsem regulerne zmastila tu zadost! Ma to asi 2 kolonky a ja jednu pohnojila. To snad neni mozny. Je to sice zhojitelne,ale pripadam si jako blbecek.
Gatita Klidek, formulare z uradu jsou nepochopitelne i pro vysokoskolaky..! ![]()
Pavlena taky se tim uklidnuji,ale pro študovanou pravnici je to trapas.
Vcera jsem si dohledala vzor toho formulare na netu, poradne ho precetla a zjistila, ze jsem poprve cetla blbe a zaskrtla spatnou kolonku. Ten formular je v realu jako dlan a pismenka fakt titerna.ted me to bude stat cestu na postu. Ale tak aspon uz jsem poucena a zorientovana v zakone o nemocenskem;)
Gatita Obávám se, že až přijdou u nás na řadu tyto věci, tak budu úplně v háji
Jen vyřízení rodičovského příspěvku mi pěkně zavařilo hlavu. U účetní s tolika certifikáty je to taky na pováženou ![]()
Tak ma za sebou jednodenni bliticko synator,ja a rano mi prisla nejaka zelena dcerecka. Ze skoly jeste nevolali,tak asi cajk.
Neco lita,uz to mela i neter s pritelem a synovec z druhe strany.
Moje sily jsou temer vycerpane, jedu na autopilota. A ten zbytek co jsem mela,dnes vycerpal Diabolo pri nakupu zilmnich bot. Byla to vrazda nebo amputace bez anestezie.
tzaziki potlapkávám...
Ale (teď nerýpu!) myslíte, že vzteklé dítě botu plnohodnotně ozkouší? Já boty na batole kupovala porovnáváním vyndavací stélky, držela jsem se jedné značky, o které jsem věděla, že jí na nožku sedí, případně jsem další rok koupila stejný model, jen větší..
Pavlena Předpokládám, že to jsou stejně jako u nás první zimní boty. A prodavačka v "mém" obchodě, kam jsem si přišla vyzvednout boty objednané z eshopu podle délky vyndávací stélky, mi řekla, že by je měl zkusit i přesto, že to podle mě nemá cenu. Prý jsou děti, které v těch vysokých těžších botách (nejsou příliš těžké, ale z principu jsou pochopitelně těžší než nízké nezateplené) vůbec nejsou schopny chodit a je potřeba jim pořídit nižší boty. Tak jsme vyzkoušeli, kluk sebou dvakrát plácnul hned v prodejně, ale prodavačka říkala, že to je OK, že si jen musí zvyknout na tužší botu, ale že jsou děti, které nejsou schopny se v takových botách ani postavit, udělat krok (on hned letěl jak poděs, byla tam holčička, tak se musel předvést
).
Jinak jsem ráda, že boty máme vyřízené, taky několikery termolegíny, zateplené softshellové kalhoty, nezateplené šusťáky, zimní bundu, tenčí bundu, ale silnější než větrovku, oteplovačky a sněhule mám slíbené od kamarádky, takže my jsme na zimu připraveni! Teď jen doufat, že mu naráz nevyroste noha nebo do jara nevyroste o deset centimetrů ![]()
Pinot Noir ha. já už to asi zapomněla, neuvědomuji si vůbec, že by v prvních zimních chodila nějak složitěj.. No, ona totiž měla první chodící zimu už skoro 2 roky, tak vo-tom-to asi je... ![]()
Pavlena Ríša má taky dva roky, ale je fakt, že jsem viděla, že se mu hůř jde. Teda při tom prvním proběhnutí. Doma si je chtěl mermomocí nasadit (plus cyklohelmu
) a běhal v nich už v pohodě. Vybrala jsem teda boty fakt bytelné, holčička měla určitě něco jemnějšího ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí