Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:19

Karja já mám ve svém okolí spíš děti po těch dvou, dvou a půl letech, to byl záměr. Ale zrovna teď jedni známí mají druhé miminko tak 15m po prvním, neplánovaně. O to první se snažili mnoho let. To, že kojení je antikoncepce, si myslela moje teta, holky má rok od sebe. Tenkrát to bohužel odnesla poporodními depresemi.

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:19

Resch prosím tě, kdyz už tady konzultujes. Jak je to s těmi HPV vakcinami?uši se stihnout do 14 let obě dávky nebo stačí rozockovat?

Já bych to klidně trochu odložila, zatím dítě na start sexuálního života nevypada, bude je 13 za chvilku. Ať na spíš tu imunitu co nejlepší kolem ty 30. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:21

betseyakym som sla do porodnice sme si s muzom dali slub, ze kym Olivia nebude mat 2 a pol roka, ani jeden z nas nesmie podat navrh na rozvod . Ale inak obdivujem ta ako to davas sama s dvoma malymi detmi. Ja som strasne rada, ze som nakoniec sla cisarskym, lebo muz si dnes podkoNcoval robotu a az do 11.1. budeme obaja doma spolu, tak mi pomoze. A teda Dnes nam bola upratovat firma, dve panie, platil im 36 eur, normalne az do nemocnice som pocula ako v duchu huboval ze naco. Ale uznal, ze to upratali skvele a ze si ide pustit film na netflixe, vylozi si nohy a nejde nic robit. Som zvedava ako sa zatvari, ked ich odva tyzdne zavolam zas .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:22

betsey na toto som zvedava, to ze Oli bude zboznovat Artura som si ista, tak dufam, ze to bude platiť aj naooak. Kolko uz ma inak Koralka a Alica?

Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:22

continuity Myslíš, že na prevenci jsou jen dva měsíce? To se mi nezdá, dcera je začátkem září a na prevenci byla v polovině listopadu. Když jsem se na ni domlouvala na jaře (byly jsme na očkování) v souvislosti s Japonskem, tak říkala, ať přijdeme kdykoli kolem, ale raději až po narozeninách, co nejpozději. 

Co se týká HPV, moje doktorka říkala, že je to fuk, jen musíš začít 13-14, aby to uhradila pojišťovna. 

Offline rasaNori
8836 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:25

Candance tam jsem ted, a teda nic moc ti reknu...

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:34
Reakce na Karja:

eless Já si myslím, že to že kojeni není antikoncepce ví snad každá zena. Jenže jak se to říká o těch prostouchnutejch trubkách nebo tak něco? Nějaký takový lidový přihlouplý přirovnání se říká. No prostě to druhý bývá hned!

​Podle mě Kokoska psala, že "to je, jak když okope a pohnojí", jestli jsi myslela tohle.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:43

rasaNori kde nebo v cem  jsi? 

Offline rasaNori
8836 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:44

Candance tak akorat na rozvod

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:50

Garfie odsuvanie očkovania kvôli borelioze? Pediatricka to ani pol slovom nezmienila.  Akurát som ho na pondelok objednala, preockovanie v 5.roku, to bude necelých 6 mesiacov od liečby boreliozy. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:54

mnum tak to je moje vianočné prianie, aby zobral von obe deti naraz aspoň na hodinu

No on ani tu Alicu veľmi nezoberie, jednak nemá kedy a druhak nemá nervy na ten cirkus okolo. Ešte tak s kocarom ho viem niekedy vystrcit von tak, že mu nedám na výber. Napríklad povie, že ide na postu, tak ja rýchlo oblečiem Klaru a poviem mu, že to rovno nech ju vonku uspi 

Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:01

letfenixa Moje dcera ale měla neuroboreliozu, ochrnula jí půlka obličeje a ležela v nemocnici. Neuroložka doporučila oddálit očkování o půl roku, už nevím proti čemu to bylo. Ale dostat to z ní písemně (jak chtěla dětská) bylo teda dost náročné. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:04

DrowRanger Alica ma 3 roky a 5 mesiacov a Korálka 2 mesiace

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:12

betsey aha, nema nervy. Lebo zeny nervy na detske vzdory maju vrodene, ze

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:42

betsey to je docela smutný, že nemá čas a nervy. Já ve svém okolí vidím dnešní otce a dost si ty děti užívají. No máme přes ulici hřiště. Ráda se tam dívám.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:48

Tak Betty chodia tam samotní muži s deťmi? Ja mám pocit, že som v meste skoro jediná, čo občas posiela samba samého s deťmi von. Až do večera stretávam len matky, málokedy sa otec pridá a to teda všetci nerobia do večera. Tak neviem či si o mne ostatní nehovoria ako o megere a neľutujú chudáka samba:))

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:48

betsey mnum Ježíš, tak to mi říká sambo. Že není genove uzpůsobenej k tomu!Ty vole. Ale je fakt, že dát mi do rukou lopatu, taky nejdu. Ale řekla bych, že jsem neschopná na genové neuzpusobena. 

betsey Mně muž ten první rok hodně pomáhal, vlastně si bral velkoumalou téměř každý den aspoň na chviličku ven. A taky do toho vlezlo to období vzdoru a to bylo hrozný, kolikrát se mu třeba rozervala před vchodem, tak ji prostě strčil zpatky domu a cusbus. A hodně jsme se prali o kočárek no:-D vozit ho byla výhra, velkoumalou nikdo z nás do první volby nechtěl:-D

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:52

Mrakoplas U nás taky chodí otcové, řekla bych tak polovina pravidelně. Pak jezdíme na hřiště do města, a tam taky občas nějakej je. My zas teda nechodíme nikam společně všichni čtyři, to je takový smutny, ale není to prostě dobrá dělba práce a holky dost zlobí když jsme tam oba dva. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:55

Mrakoplas u nás chodí sami muži často, nemusíš být za megeru

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 12:57

Mrakoplas aj u nás veľa chodia s deťmi von chlapi. Hlavne cez víkend som takmer jediná žena vonku s deťmi, a tak to bolo odjakživa. Par krát som to aj o plakala. Potom som si zvykla, mňa to teda vonku veľmi baví, ja potrebujem byt vonku na vzduchu co najviac, a mala som to aj takú chvíľu pre seba, Alica veľmi asistenciu nevyzadovala, ona sa dokázala hrať tri hodiny v jednom pieskovisku a nič odo mňa nechciet, tak ja som si proste čítala knižku alebo počúvala nejaký podcast alebo webinar.

Teraz s tými dvoma je to už také blbé, hlavne teda keď Klára je problematický spáč. Musim ju voziť, a to dosť výrazným tempom. Mam síce skejt, čo je fajn, keď je Alica na skejte, môžem ísť tempom, ktorý potrebuje Klára, lenže Alici sa nezatvoria ústa od rána do večera, takže Klára aj tak ma problém zaspať v tom hluku