Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tina
6259 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 20:34
Reakce na žluťásek:

Já vlastně pro malýho z lékárny neměla jedinej vzorek. K sudocremu a lovele jsem přišla na gyndě. Fakt nebylo z čeho brát.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 21:31
Reakce na žluťásek:

nutrilon pro futura dostaval este v porodnici. ja mu davam pro nutra. vzorky kremov, vody. kvapiek, plienky a neviem co este som dostala v porodnici po podpisani nejakeho dokumentu. u nas je mala lekaren a ked som kupovala nutrilon anticolics v obdobi ked mal koliky tak mi to objednavali a na dalsi den som si pre to sla. na vzorky mlieka sa spytam ale nemyslim si ze zrovna tu budu zasobeni. ono aj keby mali male sackove balenie na predaj tak by som to zobrala na vyskusanie.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. zaří 2017 10:11

Jak dlouho trvá u kojence rýma? V úterý má jít na očkování

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 20. zaří 2017 10:31
Reakce na Mohučanka:

Od září do května 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. zaří 2017 10:42
Reakce na Pinot Noir:

Hned je mi líp.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 20. zaří 2017 21:29
Reakce na Mohučanka:

pokud ma rymu jeste dnes, tak v utery rozhodne neockovat, i kdyby do zitra zazrakem zmizela. ale soudny pediatr by vas snad mel s rymou preobjednat (navic se u nas ockuje v poradne, to by mi doktorka dala, kdybych se s rymou dovalila mezi mimina). 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 20. zaří 2017 22:21
Reakce na Mohučanka:

Naše lékařka očkuje po rýmě až tak po čtrnácti dnech. Určitě bych si zavolala a sjednala pozdější termín.

A abych odpověděla na otázku, u nás rýma obvykle necelý týden.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 21. zaří 2017 11:21

Díky moc za odpovědi, je to první problém, tak jsem z toho trochu nesvá, hlavně proto, že to očkování moc nemám kam posouvat vzhledem k našemu odjezdu. Ale zdá se, že to snad odchází tak rychle, jak to přišlo, a taky to asi není pravá "rýma jako trám", ale jen tak trocha sem tam funění, které dítěti nebrání spát ani řádit. V úterý máme k doktorce přijít a ona na dítě mrkne a rozhodne. Ach jo, mám toho teď tolik, že mě rozhodí trocha funění. Snad se to nepřekulí na tu špatnou stranu.

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 21. zaří 2017 20:52
Reakce na Mohučanka:

ale ona to z letmeho pohledu nepozna, u nas jsem ji ja rekla, jestli kasle, sopli nebo mu neco bylo pred dvema dny

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 23. zaří 2017 17:48

Mám opravdu dost blbý dotaz, ale týká se dětí, takže ho dávám sem:-)

Troufáte si kupovat dětem boty na nadcházející sezónu s větším nadměrkem?

Jde mi o to, že synovi roste noha velmi skokově (opravdu neuvěřitelně). Obchody jsou teď plné podzimních bot, které bude  potřebovat tak za měsíc (a mám z léta zkušenost, že když kupuji dětské boty ve vrcholné sezóně, už vlastně skoro nic na to roční období nemají). A já se ptám, je hodně velká blbost koupit je o něco málo větší, než se doporučuje? Mně se to trochu příčí, ale nevím :-)

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 23. zaří 2017 18:20
Reakce na Gatita:

Já to většinou riskovala.  Protože jak píšeš, v prosinci nebo lednu zimní boty neseženeš.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 23. zaří 2017 19:34
Reakce na Gatita:

jasně že jo. a jednou mě teda vypekli protože se ty boty v lednu rozpadly... a vrátili mi sice peníze, jenže já chtěla jiný boty! resp. dítě je potřebovalo.. ale nebyly.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 23. zaří 2017 19:49
Reakce na Gatita:

Když byly trochu starší, kupovala jsem ve výprodejích i ob sezónu. Akorát jsem na ně pak občas zapomněla

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 23. zaří 2017 21:56

Sweet Potato viktorka_od splavu 

Díky. Dítě potřebuje boty teprve poměrně krátce, tak ještě nevím, co si můžu dovolit. Doposud jsem konala vše naprosto předpisově, jenže jak píšete - když dozrál čas a noha povyrostla, nebylo už moc z čeho vybírat. Takže  jsem v obchodě vzala po třívteřinovém zkoušení (dítě na to moc neužije) první boty a žádné extra vybírání a hledání dokonalosti, jak radí fyzioterapeuti, se stejně nekonalo :-)

A vůbec mi přijde, že se ty věci kolem dětí musejí řešit na můj vkus nějak moc dopředu. Například školka (nebo vlastně spíš jesle) - byla jsem se ze zvědavosti optat asi 8 měsíců předem, a už měli skoro plno. Nebo dovolená, představa, že v pátek něco zamluvím a v sobotu jedu, je dost lichá. Na to nějak nejsem zvyklá 

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 23. zaří 2017 22:51
Reakce na Gatita:

Mám opravdu dost blbý dotaz, ale týká se dětí, takže ho dávám sem:-)

Troufáte si kupovat dětem boty na nadcházející sezónu s větším nadměrkem?

Jde mi o to, že synovi roste noha velmi skokově (opravdu neuvěřitelně). Obchody jsou teď plné podzimních bot, které bude  potřebovat tak za měsíc (a mám z léta zkušenost, že když kupuji dětské boty ve vrcholné sezóně, už vlastně skoro nic na to roční období nemají). A já se ptám, je hodně velká blbost koupit je o něco málo větší, než se doporučuje? Mně se to trochu příčí, ale nevím :-)

ktoré ako, výslovne sezónne nie, trebárs sandálky (ktoré nosí aj ako prezuvky v škole), alebo tenisky, ktoré nosí viac-menej skoro celý rok, ak na ne nie je príliš zima, áno. Zimné topánky ani oblečenie, ani napr. výslovne letné oblečenie kraťasy a tak, napríklad nie, presne z toho dôvodu, že rastie skokovo a už sa mi stalo také, že kým sezóna prišla, mohla som to rovno posunúť ďalej.

Ale je to s tými sezónnymi vecami z roka na rok horšie ...som v lete nevedela kúpiť malému plavky pred dovolenkou, zato už kdekade viseli páperové bundy.

Uložiť

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2017 11:40

Mě vždycky štve, že třeba v zimní sezóně už se zimní boty nekoupí. Už mám kluky větší a často se stane, že sezónu zahájí v botech z loňského roku. V lednu třeba potom zjistím, že jsou jim malé a nikde už nemůžu nic koupit. Někdy má ale člověk štěstí, že se neprodají drahé boty, které potom jsou i za poloviční cenu. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 24. zaří 2017 19:57
Reakce na Gatita:

mym detem rostou nohy pomalu (tak max 2 cisla za rok) a ja to delam tak, ze vo vyprodejich koupim o dve cisla vetsi boty nez maji aktualne (hlavne u bot, ktere nosi v podstate celorocne - tenisky, trekovky, sandaly - ty pouzivam v zime jako prezuvky). zatim mi to prochazi i se zimnima, i kdyz se mi uz stalo, ze jim stale bylo lonske obuti. proste presedly uprostred zimy do tech vetsich a kdyz je jim jedno cislo male, tak o dve cisla vetsi jsou presne i s tim nadmerkem. jinak kupuji boty vesele v eshopech - mam vyzkouseny nektere znacky a tam se daji temer vsechno celorocne. 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 09:42

Matky, hraje si některé z vašich dětí se šroubovacími auty? Chci to jako dárek pro tříletého kluka, kterého nezajímají jiné hračky, než nářadí a ze všech sparkysů a bambulí je pro něj nejlepší výlet do OBI :-D

Jaká značka je fajn? Na co si dát pozor? Lepší ty mechanické nebo bateriové šroubováky atd?

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 09:57
Reakce na žluťásek:

Dcera šroubovací autíčko dostala zhruba ve dvou letecch. Taky hrozně ráda s tátou vrtala, klepala apod. Měla dřevěný s matičkami a šrouby, k tomu kladívko, svěrák, klíč na šrouby apod. Dřevěný bylo v pohodě, akorát kladívko vybírat nebarvené, přírodní, dceřino červené zanechávalo červené tečky, které šly dolů velmi obtížně. Klepala totiž úplně všude. Ve čtyřech si s tím už ale moc nehraje, myslím ale že kluk to užije déle. Kupovali jsme tenkrát v Kauflandu nějakou akci, u dřevěné hračky  snad není co zkazit.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 16:09
Reakce na žluťásek:

Nam se osvedcil dreveny kufrik s naradim, do ktereho jsou vyvrtane dirky a sroubuji se do nej drevene kolicky a matky. Znacku uz nevim. Ted mel pujceny od sousedky kufrik, do ktereho se zavrtavaji sroubky vrtackou na baterky (myslim Fischer P.), z toho byl naseny, ale bavilo ho to hodinu, neni to nic kreativniho. Neptas se na to :), ale pro triletaka je super drevena kulickova draha.