Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6404 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:10

Pinot Noir informace můžou vést k řešení! Moc držím palce.

Potrefenáhusa My jsme to se ségrou taky takhle měly (nechtěly jsme domů po o hned ten první den). Myslím, že podobně jako u Vari v tom hrálo roli, že jsme měly sebe navzájem, tzn. nebyly jsme ve školce úplně samy mezi cizíma. Já taky byla už velká, ale ségře byly čerstvě tři.

Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:12

Karja celkem jo, mu trvá, než se rozhodne něco zkusit a připojit se, takže rozcvičku, kterou dělají každý den, dělá už taky. Když se svačí, sedí s ostatními a jí Biosaury. Když se maluje, sedí a čmárá. Protože se to opakuje. Ale pravidelně posílají fotky (máme aplikaci Twigsee) a když je tam "Dnes jsme hráli na dendrofon", tak je tam 24 fotek, na každé je jedno dítě, jak mlátí do dendrofonu, a sem tam na některé vidím v pozadí rozmazaného Viktora. Na povel to prostě neudělá. Kdyby hráli na dendrofon tři dny po sobě, věřím, že třetí den už by mlátil taky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:15

Karja mladší je doma od minulého úterý, nejdřív rýma a teď střevní chřipka. Já mám samozřejmě kontroly, potřebovala bych ještě ostříhat,... 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:18

Pinot Noir to nezapojování je asi normální. On chodí mezi čtyřleté nebo mají smíšené třídy? Ségra proseděla na jednom kroužku měsíc určitě, byly jí ty čtyři, ale hrozně tam chtěla příště znovu No už tam chodí deset let.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:23

Pinot Noir Drzim palce, at se doberete spravne diagnozy, nebo jeste lepe potvrzeni, ze zadnou nema. Ale se selektivnim mutismem jsme meli holcicku na bruslarskym tabore - byla teda uz starsi, skolni a zvladla to skvele. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:28

A jdu si pro tipy na odstav. Musim miminaka odstihnout od mlika, uz je to neunosne. Cely den si nevzpomene, ale v noci prichazi peklo. Velou noc me kouse, ocucava, hystericky rve jakmíe mu vypadne bradavka z pusy. Realne ale ani moc nepije. Jen si ze me dela zivy dudlik. Js mma kazdy 3 den migrenu z nevyspani a uz mi dosla trpelivost. Chteli jsme to nechat, az bude mit muz voly vikend, ze by s nim byl on. Ale muz si zlomil zebra a uplne to ted neda. Takze jsem se rozhodla necekat a zvladnout to sama... Jak na to?

Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:37

Evaeva smíšené třídy nejsou, je tam asi pět dětí, které už do této školky chodily loni a zbytek jsou ti čerstvě přijatí, takže 3 - 4 roky. Někteří taky moc nemluví, v tom není Viki zas taková výjimka, ale teda předpokládám, že ti jsou o ten rok mladší. 

Logopedka má zato, že ho k té spolupráci máme donutit, že na tom máme pracovat. Že musí chápat, že nejdřív má udělat to, co po něm chceme, aby mohl dělat, co chce on. Což o to, to nám samozřejmě funguje u věcí, které my považujeme za důležité - nejdřív helma, pak kolo. Nejdřív čurat, pak na autobus. Nejdřív zuby, pak číst knížku. Nejdřív umýt ruce, pak jídlo. I v těchto věcech s ním byl neuvěřitelný boj, ale tak jsou to věci, které jsme rozhodli, že na nich lpíme. Ale mám ho prý nutit, aby na povel poskládal puzzle, nebo odpovídal, jakou vidí barvu. No, nějak mi ta myšlenka není vlastní. Nejdřív postav puzzle a pak půjdeme ven? Vždyť to z pohledu toho dítěte vůbec nedává smysl. To funguje u prvňáka, ale ne u čtyřletého s dysfázií. Jsem asi moc líná na to, si takhle komplikovat život.

Offline Potrefenáhusa
38391 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:42

Zina ty dva roky jsou na společný hry asi fakt málo, u nás nastala změna ale fakt jak mávnutím kouzelnyho proutku na ty 3.narozeniny, prakticky ze dne na den. To i proběhla první hra s jiným ditetem, který se fakt dalo rict společná hra 

Pinot Noir to nezapojovani není asi fakt nic divnyho, včera mi rikala učitelka, ze v pohode, ze naše dite je taková klidná ticha pozorovatelka (myslím si o tom svoje, ale v zasade souhlasim) 

ted jsem je viděla z okna, šla za ruku s holčičkou ve strudlu  

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:43

Pinot Noir Ty jo, ta školka mi přijde fajn, to je velký posun. A přijde mi běžné, že nové věci nechce, musí si to okoukat. Možná než logopedka bych se poradila s nějakou psycholožkou, mi přijde, aby sis to nevyplácala tu energii a i jeho spolupráci na blbosti a na něco podstatného nebo na nějaký systémový přístup pak už nezbyde. 

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:46

Pinot Noir precetla jsem si ten tvuj odkaz, meli jsme spoluzacku na zakladce ktera mela tuhle "diagnozu", ale myslim ze tehdy to nikoho nenapadlo. Proste nemluvila, obcas zaseptala ucitelce do ucha odpoved...ale jako dava mi to smysl u desetiletyho ditete, ctyrlety se takhle projevujou skoro vsechny, ne?

Offline Potrefenáhusa
38391 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:47

MPLee a jde uspat i jinak? Ze bys mu to prso necim nahradila - hlazeni, zpívání, houpani

ja se i snazim oblict a spát dal od ni, protože jakmile je nalepena na mne, tak chce taky furt a i ji to podle mě budí. 

Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:52

711990 Ríša ne, ten odpovídal už ve čtyřech letech, a to i v případě, kdy se ho nikdo na nic neptal

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:53

Pinot Noir haha tak samozrejme jsou vyjimky!!!:D

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:06

Pinot Noir dcera se ve školce nezapojovala půl roku! Prostě někde seděla nebo stála a pozorovala. Ale těšila se tam a chodila tam ráda, učitelky říkaly, že si to sedne...Ona teda taky nemluvila, ale byla mladší (toto období bylo od dvou a 3/4 do tří a něco). Od těch tří a něco už začala postupně i mluvit.

Jinak moc držím palce!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:08

Pinot Noir ten přístup logopedky mi přijde zvláštní. Chápu teda, že pokud to má být cvičení na logopedii, bere to jako povinnost před zábavou, ale to ty čtyřleté děti moc neuznávají. Popravdě skládat puzzle nedonutím ani staršího. Ve školce vybarvují, doma to nedělá nikdy, na těch obrázcích je dost vidět, že ho to nebaví, tak to nějak přečmárá, mladší vybarvuje líp než on (ale zase má nulovou výdrž, takže dvacetina obrázku je fakt pěkně vybarvená, zbytek vůbec).

Překvapuje mě, že třetí týden ve školce se všechny děti takhle zapojují, čekala bych, že půlka bude úspěch. Mladší mi taky hlásí, že dělali tohle a on nechtěl.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:09

711990 mladší se taky mluvit nebojí, ale půlka těch dětí tam podle mě neřekne nic.

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:12

Evaeva V te nasi skolce je asi 25 deti a novacku cca 6 (nevim presne). Zbytek jsou deti 4-6let (trida od nejmensich po predskolni). A ucitelka se zminila, ze ted chodi tak 17 deti. Tak to asi zkresluje. Ty starsi a zavedenejsi uz se samozrejme zapoji snaz. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:14

Jos ano, to rozhodně, ty děti, co chodily, s tím nejspíš problém mít nebudou. 

Offline viktorka_od splavu
48990 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:26

Pinot Noir tjo na to bych se fakt vykaslala, proc ho chudaka uvadet do jeste vetsiho stresu zbytecne. dyt dela supr pokroky, ne?

Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:56

viktorka_od splavu no, vidím to taky tak. Já si to stejně neumím představit, jak to dělat. Navíc ty děcka poznají, že o tom člověk není vnitřně přesvědčen. A ještě ke všemu má dost výrazné autistické rysy, má rád, když se činnosti opakují, dělají stejně. Takže já ho pracně naučím stavět puzzle na požádání a přijdeme k psychologovi nebo logopedce, tam bude jiné puzzle, jiné prostředí a hlavně cizí člověk, což je podle mě hlavní problém, a je to v háji stejně.