Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 11:57

Pinot Noir nie som odbornik ale poziadavky logopedicky mi pridu prehnane. 4 rocneho som nemala ani ja ako donutit a motivovat k beznym vzdelavacim uloham a nieto logopedickym cviceniam. robi pokroky svojim tempom ale robi ich a to je dolezite

Offline Zuzuli
3662 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:06

MPLee ja odstavovala ze dne na den a nakonec bylo nejlepsi to proste utnout. Vecer pred spanim kojime naposled a pak uz "mlicko neni". Proste vytrvat a porad opakovat, ze uz to nejde. Ale neplanuj si to pred nejakou vetsi akci, ten druhy treti den ty prsa silene bolely. Ja si myslela, ze po 20 mesicich kojeni uz se nenalejou, ale mylila jsem se. 

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:28

Já bych taky potřebovala poradit s kalhotami, zdravím letfenixa (nebo případně sukénkami). 

Potřebuju pro dceru do školy "slušné" silnější kalhoty (tj. ne legíny nebo tepláky), ale nesmí to být džíny ani manšestráky, nesmí mít viditelný knoflík, tkaničku, zip nebo kapsy.

Já si myslím, že takové kalhoty neexistují, takže bych možná místo kalhot nakoupila teplejší sukně (se stejnými podmínkami jako kalhoty) a dcera by chodila v teplejších legínkách se sukní navrch, případně by si přetahovala softshelly, na což je zvyklá že školky...

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:38

Mohučanka Já bych jí asi dávala ty tlusté leginy a nahoru krátké šaty nebo tuniku. Pár kousků koupíš, pak to přepereš v půlce týdne...Žádný tlaky, je to prvnačka. 

U nás chodí děti na první stupen výhradně v teplákách a legínách, o tom, jak segra v 8 ráno zjistila, že děti nemají v čem jet do divadla a o půl 9 šly nakoupit aspoň džíny k vietnamcům, aby mohla děti v 9 nacpat do autobusu do divadla, jsem už psala:-D. Ale bylo po covidu, nikam nechodily, rychle vyrostly, to jí omlouvá:-D

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:56

Karja mně se zdá, na to, že nejsme žádná "hoch" čtvrť, že ty holčičky chodí relativně vystajlovaný a taky nádherně učesaný. Já jsem ráda, že máme ráno čas použít hřeben a v lepším případě udělat culík. Na tuniky jsem zapomněla, díky, "mikinošaty" nosila do školky relativně ochotně.

Offline rasaNori
8785 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:58

Mohučanka jeggins z hm,

Offline Len
2670 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:58

Pinot Noir Mně tohle nucení přijde hrozně kontraproduktivní. Musí to generovat strašně moc stresu. A přesně jak píšeš, děti vycítí, na čem člověk bazíruje a o čem přesvědčenej není. Počkala bych, co vám řekne psycholožka. Nutit skládat puzzle apod. mi přijde dobrý akorát tak k frustraci dítěte a naštvání na rodiče...

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:09

rasaNori

Ukážu jí obrázek, díky, ale obávám se, že začne kvičet "džíny". Pravda je, že v HaM jsme ještě nebyly, seberu odvahu a zkusíme to. V Lindexu ztropila kvůli džínám s knoflíkem scénu, že mi nějaká paní poradila, ať chodím nakupovat bez ní a to jsem řekla jenom "tamhle mají džíny"

A nalákala jsem jí tam jen na vedlejší knihkupectví

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:17

Mohučanka pěkných jeggín koupíš dost a nebo prostě legíny a přes to sukni, šatovku,... holky to mají o dost snazší, ségra to tak nosila ještě nedávno. Já už tu psala, že jsem kalhoty odmítala do třetí třídy, akorát že tenkrát byly jen punčocháče.

Offline Potrefenáhusa
38391 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:21

Mohučanka ty dzeginy maj v hm i cerny nebo šedý, naše dite je v tom strašně narvany, ale vašim by to asi mohlo skvele padnout 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:27

Blbej dotaz, jak se dolečuje prosím vás rýma? Mame doporučení od ORL - doléčovat rýmu, nepřecházet, to se dělá jak? Už bych ji frkla do školky, ale to ji tam mám dát asi až nebude vůbec ani trošičku smrkat? Program ve školce má podobný jako doma, taky chodí ven a tak. Já myslím, že těm zánětům s ušima nejde předcházet, jako asi tím, že nepojedeme do bazénu a nepoženeme se na celodenní výlet s rýmou, ale to je tak všechno...

Offline Potrefenáhusa
38391 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:32

Karja nám hodně zdůrazňovali to smrkani a odsavani, ty slaný vody a tak

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:44

Karjařekla bych, že ten bazén a rady od husy budou správně. Aspoň tak bych to dělala já. Venku se líp dýchá, tak to mi přijde na pročištění nosu spíš lepší, akorát hlídat prochladnutí, zpocené vlasy a tak. Možná ještě nějaký zvlhčovač, pokud máte doma sucho.

Offline viktorka_od splavu
48990 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 13:49

Karja cepice

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 14:16

Karja mne to prijde dost ujetej pozadavek. I kdyby to dite sedelo privazany na zadku k zidli, jak si predstavuje doktorka dolecit rymu? Za sebe doporucuju konvicku, Tonda si zvyknul a sam to vyzaduje (uplacim koukanim na televizi, coz jinak nema. Za vyplachnuti ma dil serialu, vyplachujem rano a vecer, kdyz ma rymu).

Offline Tabea
7753 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 14:18

Karja jdu s dcerou na orl dneska. Když tam padne něco zajímavého, dám ti vědět. 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 14:25

711990 Jj, já ji dávám tu vincentku, konvičku asi nedá... Spíš si říkám, že jako může chodit už pár dní do školky a ne ji takhle držet doma, kde se vlastně děje to stejné a nemyslím si, že když ji dopoledne hlídá děda, že si stříká do nosu, tak jako by to nedělala ani ve školce:-D.

Offline Potrefenáhusa
38391 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 14:56

Karja mne přijde, ze ty činnosti moc nemaj na rýmu vliv, spis jestli vám je v ty školce s nudlí nechaj? U nás prej dost posilaj domu 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 16:33

Potrefenáhusa U nás ne, to fakt musí bejt. Děti co se umí samy vysmrkat a udělají to čtyřikrát za dopoledne normálně ve školce zůstávají. 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:08

Karja L. konvicku nezvládol,  takže to u nás nefunguje, ale zvlada inhalovat mineralku, nimnicku mu dávam, keď som tam bola v januári v kúpeľoch a inhalovala, tak som sa sama seba pýtala, kde som mala rozum, prečo to už dávno doma nerobím

A za mňa to pomáha.