Evaeva už máme pytel zlata, podle mě jiný aktrakce už ani nestihneme ![]()

Evaeva už máme pytel zlata, podle mě jiný aktrakce už ani nestihneme ![]()

Keď píšete o tých 8-rocnych gymnáziách, u nas je to fakt minimálne. Teraz otvorili triedu pre 15 žiakov. Išiel tam syn kolegyne, ktorý 1.stupeň chodil do triedy pre mimoriadne nadané deti, v 5.ročníku ku nám, s tým, že rozhodne ide na 8-rocne gymnázium. V škole ich nikto nepripravuje, nie je v našom záujme, aby žiaci odchádzali.
Tak ja nejstarsi dite na 8 letej gympl docela nutila a nakonec tam byla hodne spokojena (po kratke pocatecni krizi, ze uz nikdy nebude mit zadny detstvi :)). Ostatni deti to uz braly jako lozenej fakt, takze ty uz neprotestovaly.
Pinot Noir máme to stejně, každý týden tyhle atrakce nejdou. Naštěstí dítě je dost spokojený i se stavěním domečku pro skřítky v lese za Prahou
Pinot Noir žluťásek ta drážka byla taky za pár korun, naše děti ještě jely oba zadarmo, a další výdaj mohl být tak akorát párek v rohlíku ![]()
My se zitra chystame do Mirakula, bude to hodne hrozne?
S zadnymi tipy prispet nemuzu, nikam asi nechodime
. Tip na expozice v ČNB uz jsem davala, ale to je az tak pro skolni deti. A tip na History park Ledcice jsem davala taky. Oboji se nam libilo, ale hlavne proto, ze tam nebylo narvano. Ja nerada davy a starsi syn je asi po mne, vsechny dny deti a velke akce u nas koncivaji fiaskem.
U nas je ted nejvic radosti, kdyz je pritomen kamarad. Syn ani nikam jezdit nechce, chce byt s kamarady. To jim fakt staci motat se kolem domu, jit do lesa nebo opekat burty na verejnem ohnisti - o tom se bájí už rok. Ale uprimne, prijde mi to narocnejsi nez navsteva Disneylandu, jak u nas furt nekdo je. Ten pocit, kdyz se odpoledne dovlecu domu, a prvni, co vidim, je hromada cizich tenisek velikosti 34... to mi vzdycky spadne srdce do kalhot![]()
Gatita to by mi taky vadilo, potřebuju mít chvíli klid. Teď v létě jsou asi aspoň hodně na zahradě, ne? Ale v zimě by mě kleplo.
Ze škole nepřipravuje děti na osmiletý gympl to chápu, ale na čtyřletý? To bych naopak řekla, že je v zájmu školy, aby děti uspěly. Protože ja se do té výroční zprávy podívám, jak to dopadlo a je to pro je celkem důležité kritérium.
Evaeva taky bych byla nejradsi, kdybych mela doma klid. Ale vis co, ja nejsem uplne pro deti partak, neumim si s nima hrat, na nejake spolecne tvurci cinnosti me taky neuzije... tak jsem si rekla, ze jim aspon nebudu branit v hrani si s kamarady. Jsem i rada, ze si syn ve skole nejake nasel. Navic ti kluci se mi zdaji sikovni, chytri a maji slusne rodice, tak co vic si prat? Ale na nervy mi to nekdy leze. Na druhou stranu, syn je u tech kamosu taky peceny vareny![]()
Gatita jo, chápu. Asi bych si vždycky na chvíli někam zalezla. Syn ještě nikdy nepřišel s tím, že by někoho k nám pozval nebo k někomu šel, momentálně ani není schopný se s kamarádem domluvit, kdy ve školce spí který
Je teda pravda, že brácha je takový instantní kámoš.
Ukázalo se, že mladší ve školce neusne, ač jsem byla přesvědčená o opaku. Takže jsem zjistila, co se stane, když dítě neusne
Paní učitelka si ho bere k sobě, "pomáhá" jí ve třídě. Akorát je pro něj to odpoledne pak dlouhé:( Teď jsem přišla ve čtyři a jeden hlásí, že jdu brzy a druhý, že pozdě.
continuity a je to z tech vyrocnich zprav poznat? Uz si to nepamatuju, ale z te nasi myslim nesel poznat typ sš. Bylo tam treba, ze 58 zaku z 60 bylo prijato na stredni, ale neslo poznat, jestli gympl nebo odborna sš nebo ucnak s maturitou. Ale abych nekecala, zas tak jsem to tenkrat nezkoumala, spis jsem chtela zkouknout, jestli tam neni neco alarmujiciho.U statistik z pate tridy mi prislo jasne, ze jde o prechody na gymnazium. A taky si nepamatuju, kolik to delalo, ale prislo mi to takove normalni, treba 2-3 deti ze tridy? U te zname to byla loni ale pulka tridy, pak ta ucitelka sla znovu ucit prvnacky. Ta znama si to hodne pochvaluje, dost tim i zije a prijde mi, ze nase skola je oproti te jejich prochazka ruzovou zahradou. a jak o tom pokazde mluvi, tak mam dojem, ze jsem pohrbila synovu budoucnost v samem zarodku. Ale uprimne, kdyz jsme nastupovali do prvni tridy, mela jsem strach, aby to syn vubec dal, kolektiv, i ten bezny tlak...takze ambice jsme nemeli, i kdyz si myslim, ze mame sikovne dite.
continuity pripravujeme prioritne na Testovanie 9.
Gatita u nás to píšou takto

Vy pripravujete na čo chcete, a ja sa zas rozhodujem podľa toho, čo je dôležité pre mňa. ![]()
Gatitajá teda vůbec nechápu to adorování osmiletých gymplů. Za nás teda ani nebyly, asi naštěstí, protože moje máma by mě tam určitě natlačila. ![]()
Ale když srovnám lidi mého věku, tak školní výsledky nejsou žádnou predikci úspěšnosti v pracovním životě. (A v mimopracovním už vůbec ne).
Z mého pohledu nejzajímavější práci mají úplně jiní spolužáci než jak se to jevilo na gymplu. Třeba velice ambiciózní spolužačka se samými jednickami skoncila jako obvodni ORL (aby měla klid), zatímco takový medvídek mýval s průměrným vysvědčením (neměl často ani vyznamenání) je úspešný architekt s vlastní kanceláří.
Luna Tak ty seš venkovský děcko, to je jiný! ![]()
continuity Zrovna tady řešíme nějaké známky, a škola má docela drsný systém hodnocení, třeba teď v té matice, jak jsem psala, že syn dostal pětku, má 63 bodů ze 100, všchno co stihnul, má dobře, zbytek jen nestihl napsat, ne že by to měl třeba špatně nebo tak...tak jsem se o tom bavila s dcerou a ona mi potvrdila, prý, že abys vůbec získala nějakou známku, musíš mít v jakémkoli testu víc než polovinu správně, jinak jsi failnul. Hustý.
Jinak, jak se tady probírala ta samostatnost, už jsem to psala do japonského vlákna, ale napíšu to ještě sem, protože se mi to moc líbí. Dcera jede na výlet do cca 30 kiláků vzdálené chrámové oblasti. Mají sraz až na místě a děti mají za úkol dostat se tam samy + v poledne dostanou rozchod a musí si sami najít restauraci a vybrat (a nafotit) tam jídlo, které je nějak spojené s kulturním dědictvím místa. Jako dobrej úkol!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.