Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:10

letfenixa A jako jak to technicky děláš?

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:13

Pinot Noir ja ten odkaz čítať nejdem, ale L. ma selektivny mutizmus podľa mňa tiež. Nejakú formu určite. S rodinou sa rozpráva, aj keď ich vidí po polroku, susedy nepozdravi ani za nič. U doktorky nepovie nič, ani u psychologicky,  v škole  funguje normálne, vypýta sa na záchod,  atď.

Mali sme žiačku, ktorá 9 rokov slovo nepovedala, odpovedala len písomne. 

Vadia mu niektoré zvuky,  vlani mu vadilo skriabanie lyžicou v hrnci,  teraz mu to vraj stále vadí, ale prežije. Aktuálne peni,  keď niekto žuje

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:14

Karja myslíš to inhalovanie? Normalne, s inhalatorom.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:16

Mohučanka myslim, ze tebou popisovane nohavice fakt neexistujú,  tak tie sukne, tuniky to vyriešia. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:17

Karja Někde jsem teď na fb četla o masti na rýmu a kašel, jestli to chceš vyzkoušet, můžu ti poslat odkaz na skupinu. Je to teda bylinné, tymián, máta, hřebíček atd... chce za 50 ml asi 125,- 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:20

Kan pošli mi to prosím, to se vždycky hodí. Hodně populární byla ta masticka od justu, ale drahy je to jako čert. Vidíš to, na mastičky jsem zapomněla!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:28

Karja Je to teda Fb skupina: Ruční výrobky na prodej, do lupy si zadej „mast" vyjede ti smoljenka a tento obrázek, paní je z Liberce.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:29

Karja z Justu ktorý?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:42

Karja u nás posílají domů jen vyloženě s teplotou/když zvrací. Ale občas přijdou ze školky s tím, že paní učitelka říkala, že nějak kašle třeba. Ideální by bylo něco mezi. Ale dosmrkávání nevadí určitě. Akorát syna doma pro kapesník musíme posílat, sám si ho nevezme a i k obličeji ho přikládáme myVe školce prý teda smrká sám, ale pro ten kapesník si taky nedojde

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:42

Kanděkuju, třeba se bude hodit. letfenixa Z Justu tymianovy, ale koukam, že už prodávají i menší balení a to vyjde na 250. Inhalátor nemám, ale asi ho koupím, ono holky měly vloni sezónu poměrně dobrou, zato sambo ten měl asi deset viróz, tak u nás se to neztratí 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:45

letfenixa šrabání lžící o hrnec taky nesnáším, to můžu vyletět z kůže, fakt šílený zvuk, to doma nikdo dělat nesmí.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:45

Evaeva Jj, no právě. Jako u nás teď ochořwla babička i děda se střevní, takže myslím že další na řadě jsme my, takže asi školku s dosmrkavanim nemusím řešit. Spíš mě teď napadá, jak se řeší takhle den volna s nemocnými dětmi? Sickday nemame, dovolenou si plýtvat nechci, a vlastně nemám nárok, že bych byla den zadarmo doma mi nevadí....Jooo zlatej úřad, tam bylo volna tři p..ele

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:49

Karja tak máš ošetřovačku, ne? Zavolej dětské, podle mě jde vystavit i online. My (teda muž) to řeší HO, ale on má ve zvyku běžně pracovat nad rámec 8h, tak když někdy odpracuje míň, tak by si to eventuálně uměl obhájit. (U nich to teda nikdo obvykle neřeší).

Střevní měl teď mladší, nám bylo jen těžko (doufám, že už nic nebude). Magistra se tvářila, že to teď řádí.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:53

Evaeva Jo, to jsem nevěděla, že je na jeden den a bez návštěvy lékaře. No já se případně nějak se šéfem domluvím, ono s tou větší by to šlo zatajit, ale s tou menší neudělám fakt nic! 

Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:54

letfenixa mne to, co popisujes u L., prijde jako uplne normalni. Obe moje deti (i ja v jejich veku) komunikuji doma a s osobami, ktere znaji, normalne. Ale mladsi treba neni schopny v obchode pozdravit nebo odpovedet, kdyz na nej nastoupi nejaky zovialni neznamy dospely. Starsi syn asi tak do 5 let nezdravil ani ucitelky ve skolce. Na vsech seslostech sirsi rodiny nebo kamaradu, se kterymi se vidime sporadicky, jsme nejspis za blbecky, protoze deti neodpovedi ani na zakladni otazku. Ve skole syn reaguje a prospiva, ale trvalo mu v prvni tride minimalne do rijna, nez zacal mluvit a plnit pokyny. Ucitelka mi rikala, ze byl pro ni takova hadanka, ze netusila, jestli vubec rozumi. A ja si doted pamatuju jako krivdu, kdyz u nas byli v mych asi 13 letech nejaci znami z Nemecka, a rodice mi pak tak trochu vytkli, ze jsem sedela jak nema z Portyci a ani se nepokusila zapojit do konverzace, kdyz prece nemecky trochu umim. Doted si pamatuju, jak jsem nedokazala otevrit pusu a jak mi to bylo neprijemne. Mam to doted, a neni to o jazykove bariere, i v cestine. Mozna mame mutismus vsichni

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 17:59

Gatita ja som teda vraj vykecala susedkam všetko, Ale čím som bola staršia,  tým to bolo horšie.  V 10 rokoch som dostala pozvánku do knižnice na nejaké posedenie ako najaktívnejší čitateľ a predstava, že tam budú neznámi ľudia na mňa pôsobila paralyzujuco a nešla som.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:01

Karja já tu musím mít ideálně oba, a nebo staršího. S mladším je to úplně stejné. Po pracovním srpnu mám teda teď už hotovo.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:04

Evaeva Jj, a teď zasloužená dovolená;-). 

Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:05

letfenixa no ja byvala ve skolce takova ta holcicka, co umi milion basnicek a nestydi se predvest na kazde besidce. Ted sotva promluvim slovo, a to i v momentech, kdy by bylo vic nez vhodne tu pusu otevrit. Fakt s tim hrozne bojuju. Tak mi prijde celkem normalni, ze i moje deti jsou takive zařízlé. Jo a taky mi prijde, ze spatne vstrebavam mluvene slovo. Nejake slozitejsi informace mi vubec tim uchem neproniknou do mozku. V textu s tim problem nemam. Stejne cizi jazyky. Kdyz jsem delala test do kurzu, vsechno bylo C1-C2, ale pohovor a audio stezi na 50 %. Ziju v tom, ze to je normalni

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:05

Gatita to, co popisuješ, má půlka dětí. Mladší se po vyzvednutí nebaví ani s učitelkami od staršího ve vedlejší třídě. Babkám v autobuse taky neodpovídá, ale když jsme na nějaké dětské akci a u stánku se ho ptají na jméno, tak většinou odpoví. Já jsem ke všemu dost schovívavá, malá ségra byla stydlivá šíleně. Stydlivější je pořád, ale co potřebuje, si vyřídí, neměla problém jet na takový ten zájezd do Anglie do rodin a podobně, dokonce veřejně vystupuje (ve skupině teda). Takže vidím, že to nakonec překonají.