Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:08

Karja hele, mně to ani nevadilo, přestože jsem je měla pořád doma. Nepracovala jsem teda žádné extra množství, 15 hodin týdně třeba, ale ten den jsme si prostě poskládali podle sebe. Paradoxně týden v září, kdy jsem dělala nějaké resty ještě a oni byli dopoledne ve školce, byl mnohem horší. Že to bude dovolená samozřejmě doufám, no bohužel o tom nerozhoduju já

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:18

Karja osetrovacka vystavit online nejde, doktorka vypíše ty údaje o dítěti, ale tu část, kdo o ni žádá si vyplnujes sama a odevzdavas u svého zaměstnavatele. Může to vystavit až tři dny zpětně, odevzdat bys to měla taky do tří dnů. 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 18:49

Dorabali sme včera a dnes prácu zo školy za 3 dni, akože samé vyfarbovanie,  či matika,  šlabikar alebo prvouka. A počas všetkých dní doma kreslil lepšie a lepšie verzie nášho kostola, ale keď mal včera v matike nakresliť zeleninu, tak hovorí, že "redkvičku som ešte nakreslil ".

A teda ľutujem všetkých malých prvákov, čo denne dlho robia úlohy. L. to zvládol v pohode, ale nebol v škole,  že?

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 20:13

žluťásekDěkuju za info, takhle by to taky šlo, no utěšuji se, že to nebude potřeba. Ale dítě přišlo s rýmou horší než mělo a babička s dědou lehli se střevní virózou....

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 22:04

letfenixa tyjo, já jsem tak vděčná paní učitelce, že úkoly nedává! Ale už to nebude dlouho trvat, dneska na třídní schůzce (kam jsem nakonec šla, protože mi došlo, že to bude hodinka bez dětí ) jsme se dozvěděli, že od října s úkoly taky začne. A že by bylo dobré věnovat se doma každý den nejméně půl hodiny školním věcem. Já teda vůbec nevím, kde na to vzít čas (a čím ho vlastně budeme vyplňovat). Zatím si s dcerou prohlížím v učebnicích, co dělali, což zabere tak 3 minuty, a jí to ani moc nebaví. Raději si staví v pokojíčku bunkr

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 22:25

Mohučanka u nás vraj úlohy nebudú, pokiaľ stihnú v škole to, čo majú.  Zas pozerám aj na 2.stranu mince, ako aj Garfie písala, že treba sa naučiť učiť. Uvidíme, ako to bude s čítaním. 

Online Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 22:59

Mohučanka u nás úkoly jsou, je to tak na deset minut zatím, pak ještě omrkneme penál, ostrouháme, co je třeba, a to je všechno. A nejsou každý den. Takže za mě dobrý.

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 23:17

letfenixa to je velká pravda, ale nám trochu pochyby, jestli hned v první třídě. 

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 05:39

Mohučanka a nemyslela treba cteni? 

Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 06:28

Mohučanka nejmene pul hodiny...to je docela dost U nas je to tak maximalne pul hodiny, zabere nam to nekdy 5 minut a nekdy tu pulhodinu, ale ta pulhodina uz mi prijde dost. jsou to situace, kdy ma pocitat, delat pisanku a jeste neco precist. Nedeje se to denne, tak jednou tydne, treba kdyz jdou na exkurzi a nestihnou to ve skole. Na synovi je videt, ze toho ma plne zuby a kdyz vidi, ze po pisance musi jeste to a tamto, tak u toho ruzne stavkuje a je z toho vecer v trapu. 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 07:15

Letos mi velká malá uplně vybojkotovala kroužky, nechce chodit vůbec nikam, doma brek, scény, už ji i někam tatínek vzal, pláč tam. A už začíná každý odpoledne shání kamarády, kteří nejsou a jsou samozřejmě na těch kroužcích. Ted je ještě hezky, tak to docela jde, ale pak budou ta odpoledne sakra dlouhá....Když má sambo HO, tak si je docela bere už po obědě domů a když nemá, tak stejně chodí ve tři domů:-D A jako do 9....na podzim a v zimě...no,no, to bude srandy.

Offline rasaNori
8784 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:04

Karja my mame opacny problem, mela jsem radost ze holky budou mit atletiku rovnou po sobe, od pul 5 na mistni zakladce. Takze vcera vydala reditelka skolky terminy anglictiny s rodilou mluvci, a ano, maly dite, co ma zacinat v 16:30, ma vyuku do 16:15 :D Takze krouzky maji ted tak, ze starsi ma atletiku po a streda, v pondeli maji ve skolce povinnou fletnu jako predskolaci, a v patek ma dopoledne plavani. Mala ma atletiku presunutou na utery, ted psala trenerka ze starsi sourozenci muzou cvicit s nama:D

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:07
Reakce na 711990:

Mohučanka a nemyslela treba cteni? 

​Netuším, bylo to ve spojení s tím, že začne ta domácí příprava. No uvidíme, až začnou číst a psát. Dcera je zatím ráda, že doma může fláknout taškou do kouta a jít blbnout se ségrou nebo se svalit se Čtyřlístkem na gauč.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:11

rasaNori Já jsem jim letos zabookovala tři kroužky a není z toho nic:-(. Ještě jsme si s mužem říkali, že další kolo pokusů podnikneme v říjnu:-D. Že i kdyby na ně měla zbýt jen zumba, tak prostě někam chodit budou:-D

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:15

Karja já budu potřebovat kroužek pro batole na dlouhá podzimní dopoledne, jinak mi doma jebne

Na to je myslím odbornice MPLee , kdeže je to Messy Play, prosím?

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:27

Mohučanka Je dobrý, že batole ještě jde, kam jdeš ty:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:32

rasaNori taky teď řešíme to samé. Školkové kroužky jsou ve dny, kdy má syn i ty odpolední, na školkové původně nechtěl, teď už chce. Momentálně má cvičení a pak tři další, musí si vybrat maximálně dva. Tuším, že to bude boj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:37

Mohučanka u palačáku.

Doporučuju nějaké cvičení v místě bydliště. A z mojí zkušenosti je fajn, když začíná tak v deset. Loni jsme chodili už v 8:45 a kromě toho, že jsme ráno nestíhali, tak po skončení nás čekalo stejně dlouhé dopoledne, jako kdybych se na to vykašlala.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 10:54

Evaeva Bože, já vám to tak závidím! Mně už docházejí programy, ještě budu ráda jezdit do officu do Prahy abych se tomu vyhnula:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 11:12

Karja no ono je to trochu dvousečný, protože mladší má se starším jen jeden, takže pak ti zbývá zabavování toho druhého. Oni si teda kluci vystačí spolu, takže si to dělám spíš složitější, ale všechny ty kroužky kromě cvičení máme doslova před barákem, vidím na to z okna, takže tam zaběhnu klidně i sama. Starší by klidně chodil na víc kroužků, ale to by musel vypustit školku jeho to baví, ale zároveň toho pak už má plné kecky, unavuje ho to až moc.