Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 16:32
Reakce na žluťásek:

Náš v tom veku (a v podstate dodnes) nič, čo by bolo treba rozložiť a zložiť do nejakého konkrétneho tvaru, museli to byť skladačky, z ktorých si mohol robiť čo chce. Lenže zas toť malý sused najradšej stavia odmalička presne podľa návodu. Tak si vyber.

Inak malý mal strašne rád v tom období to "umelé" drevo na pílenie...ja už menej... ale fakt sa s tým vedel veľmi kreatívne zabaviť...

Inak, šróbovanie, pílenie, zatĺkanie, to hej...

Jo a batériové, čím viac to vrčí, tým lepšie. Niekktoré dokonca aj rozprávajú:).

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 17:58

žluťásek Já už jsem to někde psala, ale pro stejně starého synovce, kterej měl rád nářadí jsme koupili normálně kufřík na nářadí v OBI v menší velikosti a byl z něja totálně nadšenej, jak jsou tam ty odklopný víka a plastový přihrádky a hlavně, že to vypadalo uplně stejně co mají dědové a táta. Nacpal si to čím chtěl, od dětských šroubováků až po nějaké skutečné šroubky v garáži a tahal to s sebou asi půl roku.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 19:24
Reakce na Karja:

malej kutil už má těch kufříku nekolik, nářadí dětské plastové i dřevěné, normální funkční nářadí v malé velikosti, plus hromady latěk, hřebíků, vrutů, pantů atd., Když jede s tátou do obi, vždycky něco vybere :)

V mezičase se ukázalo, že tu hračku už dostane od rodičů, tak pokukuju po nějaké jednoduché společenské hře

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 20:13
Reakce na žluťásek:

Krtečkovo člověče nezlob se od Dino.

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 20:20
Reakce na Lamicka:

jezisi clovece nie. ja tu hru neznasim! a tema detma to musi nekdo hrat (a to jsou vetsinou rodice), dlouho to trva a navic se opravdu blbe nechavaji vyhravat, takze to skonci tim, ze se navztekaji.   

pro trochu vetsi deti jsme meli tohle 

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 20:25

srobovaci auticko nezlozila sama asi nikdy, ale mame neco podobne tomuto a hraje si s tim jeste v osmi letech (lip nez ve trech teda)

tri roky...  ja bych se s tim nemazala a koupila urcite nejake lego, ale kdyz tomu neholdujes, tak bych koukla na Djeco a vybrala neco hezkeho na tvoreni. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 21:25
Reakce na žluťásek:

hru neee jak píše continuity

a co Merkur?

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 21:29

na Merkur je maly, to by dala mozna ta nase stavitelka. 

jeste me nepadla Sewa nebo Magformers (nejsou to tycky, ale ctverecky a trojuhelnicky), ale ten je docela drahy. ale existuji levnejsi napodobeniny, ale krabici jsem vyhodila a nechce se mi to hledat.

49114 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 21:31
Reakce na continuity:

no než něco "speciálního" tak asi lepší to lego, to se dá dokupovat. nesnášela jsem mít doma od všeho krabičku co se nedaly mezi sebou kombinovat a přitom se to obvykle někde na hromadě smíchalo

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 21:40

tak oni se mi vyhraly s tou jednou krabici, asi 80 magnetku, ale na lego ja nedam dopustit. zrovninka jsem vcera googlila 

loni byl vlak

tak letos asi nadrazi

a muz ma slibene k narozkam kolo, tak nevim :)

pak uz budeme nutne potrebovat vetsi byt 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 21:51

Lega mají asi stopadesát milionů kousků, hru vybirám na přání kloučkovy maminky, své sestry. Některé dospělé to hraní s dětmi baví :) já se třeba na období jednoduchých deskových her moc těším.

Nejspíš to bude Moje první hra, ta s krtkem. Půjčila jsem mu ji z knihovny a teď ji doma hrají denně, i několikrát 

Online Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 22:05

Proč by ne hru, proboha? Dnes jsou nádherné hry i pro malé děti, i třeba takové, kde se nesoupeří, ale hraje proti hře. A tříleté dítě může bavit zrovna i to "Člobrďo", protože ještě nemusí jít po výhře, ale baví ho ty pohyby figurek a tak. Lego je super, nepochybně, ale není jediné na světě.

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 22:08
Reakce na žluťásek:

no tak jestli chteji krtecka, mne je to jedno. jenom bych se trochu ohradila proti tomu, ze kdyz ne clovece, tak nas hrani her s detma nebavi. pouze mne nebavi hry, kde vyrazne prevazuje prvek nahody a jeste jeden nikdy nevi, kdy bude konec. 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 22:19
Reakce na continuity:

Viktorka říkala že hru neeee. 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 22:26
Reakce na continuity:

tak oni se mi vyhraly s tou jednou krabici, asi 80 magnetku, ale na lego ja nedam dopustit. zrovninka jsem vcera googlila 

loni byl vlak

tak letos asi nadrazi

a muz ma slibene k narozkam kolo, tak nevim :)

pak uz budeme nutne potrebovat vetsi byt 

Ha, kdyby to vidělo mé dítko, tak se hned běží zeptat, jestli ho nechceš za muže loni. Loni rypadlo a letos tohle.

49114 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 22:37
Reakce na žluťásek:

ja uplne zapomnela ze ses pres deskovky profik:-) hry co jsme kdy dostali byly vetsinou strasny, az jsem zirala co se da prodat. co jsem vybrala a koupila sama jsme hrali radi. to je jak s knizkama...

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 26. zaří 2017 22:49

Tak já třeba s dětma budu stokrát radši hrát deskovky než hrát si "na něco" ;)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 09:32

ja sa uz tesim az krpec bude "velky" na hry a hlavne lego. to budeme skladat asi cela rodina a nove sety budeme dokupovat s manzelom akoze pre syna

49114 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 09:39
Reakce na Pinot Noir:

hry "na neco" neovladam vubec:P ale s detma jsem mela nejradeji bud rychle zabavne typu Dobble nebo jsme hodne hrali takove edukativni s poznavanim barev, cisel apod, nebo skladali puzzle a jakekoliv stavebnice. nerada hodne nerada ty nahodne, zdlouhave a nesmyslne hry "clobrdoveho typu" z nichz to clobrdo je jeste nejlepsi. ale da se hrat akorat ve vic lidech/detech kde tu zabavu obstara konverzace (a hadky atp:-) okolo. jinak ohavne nudny...

49114 příspěvků moje polička 27. zaří 2017 09:42

jinak bacha-i na drevenych hrackach typu kladivo plus koliky na zatloukani se da neco zkazit: meli jsme i takovy, kde koliky sly snadno prostrcit az propadavaly, proste zmetek nanic. doporucuju vse osahat a ozkouset, neobjednavat