Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 21:31

Evaeva V přelivu není tolik amoniaku jako v barvě.

Offline viktorka_od splavu
49257 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 21:43

711990 insekticidy zabiji samozrejme i hnidy, ale ted se prodavaji neskodne pripravky na bazi oleju nebo silikonu, ves se udusi, hnida pochopitelne nikoliv

Offline luciole
1228 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 23:10

Tak ten Orthosan (pro lidi), který se kdysi v 70.- 80. letech na vši používal, taky nezabil všechny hnidy, procedura se musela nejméně jednou (po týdnu) opakovat, co pamatuju...

A vší (které jsem před časem chytla od dítěte) jsem se v pohodě zbavila dvěma olejovými zábaly, ze svých dlouhých vlnitých vlasů jsem rozhodně nikdy hnidy nevyčesávala, to vůbec nejde.

Offline Garfie
28515 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 07:04

Moje vši děti nikdy ve školce neměly, ale dcera je přitáhla někdy v šesté třídě. Syn nikdy, až tady v Japonsku ho pořád svědila hlava, škrábal se příšerně, pojala jsem podezření, navíc to svědění začalo trápit i mě. Nic jsem nenašla, ale preventivně jsem koupila jakýsi šampon proti vším a šampon s tea tree, umyla jednou a od té doby máme oba pokoj. 

Pinot Noir On je ale fakt neuvěřitelně šikovnej. Uvidíš, že se tím jednou (nebo spřízněným oborem) bude živit. 

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 07:44

Bože dvakrát vyplivnutej mucosolvan hned po ránu. U předškolačky. To je materiál toto, člověk by čekal, že tyhle věci nepujdou zpět do batolecího věku!

Offline Potrefenáhusa
38796 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 08:06
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Já jsem stříhala velkoumalou v září, 10 cm a mela z toho úplně záchvat, že má kratky vlasy. Teď ty čepice taky vytváří solidní zacuchy. Navíc se rozhodly nechat si dorust ofinu, protože ofina je ve škole uz trapná prej. Velkamala si z toho dělá fakt šílenej účes. 

​já češu jeden nebo dva francouzsky copy, nic jinyho ji nedrží a tu dylku si docela ppchvaluju, zaplejtam to i na noc. Ona má vlnenou kuklu a necucha se to, ale teď jsem koupila nějakou cepici směs vlna/polyester a úplně brutálně ty vlasy elektrizujou.

ted prave nevim, co s mladší, starší má dlouhou ofinu od narozeni, tam jsem si vystacila se sponkou, ale mladší má ty vlasy kratší a taky se po zkušenosti s tou spolknutou korunou sponky teochu bojim, ale už to má taky přes oči, tak to asi spis ostriham

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 08:23

Potrefenáhusa No jako ony ty ofiny u hustých vlasů jsou i praktická věc, že to jako ubere na objemu, co je vepředu, přece jen ty husté vlasy padají do očí trochu jinak než řídké:-D. Ale pak se toho zbavit je práce.

Jak mi přišlo, jak jim to roste rychle, stříhala jsem třeba každých 5 týdnů to ofinu, tak ted je to hrozně pomalé....fakt to bude do léta no. A ten bláznivý učes velkémalé bude asi čím dál tím blíáznivější. Až jim to trošku doroste, mám v plánu z toho kolem čela začesat do copu

Offline Potrefenáhusa
38796 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 08:33

Karja já prave nejradši pletu ty dva francouzsky copy hned od cela, nepotrebuje pak ani žádný sponky. Davam ji na to po umyti vlasovej olej, tak má ty vlasy takový uplaclejsi. 
s tou ofinou prave nevim, jsk to tem malejm roste rovně dopředu, musela by mít ofinu z pulky hlavy 

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 08:39

Potrefenáhusa No a jak casto ji myjes ty vlasy třeba? Já bych tam taky potřebovala docela dávat něco na rozčesání, ale myslím, že to zvyší frekvenci mytí, což se mi nechce. 

Stejně máš malou pořád na očích, to si všimneš, když bude mít tu sponku nějak blbě ne:-D Nebo kup tu velkou, ta se snad už spolknout nedá. V HaM mívali takové velké lehké.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 08:45

Potrefenáhusa a co látková gumička? Ne že by nešla spolknout, ale hůř než sponka.

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 09:08

Potrefenáhusa Jaký dáváš vlasový olej? Mě doteď nenapadlo, že by se to dalo dávat i na dětské vlasy a myslím, že té naší by to prospělo.

Jinak na odrůstající ofinu můžeš zkusit ještě čelenku. Mám dojem, že z vlasů sjíždí přibližně stejně často jako sponky :o)

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 09:29

DruI Jo, jen se nedá dát pod čepici, ale je fakt, že u dětí, co jsou doma s mámou to tolik nevadí, se prostě sundá, nandá a je to.-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 09:47

Karja proč nejde čelenka pod čepici? Nosila jsem to tak roky 

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 09:56

Evaeva tak naše holky to teda nechtějí, že je to tlačí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 10:08

Karja jo takhle, rozumím. Já už byla trochu větší, tak už jsem asi chápala, že čepice být musí a čelenku jsem chtěla.

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 10:16

Karja já dceři dorůstající ofinu jistila culíkem hned nad čelem, stažený dozadu, který navazoval do dalšího falešnýho culíku. 
Vlastně to tak nosí i teď, ty postupný culíky ten účes dělají stabilnější. 

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 10:33

Tabea No což o to, to já bych toho vymyslela, ale ona si to nenechá. Má svoji hlavu a svou představu o učesu:-D

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 10:40

Karja a jak si to teda cese? Neumim si predstavit neco desnyho, jak porad zminujes!

Offline Potrefenáhusa
38796 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 10:48
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa No a jak casto ji myjes ty vlasy třeba? Já bych tam taky potřebovala docela dávat něco na rozčesání, ale myslím, že to zvyší frekvenci mytí, což se mi nechce. 

no zas tak často ne, to se fakt nedá, hlavně to pak ještě půl hodiny fenovat...ale on ten olej to nemasti furt dal pryč, jen ty vlasy trochu ztežknou a jsou takový tekutějši. 
DruI nejak z dm, takový to australský něco, pro dospělý

Offline Potrefenáhusa
38796 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 10:52
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa a co látková gumička? Ne že by nešla spolknout, ale hůř než sponka.

​no to na ty mimini vlasy vůbec nejde, to nedrží, leda takový ty malinky tenoucky gumicky, co je buď večer ustrihnes nebo vyrves půlku vlasů 

já mám zasobu těch velkých sponek a doufám nespolnutelnYch tvaru po starší, která měla už dlouhý haro z porodnice, ale druhy dite toho nemá tolik a přijde mi to zbytecny zatím 

Ale pod oči už to má