Potrefenáhusa U nas logo taky nevim nevim. Syn nespolupracoval vubec. Nakonec jsem dostala pokyn zaridit foniatra a neurologa. A uzdicka ze se uvidi...No tak tu uz jsme v utery fikli a proklinam se, ze jsem to neprosadila driv. Foniatra mame v lednu a s neurologem vaham, porad doufam ze se to nejak hne samo.
Vše o těhotenství a dětech
Hele a když řešíte ty dětské vlasy, tak ta naše dvouletá má vlasů relativně hodně, ale jak jsou jemné a tenké, je z toho několikrát denně vzadu hlavy neskutečná nevzhledná koudel. Já to učesat neumim, nepomáhá ani olejik do vlasů po myti. Ve školce mi ji vždy krásně učesou, různé falešné i pravé culicky, palmicky atd atd - a já si vždy připadám jak cuchta - matka roku, když vidím, v jakém stavu ji do tý školičky muž ráno vede. Nemáte tipy, co s tou koudelí? Nebo fakt musím holt čekat, až se ty vlásky v čase změní?
Jinak tady na Liberecku byl termin na logopedii do dvou tydnu. Teda za mesic, ale volali mi jeden den, ze druhy den rano se uvolnilo misto. Logopedka vypada, ze bude bajecna. Jen to dite nejak premluvit ke spolupraci.
Muslik já tu koudel vzadu taky řešila a pomohl mi až kartáč z kancich stetin, mám letitej z deemka, teď už ho tam nemaj. Na zbytek sel tangleteezer, ale na tohle pomohl jen ten kančák
Jos ono jde hlavně o to, aby spolupracoval s tebou, nám doporucovala různý logicky puzzle, skládání, co k sobě patří, oblečení a činnosti leto/zima a pak řazení/vyprávění činnosti, jak jdou za sebou
Muslik já tu koudel vzadu taky řešila a pomohl mi až kartáč z kancich stetin, mám letitej z deemka, teď už ho tam nemaj. Na zbytek sel tangleteezer, ale na tohle pomohl jen ten kančák
Já právě používám pro ni i sebe taky výlučně tangleteezer, a jelikož už mě to fakt hodně s..., asi zkusím i toho kance, mrknu na něj.. .dík!
711990 ale tam vůbec nebrali, když jsme to zkoušeli :-(
Muslik on ten kancak to tak hodně uhladi, rozhladil i tyhle jemný cuchance, se kterýma si tangleteezer neporadil
Potrefenáhusa aha:( je fakt ze nevim, jak na tom jsou s kapacitou
Karja ale to může být hezký! A třeba za čas přijde zas na něco nového. Ukaž jí nějaké obrázky účesů, třeba se jí něco zalíbí.
Náš pětiletý jde na logopedii teď 20. Umí říct všechno kromě ř, ale on je strašný zbrklík a když chce říct všechno najednou, tak šumluje, že mu není rozumět. Na spolupráci jsem teda zvědavá, spíš se zasekne a nic s ním nehne.
Potrefenáhusa My meli zatim jen uvodni schuzku, kde si ona udelala urcity obrazek. Neprekvapive zminovala vyvojovou dysfazii, ptala se na zrucnost, kdy zacal chodit, jidelni navyky apod. A ukol nam dala zatim jeden, asi deset obrazku se slovy od B. Mame je probirat porad dokola, opisne popisovat, aby syn ukazal na spravny obrazek...no zatim u toho vydrzi max minutu. A neopakuje, proste me odignoruje.
Ja si mozna naivne dost slibuju od te discize podjazykove uzdicky. Nakonec i ORL rikala, ze ji mel extra kratkou. On ten jazyk nemel sanci ani dat na patro nebo si oliznout ret. Pismena jako L vubec nezvladal. Akorat porad vsichni vcetne PL porad radili cekat.
Dnes jsme měli dílny ve škole a takto vypadá sedmá třída. Celé to mají laděné jako candy shop, na obrázcích donuty, makronky, zmrzliny. Růžové mají i židle, a i pan prezident jim ladí ![]()
Ostatní třídy jsou různé, podle aktivity a zájmů žáků.

Rosťa se teď rozplakal u zpráv, že někdo postřelil vlka a ochránci ho museli utratit ![]()
No já jsem měla taky na krajíčku. 36 hodin to zvíře krvácelo.
dzizisketa
ach jo
Jos tyjo jak se mohl s takovou uzdickou kojit? Mebo pit z lahve?
711990 Děkuju za tip, zkusím, jestli zrovna neberou.
Edit: na tuhle logopedii jsem měla ještě jinou dobrou referenci, konkrétně ale na paní, která není klinická logopedka a tak jsem to nějak předem vyloučila. Zkusím, jaký mají kapacity
Na rozcesavani můžete zkusit princeznovsky sprej z DM. Používám už roky ... pro sebe
Princeznovsky sprej
711990 praveze uplne v pohode. I zmrzlinu lizat mohl. Ale na mluveni to nestaci, tedy na vyslovnost. Na tvorbu reci by to mit (bohuzel pro nas) vliv mit nemelo
Jojo, tenhle máme, dokáže předejít velké většině zacuchání a mně se líbí, jak voní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články