Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:00

Byli jsme s Viktorem u psycholožky, na žádost logopedky, kvůli té jeho neochotě ke spolupráci. Poprosila jsem učitelky ve školce, aby mi řekly, co jí říct o jeho projevech ve školce, tak mi poslaly celou detailní diagnostiku, jak číselnou, kde jsou detailně obodované jednotlivé schopnosti a činnosti (docela jsem koukala, se vším tím hodnocením souhlasím a obodovala bych to stejně, i za tu krátkou dobu tam ho mají teda dobře nastudovaného), tak slovní popis. Zdá se, že v kolektivu se projevuje jako docela běžné dítě.

Offline Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:12

Pinot Noir to zní bajecne! 
a prosím te, tu psycholozku mate skrz logopedii kam chodíte, jakoze maj nějakou svoji? My taky potrebujem, foniatra a neutologa už jsem zaridila, ale u ty psychologie vůbec nevim, čeho se chytnout, dětská doktorka mi poradila googlit, ze lepší radu nemá. Všude pisou Akorat specializace na pubertaky a PPP, v souvislosti s vývojem řeči jen ty specializovaný kliniky pro svoje klienty 

jinak u nás se to zlepsilo, teď mi rikala učitelka, ze už trochu mluví, ze když chce čaj, přijde a řekne čaj (dite, který doma řekne, mami, je to moc horky, nalej mi tam studeny mliko)

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:19

Potrefenáhusa taky v té Klinice Logo na Karláku. Jsou tam logopedi a psychologové, nemusíš využívat obojí, je to nezávislé. Ale jak bylo těžké dostat Viktora jednu dobu do jakýchkoliv dveří, skočila jsem po možnosti mít obojí v jedné budově, bylo pro nás snazší ho přivyknout. A informace si předávají, to je fajn. Ale čekačky jsou taky děsné, několik měsíců.

Offline Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:23

Pinot Noir jj, zkusím to, dekuju. My máme i ty další na duben někdy od rijna...já fakt doufám, ze se to vyřeší částečně samo. Ona se teda zlepšuje strašně moc tyden od tydne, ale dost často nerozumim vůbec nicemu...včera teda rikala, ze chce čočodádu, tomu bylo rozumět dobře 

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:41
Reakce na letolet:

Pinot Noir ty jo, musí mít skvělý prostorový vidění. V tomhle věku takhle perfektně zvládnout perspektivu a náznaky stínování... . A nevím co to je, ale líbí se mi ta figurka v černých nitích.

​To je Shadow, antihrdina z hry Sonic The Hedgehog. Špagety jsou nejspíš to zlo, které z něj vyzařuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:43

Pinot Noir to je super, podle popisu bych vůbec neřekla, že má nějaké potíže.

A zajímalo by mě, co by tam stálo o mých dětech. Je to zajímavé, pohled někoho jiného.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:44

Potrefenáhusa já jsem mladšího stříhala poprvé v deseti měsících, taky už mu to lezlo do očí. Ale takhle husté vlasy teda neměl.

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 11:57

PotrefenáhusaViktor se taky zlepšuje neuvěřitelně, každý den. Jdeme na logopedii v lednu, chci se domluvit, že bychom si dali pauzu, nemá smysl tam chodit každý měsíc, když nespolupracuje. Myslím, že ta snaha přimět ho pochopit, že mluvit je užitečné, už je pasé, teď bych spíš počkala, až bude mluvit plnohodnotně a jaké se projeví vady, a ty pak řešit. Ale uvidím, co na to logopedka. Mně ty návštěvy tam teď připadají úplně zbytečné. 

Psycholožka řekla, že nějak neví, co s námi, nesplňuje vlastně žádnou kompletní diagnózu, ale od každého něco. Vlastně se vyjádřila v tom smyslu, že potřebuje čas, což si na základě těch posledních asi pěti měsíců a toho velkého pokroku myslím taky. Ale že by vzhledem k těm čekacím dobám bylo fajn udržet kontakt do doby, než se bude řešit nástup do školy. Tak se tam jednou za X měsíců přijdeme ukázat. K té neochotě spolupracovat mi řekla, že to vidí na nedůvěru k cizím lidem, že ke spolupráci potřebuje toho člověka opravdu znát, setkávat se s ním denně, tak jako s učtelkami. Takže máme logopedku požádat o pokyny, co dělat doma a řešit vše teda doma, protože k ní během půlhodiny jednou za měsíc důvěru nijak zázračně nenabere. 

No, logopedka si z toho zase vezme, že je akorát nevychovanej a že ho máme trénovat, aby poslouchal a dělal, co se po něm chce, skládal puzzle na požádání atd.

Offline Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 12:33

Pinot Noir já jsem z toho pochopila i u nás, ze je potřeba počkat, až se ta řeč víc rozvine, aby se dalo říct, jestli se něco nerozvinulo ...

mne ty navstevy taky zatím přijdou spis pro mne, ze mi rika, jakým způsobem to procvicovat, ale taky jsem se minule trochu podivovala, třeba když se divila, ze tříletý dite neumí samo smrkat a nejezdi na kole se šlapkama

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 13:49

Kokoska Nosí z té ofiny obrovskou palmu vepředu:-D. Naštěstí jí to často slehne čepice, ale když je to čerstvé...A jak to roste ty vlasy a palma je stále větší a větší:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 13:51

Karja

My měli ve školce holčičku, co to tak taky nosila (do teď mně nenapadlo, že asi kvůli ofině). A já hrozně chtěla takový účes. No a mamka mi každé ráno učesala falešný culík, já pořád nechápala, proč mi ty vlasy taky tak nestojí. Nikdy jsem neměla účes jako Natálka

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 13:55

Potrefenáhusa Ten závěr je trochu wtf. My jsme hrozně zaostalá rodina, dítě nejezdí ani na odrážedle (nikdy o něj neprojevil zájem, zkusím na jaře), albi tužku a televizi ani nemáme, u nás je příčina asi známá, je to v rodičích.

Já jsem trochu nešťastná z hledání logopedie, ono jich není málo, ale potřebuju někoho vstřícnýho. Těch pár pracovišť, na který mám dobrý reference mají beznadějně plno. Jsem zapsaná do pořadníku, jen mi řekli, že budou volat s termínem pravděpodobně za 2-5 měsíců. 

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 14:45

Evaeva Ty jsi podle mě chtěla tu palmu běžnou. Ale ona má zbytek vlasů rozpuštěnejch nebo v culíku a jako palma je jen ta ofina:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 14:46

Karja jo, ona to taky nosila jen z části vlasů. Ale detaily si nepamatuju

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 14:50

Potrefenáhusa hahaha, jasně na kole se šlapkama...

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 14:51

Evaeva Tak vidíš, nakonec to všichni chtěj:-D

Offline Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 15:04

Len tahle prave byla na doporučení kamarádky, Akorat jsem až po druhy návštěvě zjistila, ze je to asi jiná, co s tou doporučenou pracuje. Je teda sympatická a mila, tyhle wtf asi vychází z toho, ze je ještě docela mladá a nevim, jestli má vlastní děti, takových běžností bylo několik, kdy mi přišlo, ze ty dovednosti asi nemá úplně věkově zařazený

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 15:25

Karja no přesně to jsem tím chtěla říct

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 07. prosince 2023 15:53

Len chodime s Tondou do Logomedical k pani Pravcove a je uplne dokonala. Tonda s ni skvele spolupracuje a jsem s ni fakt spokojena. Kdybys nahodou chtela zvazit dalsi moznost:)

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. prosince 2023 16:11

Potrefenáhusa U nas logo taky nevim nevim. Syn nespolupracoval vubec. Nakonec jsem dostala pokyn zaridit foniatra a neurologa. A uzdicka ze se uvidi...No tak tu uz jsme v utery fikli a proklinam se, ze jsem to neprosadila driv. Foniatra mame v lednu a s neurologem vaham, porad doufam ze se to nejak hne samo.