Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:27

Evaeva Jako moje děti to nedají, ale stačí jim potkat na hřišti nějakeho kamaráda a lítají tam třeba hodinu a půl v kuse jak blazni dokolečka. Tak to je asi místo atletiky třeba?

Pinot Noir To máš pravdu, hlavně ten řád mu pomáhá se ty věci učit. Ví kam co patří, jak to kam složit, kde si sednout, jak se svliknout....atdatd Myslím, že ta nestálost a improvizace není pro většinu děti když jsou mimo domácí prostředí a pak se můžou zdát takové nejisté a nevyspele. A tak ta státní školka byla dobre rozhodnutí, to je super;-). Pamatuji si, jak jsi váhala a nakonec přesně ty klady převazily a posunulo ho to dál 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:32

Karja jo, to je místo atletiky. Akorát že moje děti kolikrát jenom sedí na písku nebo na stromě Hodinu aktivního pohybu denně nemají možná ani v létě natož v zimě. Chůze se určitě nepočítá (myslím u tohohle konkrétního problému). No aspoň na ten strom musí vylézt. 

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:34

Evaeva Jo takhle ono je to myšleno pro prevence nějakýho konkrétního problémů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:39

Karja no konkrétního, ale má to skoro každé - slabé břicho, core. Chůze nestačí, ideální je lezení (do výšky i po zemi), pak prý judo, určitě nějaké kotrmelce,... Když se jdeš projít, tak břicho moc neposílíš.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:41

Evaeva Jj no, pro ty děti jsou nejlepší ta hřiště a prolézačky;-). 

Online Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:43

Pinot Noir jo, ta rutina je dobra, pak se maj o co opřít, když vědí, co bude 

jsou to skvělý pokroky! 

ja jsem se skolkou taky docela spokojena, Akorat se tam nějak na můj vkus dost opreli do toho Mikuláše a čertů, basnicky o pekle a luciferovi mi u těch 3letych děti přijdou celkem nadbytečný a když jsem viděla fotky z Mikuláše, kde pulka děti breci a čerti je pomazavaj uhlím, tak jsem rada, ze jsem ji tam v úterý neposlala (mluvila o tom, ze se boji, ze ji čert odnese do pekla) 

a pak mi ještě vadí tok různých cokolad, lizatek a bonbonu, který sice dostane v šatně do poličky, ale řešit to pak musím neustále já - snad je to jen tím prosincem a ustane to

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:53

Potrefenáhusa add čerti. Kluci taky v úterý nebyli, ale kvůli nemoci. K nám do školky chodí jen Mikuláš a Anděl a děti chodí v maskách. Čerta mají akorát v povzdálí na Mikulášské s rodiči. Taky bych je asi nechala doma, kdyby ve školce měli být čerti. U toho mají být rodiče, aby mohli zasáhnout. Půlka dětí nechce do školky i v úplně běžný den.

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:58

Potrefenáhusa achjo, to je blbý s tím Mikulášem. Já úplně zapomněla, že má být ve školce, a zrovna v úterý Ríšu ráno bolela hlava a měl 37°C, tak zůstal jeden den doma, a když je tu jeden, tak stejně skoro nic neodpracuju, tak jsem nechala doma i Vikiho. A tím pádem o Mikuláše přišel. Ale pro něj je to právě stejně nabourání toho řádu, takže z jeho pohledu asi žádná škoda.

To pomazávání uhlím mi připadá jako úplné WTF, co na ty děti mají co šmatat cizí lidi? Ani jeden z našich kluků by se nenechal.

Online Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:17

Evaeva Pinot Noir no, jsem rada, ze jsem ji nakonec nechala doma, i když se mi to moc nehodilo (mimino bylo na roční prohlidce a museli jsme tak jet všichni)

vecer jsme pak byli tady na radnici, pan starosta prevlecenej za Mikuláše s proslovy ke skupinkam deti, spousta andelu, čerti byli fakultativne v pekle ve sklepení, to jsme vynechali, i tak to bylo azaz

Offline Pinot Noir
29849 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:23

Potrefenáhusa tady byl včera k večeru venkovní koncert Rammstein revivalu, bývá super, už tady byli, ale bohužel spojený s Krampus průvodem, tak jsme seděli doma. Ale pár těch zjevů se poflakovalo parkem i v neděli při rozsvěcení stromu a ohňostroji. Musím říct, že mi to vadí. Kluci žádného naštěstí nezahlédli, byli zrovna zaujatí kolotočem nebo v těch davech koukali pod nohy, ale i mně přijdou ty masky hrozné, natož dětem. Tohle si teda mohli v Rakousku nechat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:33

Pinot Noir ty krampusáci jsou hrozní! Já bych na to nešla ani bez dětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:35

Potrefenáhusa mně taky přijde Mikuláš až až, u mladšího určitě. A to klukům běžně říkám, že to jsou převlečení lidé. 

Online Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 11:23

Evaeva jo, dite to i samo rika, ze jsou to prevleceny lidi a je to jenom jako, teď chtěla porad pouštět chaloupku na vršku díl s Mikulášem a smála se tomu, ale podle mě když to pak videj tváří v tvář, tak se proste bojej

ja ji strasim nerada, ono i bez toho maj spoustu svejch ruznejch strachu a do ty školky chodí rada a bez jakýchkoliv keců tam i spí, nepotrebuju jakejkoliv zádrhel 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 11:37

Potrefenáhusa oni mají to magické myšlení, nevnímají realitu úplně jako my. To, že většina čertů je převlečená, neznamená, že tenhle není pravý A strašení ve školce je pro mě velké wtf, to tam fakt nemá co dělat.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 11:55

Naše dítě krátce před Mikulášem vidělo "S čerty nejsou žerty" a čert se zařadil mezi jeho oblíbené hrdiny (v čele s řezníkem Krkovičkou z Jáji a Páji), takže ten se na čerty do školky vyloženě těšil. Ale podle fotek a videa pak taky zas tak odvážnej nebyl. Naštěstí teda čerti jen stáli v pozadí a nic moc nedělali.

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 12:12

Starší před čertama žádnej respekt nemá, protože jsou to přece jenom převlečený lidi, takže ve školce byla v pohodě. No a mladší se, když jsme byli na podzim na pohádkové stezce, tak strašně polekal milé slečny převlečené za myš, že jsem se neodvážila ho vzít někam, kde by mohl potkat čerta.

Ale teda co tak vzpomínám na dětství, tak Mikulášů s čertem a andělěm venku po sídlišti chodilo vždycky strašně moc a letos jsme ani žádné nepotkali.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 12:13

Potrefenáhusa Evaeva No já taky vím, že jsou čerti převlečení, ale mám z těch krampusáků srdce v kalhotech. Tak u dětí to je pak tuplem jasný, i z těch milých čertíků. Teda byla jsem na tom jednou a šla jsem v půlce domů, nebylo mi to příjemné.. Já nevím, co se na tom lidem líbí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 12:15

DruI já myslím, že jich chodí míň, že si je lidi už tolik nezvou a spíš vyrazí za nimi.

Offline Zu
2774 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 12:23

Hele, 90 % lidí z mého okolí je tým, že hahaha, děti se musí pořádně postrašit. Že se maj bát. Ani jsem to nechtěla víc osvětlit, tomu asi rozumět nepotřebuji. Pro mě naprostý wtf.

Zakončila to na mikulášský akci matka, která dítě, které se bálo i dojít k Mikulášovi, ještě seřezala, ať nebrečí

Málem jsem brečela já a tímto jsem s témito akcemi skoncovala. (Dělala jsem čerta, vypadala jsem fakt docela děsivě, takže jsem stála hodně v pozadí, nic nedělala. Když se dítě nějak očividně nebálo, tak jsem mu nebo rodiči dala kousek uhlí do ruky)

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 12:37

Evaeva Já si to myslím taky. A takhle zpětně si uvědomuju, že jsem tu ani neviděla žádné inzeráty s nabídkou návštěvy Mikuláše, co visívali na lampách.