Jo, nejhorší je, že všechno vypadá v obchodě krásně, když je to zatavené pod fólií, ale doma se pak člověk diví :) Koupila jsem krásný xylofon, pěkné dřevo, kovové plátky v zářivých barvách - no a po rozbalení jsem zjistila, že hraje totálně falešně, nedají se zahrát ani Ovčáci, čtveráci :( Pak jsem zjistila, že na maminkovských fórech existují rozsáhlé diskuze o tom, která značka xylofonu hraje dobře! V životě by mě nenapadlo tohle zjišťovat předem, protože by mě už vůbec nenapadlo, že se vyrábějí xylofony, na které se nedá hrát ![]()
Vše o těhotenství a dětech
njn. mi to připomnělo Slavnosti sněženek: "No, jasně, že sou všecky levý, jináč byste je přece nemoh koupit tak lacino."![]()
edit: tím nechci říct, že by v současnoti cena výrobku měla na funkčnost nějaký vliv...![]()
Byli u nas znami s dvema detma 3 a 6 let. No a my doma nemame jedinou hru pro tak male sviste, zato ja jsem predloni dostala pod stromek obri krabici lega. Tak jsme staveli. No a kdyz odjeli, tak jsme s manzelem u toho vydrzeli sedet cele odpoledne :D
Tak xylofóny, to je nočná mora...sa nám pri veškerej snahe nepodarilo, štafetu teraz prebrali švagrovci, ktorí majú det v tom veku teraz. Tiež zatiaľ nič. A to sme oni aj my schopní dať za veci pre deti dosť peňazí, radšj nech je to kalitn, takže to nie je proste výberom v šmejdoch.
Slyšela jsem, že se teď prodává lego z druhé ruky tzv. "na kila", protože jak to chcete jeté dát znova do krabic, že jo. No kolega teď koupil asi 5 kilo, už prej půl roku nedělá žádné koníčky a jen skládá. Pro syna to kupoval samozřejmě:-D
Paní Pavouková i padající opice, co postovala Continuity mají u nás velký úspěch.Z podobného ranku jako Pavouková je Skákající zajíček http://www.deskovehry.com/recenze-skakajici-kralicek-ceka-na-mrkvicku/

z druhej ruky by som asi nic nebrala. ale na kraji viedne kdesi pri dialnici je shopping kde je lego predajna kde si mozete namixovat do kelinkov podla toho co zrovna potrebujete alebo chcete. rozne velkosti a farby. davnejsie som tam bola s bratom -cestu si nepamatam - ale bol schopny tam vyberat a tetrisovat do toho kelimku aby sa mu tam voslo co najviac ![]()
My máme Lega doma strašně moc. Malej to stavěl od 3 let, pořád ho chtěl ke všemu (vánoce, narozeniny). Dnes už ho má v krabicích na šroubky rozdělené podle součástek. Často jsem kupovala i Lego od někoho nebo na kila. Když jsem ho potřebovala vyčistit, tak jsem ho zapla do povlaku na polštář, takových těch na zip a hodila do pračky. Dělám to tak dodnes, když rozdělává nějaké z výstavky. Jinak třeba u nás to byla hračka číslo jedna...od 3 do 10 let vytažená denně a pořád se stavělo.
Lego je naprosto nej hračka, ale člověk má pak dilema. Sesypat nebo nechat po jednotlivých krabicích?
V prvním případě pak trvá několik hodin než se najdou všechny dílky nutné k sestavení podle plánku, v druhém si pak člověk nemůže stavět podle sebe se všemi těmi úžasnými kostičkami.
Myslím, že ještě na MP dávala LorelaiH. fotku, jak domů pořídila takovou tu skříň se spoustou šuplíčků, do které třídili (původně do dílny na hřebíky). To jsme zkoušeli taky a nedali jsme to. Zaprvé se nám to tam nevlezlo, za druhé ten systém třídění byl neudržitelný ![]()
To je asi i o dítěti...my máme doma smíchané tak lego řekla bych třeba 50 stavebnic...jestli ne víc. Větší kostky v krabici, zvláštní větší kostky v jiné krabici a malé součástky roztříděné podle tvarů v krabicích na šroubky, ale ne v těch šuplíkách (v těch se špatně hledá). Jsou to krabice, které mají dvě patra a rozloží se...ty má 3, takže 6ks
. Když se vše rozdělá, tak to je po celém pokoji. Mladej si v tom udržoval pořádek sám kvůli sobě. Většinou teda dle návodu postavil věc jednou a když se třeba po půl roce rozdělala, tak už si stavěl jen podle sebe. Když náhodou stavěl podle návodu, tak věděl, kde hledat.
Naši to taky poskládají tak jednou podle plánku a pak rozloží. Jen ty velké mají poskládané napořád. Pak už si právě staví podle sebe, ale občas je napadne, že by zase postavili podle plánku a to je za trest, starší bazíruje i na správných barvách ![]()
Tak to já zas nechápu u nás opak...
mladej to skládá barevně, jak v cirkuse. Nechápu, jak se v tom plánku vyzná.
U nás zosypať, malému tie plániky idú na nervy (urobila som mu na ne jeden zakladač a krabice od lega vyhadzujem), on si chce postavať svoje, ale jeho kamoš ho nechápe, tak občas skladá podľa plániku zaňho
.
Takže podľa dieťaťa.
s bratom sme mali vsetko v jednej krabici. hladalo sa blbo to je pravda :) ale vacsinou sme si skladali podla navodu iba nove stavebnice a nechali chvilku zostavene. potom sme stavali zo vsetkeho vsetko co nam napadlo bez navodov. z casu nacas sme si podla instrukcii opat nieco zlozili ale ozaj nas bavilo tvorit nieco vlastne. uvidim co ako bude vyhovovat nasmu dietatu. ak bude vediet drzat veci rozdelene tak mu na to podmienky vytvorim. ak nie staci velky plastovy ikea box ![]()
Tak my máme taky sesypáno, ale třeba krabice vyhodit nesmím a to zabírají velký kus skříně. Obludy taky víc baví skládání jen tak, ale prostě někdy na ně přijde snaha poskládat něco podle plánku. A to potom lego proklínám, protože se z nich stávají dvě nesnesitelné vztekliny.
viktorka_od splavu u nas doma hrajeme hry radi. Clovece krtecek bavi i trileteho kluka, ktery u niceho dlouho nevydrzi. Nebyla jsem na staveni kostek s miminy, ale hry muzu
. Lego je nej, to je jasny
.
No tak hlásím, že jsem teda také vesele nakoupila v eshopu boty pro dítě na podzim. Libovala jsem si, jak si ušetříme cestu do obchodu, v klidu doma vyzkoušíme.....a dorazily mi lodě.....o čtyři čísla větší! Což je teda o dost víc než jsem chtěla
Takže budu, měnit, vracet, reklamovat. Ach jo, já mám na tyhlety nákupy fakt pech. Nechápu, proč do té krabice v expedici nenakouknou, jestli se obsah skutečně shoduje s popiskem.
U nas sa lego triedi podla tvarov do siestich velkych krabic s priehradkami a siestich malych z obchodu vsetko za 39 kc Starsia je taky triediaci typ, ale mam s detmi dohodu, ze oni sami to netriedia, ked sa im neda a ja si k tomu raz a cas sadnem a rozoberiem, co postavili a vytriedim. Jedine, co drzim podla stavebnic su tie vianocne sady a je to dost utrpenie.
Dámy jak velkou tašku jste potřebovaly na sbalení věcí do porodnice? Nemáme doma nic, do čeho by se dalo sbalit lidsky (tzn. krosny, baťohy, pytle na lana ok :D )takže musím zakoupit nějaké zavazadlo a váhám mezi rozměry do 40 l a nad 40 l. Nějaká rada? :)
Mně se to tenkrát myslím vešlo do poměrně malé obyčejné "fitness" tašky, kterou jsem používala na věci na cvičení.
Moc jsem toho neměla, hygienické potřeby (i ty poporodní), noční košili (tu jsem nakonec nevyužila, vyhovovaly mi víc ty nemocniční), knížku (tu jsem teda taky nepotřebovala, ha ha), pantofle do sprchy, teplé ponožky. Věci na přepravu novorozence přivezl muž až když nastal čas k odjezdu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje