Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tina
6259 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 10:58
Reakce na rasaNori:

Měla jsem větší látkovou kabelku na osobní věci, co jsem si nechávala u postele a menší zavazadlo na zbytek (do 40 l). Stejně za tebou určitě přijede nějaká návštěva, tak ti věci, co třeba dojdou nebo zjistíš, že nutně potřebuješ:), doveze. Když si nás ale přítel odvážel, tak přijel právě s tou krosnou, aby jsme to všechno pobrali

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 11:57
Reakce na rasaNori:

Kup si tasku, kterou vyuzijes I pak. Na veci pro mimino na cestovani se mi zda 40l malo.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 16:42
Reakce na continuity:

To me taky uz napadlo, ze bych koupila neco do ceho potom budu miminu balit veci na cesty. Hm. Takze jsem zase na zacatku :D mimino ma asi docela spotrebu obleceni, ze? To je des jak nic nevim 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 18:13
Reakce na rasaNori:

Hlavně klid :-) já jsem měla do porodnice klíště od ocúnu  věci tedy jen pro sebe (dvě noční košile, dva ručníky, přezutí, kartáček na zuby a spol.), oblečení pro mimino na cestu domu přinesl manžel, když byl čas. Upřímně řečeno, na samotný porod jsem nepotřebovala vůbec nic kromě těhotenské průkazky a snad těch pantoflí a do vlastního jsem se převlékala až za několik hodin. Do auta jsem pak pořídila další plastovou bedýnku - takový ten ikea boxík, když cestujeme, máme v autě pod postelí bedýnku s kuchyní, s naším oblečením a teď tedy přibyla další s dětskými potřebami. Spotřeba oblečení mimina mi nepřišla vůbec tak hrozná, jak jsem si představovala, nicméně teď jsem začala s příkrmy a trošku se to zhoršilo...

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 18:37
Reakce na rasaNori:

Podle mě hlavně záleží, kde budeš rodit. Pražské porodnice se v servisu pro matku i dítě dost liší, mimopražské vůbec netuším. V Motole by sis bez nadsázky vystačila jen s kartáčkem na zuby a ručníky, jinde musíš mít vše vlastní pro sebe i miminko. Zjistila bych, co musíš mít s sebou a podle toho vybírala a balila.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 18:48
Reakce na rasaNori:

obleceni je alespon male, ale potrebujes dost plen (pokud pojedes v jednorazovych), ale brat cely balik na prodlouzeny vikend je zbytecne. navic muj muz vyslovne nesnasi, pokud mam zabalenych milion mensich zavazadel, radsi odtahne jednu velkou tasku, ktera se da pripadne hodit na zada. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 19:02
Reakce na Mohučanka:

U nas je problem ze cestujeme ruznymi auty, takze polni kuchyne je treba v tranzitu stale, ale kdyz jedem druhym tak se musi stehovat, nase veci taky nemuzou zustavat v tranzitu stale, casto se kvuli prevozu materialu odstrojuje az na kost. Takze ziju s krosnou kterou ruzne prehazuju, v jednom nebo druhem baraku vybalim, takze tomu budeme muset prizpusobit i zavazadlo mimina.

Pro @continuity no u nas se stale prevazi hromada malych tasek a zavazadel, tomu se proste nemame sanci vyhnout. Pelech pro psa, ruzne batohy a batuzky, casto tahame kola takze + helmy, spdcka, prislusenstvi, lezeni tez zbalene ale zase pytel s matrosem lezkama + pytel s lanem. Proste cirkus na koleckach. Casto jak balime auto pred cestou, tak rikam manzelovi ze uz by si mel udelat papiry na autobus. Protoze casem to bude jeste kocar atd. :D

Vlastne mi ted doslo, ze by mozna nebylo od veci poridit nejake veci typu prebalovak, vanicka atd i do prahy :D me slehne, doted jsem si rikala ze je super ze vsechno uz doma mame...

@žluťásek ja teda doufam že v ostravě, ale jeste v pulce listopadu mam naplanovanou jednu akci v praze + jeste skola. Takze se taky muze stat ze ostrava neklapne. Pripadne to muze byt taky brno, jihlava, nebo treba krnov ci jesenik :D

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 19:12
Reakce na rasaNori:

prebalovak je urcite zbytna vec - ja si vystacila celou dobu s igelitovou prebalovaci podlozkou z kocarkove tasky, na kterou jsem hodila plinu. kdyz jsem byla jo rozmarila, tak jsem mela par jednorazovych podlozek, co zustaly po nemocnem dedeckovi. misto vanicky staci vetsi lavor a pak normalne sprcha nebo vana. 

me by muz takto zabalenou asi zabil, ver mi, helmy, kola a lezeni tahame taky. lezeni ma svuj batoh a na tyto neskladnosti (nebo lyzaky) se taha duffle bag. dost me teda vycvicilo, ze obcas jsme jezdily na lyze na chalupu, kde sa dalo v zime dostat jenom vlekem (a chlapi tam tahali taky kocarky a sanky). kdybych mela milion batuzku, tak to vozi dva dny a ja mam celou dobu na krku to mimino a nezalyzuji si :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 19:57
Reakce na rasaNori:

Mně nejvíc místa do porodnice zabraly hyg. potřeby - toaletní papír, kterého jsem ale spotřebovala minimum, kuchyňské utěrky, spotřebovala jsem ale jen jedno klubo ze dvou a vložky, vložky, vložky, plíny a župan. Zbytek by se vešel klidně do 20 litrů i s věcma pro miminko. Porodnice neposkytovala v podstatě nic. Když ani nevíš jistě, kde budeš rodit, asi se budeš muset připravit na to, že toho moc nedostaneš. Ale zase cokoliv by ti docházelo, ti může rodina donést, na to je dobrý mít zásobu doma, abys nemusela vysvětlovat, co přesně potřebuješ. Myslím, že věci pro sebe a dítě se ti klidně vejdou do batohu a ten zbytek klidně do velký igelitky, je to objemný, ale lehoučký. A batoh mi připadá lepší i než třeba kufr na kolečkách, každá volná ruka dobrá.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 20:31
Reakce na continuity:

Ja tim prebalovakem myslela takovou tu gumovou podlozku, kocar mam z nekolikate ruky a k nemu nic takoveho neni :) jako jasne ze se to v ramci moznosti snazime sbalit nejak kompaktne, lezeni ma taky svuj batoh, a na podobnou chatu v pulce sjezdovky v peci jezdime taky :D ale jelikoz tranzit dela zavozaka pro dalsi 4 lidi plus svoz zasob a sudu s pivem, tak mame zaroven vysadu vyvozu v pasaku az k chate. My ovsem slapem pesky :D spis i tak je tech veci vzdycky mrte, nejak se nam mnozi...

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 20:37
Reakce na dynda:

No me asi nejvic nici ta nejistota, normalne me neva kdyz nevim kde budu treba pristi tyden, ted to zacinam nejak spatne nest. Takze bych mimino pekne poprosila, aby neprislo nejak enormne driv, od puli listopadu bych uz stejne radsi nevystrcila nos z ostravy. Jo ty navstevy rodiny, vzhledem k terminu z kraje prosince a chripeckam jsem zvedava, jestli vubec nejake navstevy budou. Rikas vlozky vlozky vlozky? Na to se taky moc tesim  co jsem ve 14 zjistila ze existujou tampony, tak me vlozky nesmely pres prah. Skoda ze se to dite neda zaridit nejak jinak :D 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 20:46
Reakce na rasaNori:

jj, vlozky a odvar z dubove kury. neboj to das. nakonec je to jenom chvilka.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:01
Reakce na rasaNori:

Mně stačila taška, se kterou jsem chodila do posilovny, a to se mi tam vešel i takovej tenkej župan. Ale věděla jsem, kde budu rodit a že třeba zrovna ty vložky (což je docela balík) tam dostanu.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:05
Reakce na rasaNori:

ako uz bolo spominane tak v kazdej porodnici je to inak. ja som si zbalila zbytocne vela veci lebo som tam stvrdla 2 tyzdne. mne stacili hygienicke potreby (vlozky a podlozky po porode sme mali k dispozicii pocas pobytu na sestonedeli), potom zupan, nocne kosele a prezuvky. toaletak, vreckovky, napoje a nejake drobnosti na jedenie som mala so sebou ale postupne mi navstevy nosili.

pre dieta mi dali balicek plienok asi 4dnovy kde boli 4ks na den a to mi teda nestacilo takze manzel mi este plienky dodatocne doniesol. a aj nejake latkove na kupanie. oblecenie som zobrala uz na cestu domov vopred a pocas pobytu dostaval nemocnicne zasoby oblecenia ako aj balicek vlhcenych obruskov a kremu na zadok.

edit: to najdolezitejsie som zabudla-zmestilo by sa to do maleho kufra aky dovolia ako prirucnu batozinu v lietadle

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:24
Reakce na rasaNori:

Na stránkách porodnice by mohli psát, co s sebou (u mě to tak bylo). Třeba toaleťák i vložky tam byly k dispozici, stejně jako oblečení pro mimino. Návštěvy nosily hlavně jídlo, byla jsem v porodnici přes velikonoční víkend a strava sestávala víceméně z rohlíků. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:35
Reakce na Mohučanka:

Jako seznam maji na strankach vsechny tri ostravske porodnice, spis uvazuju velikost zavazadla. My proste doma nic takoveho nemame, ani tasku na cviceni nevedu ani prirucni kufr do letadla :D takze budu kupovat a nevim jak velkou :)

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:35

Ako u nás je akýkoľvek presun s deťmi malé sťahovanie, lebo množstvo spôsobov, ktorými sa dokážu zabryndať (a zabryndaním nemyslím niečo, čo je akurát fľak, nad ktorým mávnem rukou, ale niečo čo tak akosi neguje význam daného kusu oblečenia), je neuveriteľný. Ešte aj toto leto do lietadla som brala malému komplet náhradné oblečenie a staršej som vzala všetko okrem náhradných nohavíc, sa mi zdalo, že v 15-tich by to už mohlo stačiť, takže cestovala nakoniec celú cestu v mokrých nohaviciach, len som sa modlila, aby za tých 14 hodín v lietadle + po letiskách neprišla komplet prechladnutá, lebo tesne predtým mala problémy s močovými cestami. Ako je fakt, že oblial ju nechtiac mladší ale asi tak...+ lieky, lebo ak neochorejú pred odchodom, garantovane aspoň jednému niečo akútne bude na dovolenke.

Môj muž je už tak rezignovaný, že raz omylom zobral aj kufor plný mimosezónnych vecí, ktrý mal pôvodne vyniesť na povalu a vôbec mu ten počet zavazadiel neprišiel divný.

K pôrodnici sa nejdem vyjadrovať, lebo fakt neviem, ako sú vybavení teraz, to len na margo toho, že čo všetko je nutné ťahať pri deťoch. A áno, ak máte nejako "dve" životné stanovištia, tak vaničku, prebaľovák a ďalšie propriety by som mala dvojmo. S kočíkom ťažko povedať, ako zdá sa, že auto máte dosť veľké ale ak by Vám niekto ponúkol zadara vyradený, neohrňte nos:).

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:48
Reakce na slniecko:

Prave ze mame, zatim je vize ze jeste rok budeme, dokud neodstatnicuju a pak se uvidi. Je pravda ze teoreticky to mame nalinkovane a prakticky se uvidi. Ty propriety nejak jeste do kupy dame, spis uz vidim ty hadky jestli budem brat sebou i kocar i chariota nebo jen kocar atd.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 21:50
Reakce na rasaNori:

octavku na vas :D 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 22:11
Reakce na continuity:

Haha tak obcas mame problem se vejit do noveho superba, a to je lod na kolech :D takze ne, octavku fakt ne :D