Anema já to opět pochopila trochu jinak:) To bylo právě to, co jsem včera psala zině. Jestli myslíš to s tím gaučem? Že to dítě dělá na nevědomé úrovni, jeho cílem není tě naštvat, ale něco mu říká, že by mělo přebírat moc nad svým životem a ono zkouší, co může ovládat. To, že tě naštve, je jen vedlejší produkt.
Vše o těhotenství a dětech
711990 ona tam mluvila o dvouletých dětech a dál, prostě klasika to období vzdoru nebo zkoušení vlastní moci, včetně té moci jen tak rodiče naštvat. Ale když je vzteklej, to už je podle mě něco jiného
DruI malý je taky provokatér, přesně vidím ty čertíky v očích. Ale když reaguju klidně, tak toho nechá. Ale myslím si, že jsme to v něm v trochu vychovali my, takový typický druhý dítě bojující o pozornost ![]()
Evaeva to s tím gaučem si taky nedokážu představit, bych se hned na začátku zeptala, co chce, nebo to brala jako hru i já. Ale možná mám jen tzv. splavný děti (ne, nemám, na jiný přístup od prarodičů nebo i ode mě, když jsem v nenáladě, reagují úplně jinak).
Evaeva Jo, ta klidná reakce je nejlepší, ale tak holt nejsem pokaždé zenový mistr ;o) Náš je sice taky druhé dítě, ale já tvrdím, že tu provokatérskou povahu má po tatínkovi!
@711990 když se už dostanete do toho boje, tak věřím, že to udělá naschvál. Ale klidně může malovat po stěnách, i když ví, že se to nedělá. Prostě ta touha to zkusit může být silnější.
Mladší se takhle chová vyloženě, když chce pozornost. Ale ani jeden to nedělá, aby přilil olej do ohně.
Anema já si právě celkem dovedu představit, jak mu něco říká udělej něco a když se to stane, tak to nepřinese kýžený efekt, tak je vlastně naštvané. Vlastně mi u těch batolat ani nepřijde divné, že zkouší mít moc nad tvými reakcemi, prostě zjišťují, kde je jejich místo v tom systému společnosti. Ale tohle platí fakt pro batolata podle mě.
DruI no jasně, to nikdo není. On to dělá od mala, tady se ty sourozenecké konstelace ukazují jak z učebnice
Staršímu jsem v roce a půl řekla, že se nechodí do silnice a po žebříku se leze pozadu a bylo. Mladší ve stejném věku do silnice vstoupil než jsem vyhodila odpadky a žebřík se pokoušel zdolávat zásadně čelem napřed právě s tím pohledem Koukej, co dělám! Půjdeš mně zachránit nebo jak?
Evaeva mne uteklo v pondělí do silnice skoro čtyřletý dite, pak mi reklo, ze už tam neutece, ať ho pustím...a uteklo tam znova....taky teda nejsem zenovej mistr
Ja niceni veci a fyzicky ublizovani(vuci mne) povazuju za dva nejhorsi triggery svyho vzteku.
pridavam bolestivej řev mladšího sourozence (veci naschvál nenici)
Potrefenáhusa no mladší by toho byl schopen, ne teda naschvál, ale třeba že šel taky něco vyhodit. Ale starší to neudělal nikdy, v roce a třičtvrtě uměl bezpečně zastavit před přechodem a tyhle pravidla dodržoval vždycky.
Evaeva já i kricim, ať stojí a ona se třeba ještě s úsměvem ohlidne....no, včera jsme to trenovaly u ženských domovu na smichove...tam to dala, tak snad si to dobře rozmejsli, kam do ty silnice leze...
Potrefenáhusa kluci věci neničí naschvál, aby mně naštvali, ale protože potřebovali zkusit tu danou věc jako třeba otvírák na víno zabodnout do linky ![]()
Potrefenáhusa tyhle úsměvy dělá mladší, ale u silnice ne. To mi prostě řekne, že chtěl ten klacek, co tam ležel nebo tak něco.
Evaeva to jsem ani nemyslela, ze s tímhle cílem, ale proste přesně nějakým pitomym používáním
nase třeba včera vylepila náplasti, který si sama vzala ze supliku i přes můj nesouhlas, oblepila dinosaurovi bolavej ocásek a po minute to po mne chtěla sundat, zas nemuzu mít všechno na zámek a chodit za ni jak hlidaci pes, tak to mne třeba naštve taky, ale nepovažuju to úplně za naschvál ničení věci, no
Potrefenáhusa moje skoro pětiletý zase zásadně nebrzdí před jedním hodně nebezpečným místem, když jede na kole, protože se pak neumí sama rozjet a je to už skoro doma, kde chce být ve svý soutěživosti dřív než my ostatní. Je to děsný! Ona se teda rozhlídne, ale to už je v půlce cesty. Když jde pěšky nebo na odrážedle, zastaví vždycky sama od sebe a bez upozorňování. Ale má svůj důvod jinej, než mě naštvat. (Což se jí teda v tomhle případě daří)
Potrefenáhusa no jasně, mně to taky štve, ale chápu i je. Tohle je fakt těžký. Že se nemaluje po zdi, to už jim někdo řekl, ale že ten otvírák udělá díru do linky, to neví, dokud to nezkusí![]()
Anema já si pořád nemyslím, že ten důvod byl rodiče naštvat (v tom podcastu), navíc šlo o batole. Pokud myslíme to samé. Ale je krásně vidět, jak stejnou věc každý pochopí jinak a to jde dokonce o mluvený projev ani ne o psaný.
Potrefenáhusa jj tohle taky nepovazuju za niceni.
Za niceni povazuju, kdyz jsem mu nedovolila nakrajet zubatym nozem banan a tak s.nim zacal rezat do Vitra zidle![]()
s tim rozhlizenim, Tonda se rozhlizi, ale ja sem se mu minule snazila demonstrovat, ze je nizsi nez kapota auta a ze ho nemuze ridic videt a on nemuze videt pres auto jiny auto. A skoncilo to akorat vzteklym revem "jsem vetsi nez kapotaaaaaa"
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články