Evaeva si to budu muset najít znova, nevýhoda podcastu, že se tam špatně hledá
.
Vše o těhotenství a dětech
711990 já je právě schválně neučila se rozhlížet, aby nepojali podezření, že to zvládnou sami. A ještě jsem peskovala muže, že se vždycky musí zastavit a pak teprve vydat pokyn k chůzi, když s nimi jde. Rozhlížení učím až teď staršího syna, když půjde do té školy.
pridavam bolestivej řev mladšího sourozence (veci naschvál nenici)
U nás Šárka nasazuje řev na plné obrátky rovnou kvůli čemukoliv, i když jí já v něčem nevyhovím, takže už tu míru závažnosti incidentu nedokážu posoudit. A teď jak jsou doma oba už mám z toho hlavu k prasknutí.
Anema já teda nezaručuju, že to chápu správně samozřejmě.
dzizisketa u nás teď začalo mami, on mně x ale on mně první ![]()
Takže syn má zánět středního ucha, zatím bez atb a píchání. Ve školce byl jeden den po dvou týdnech. Bylo to přesně jako u Karja z prakticky doléčené rýmy najednou teplota.
711990 nejhorší mi přijde, ze já jakmile jednou začnu s represí, tak už ji za tu ruku musím dovlacet až na nějaký bezpecny místo, protože riziko, ze začne naschvál utíkat, se znasobi. Ale ne vzdycky a všude si troufnu to nechat na ni
Evaeva já vím, já taky ne. Jen jsem si chtěla najít tu přesnou pasáž, na kterou reaguju, abychom se mohly buď bavit přesněji nebo jsem zjistila, že jsem tam něco přeslechla/nepochopila
dzizisketa to je nejtěžší, když jsou oba doma, soucítím!
dzizisketa já se neridim jen revem, když to nevidim, tak nejdu automaticky po starší, maximálně se od ni snazim zjistit intenzitu uderu, ale kolikrat to vidím, co se stalo (třeba včera se tu snažila trefit pobíhající mimino dětským gymnastickym míčem, má uši, takže s nim jde dat celkem rána)
Evaeva Držím palce, at to přejdete bez toho ATB. My jsme dostali mořskou vodu a nasivin. Malamal si to poctivě stříkala a nechodili jsme ven, ale bylo strašné větrné období a taky mě upozornila lékařka aby se jí tam nedostala voda.
Karja ano, na vodu taky upozorňovali. Ven určitě nepůjde, má teplotu. Dostal nurofen, ta mořská voda mně nenapadla, máme akorát Vincentku.
A když už tu tak polemizuju s Bartákovou (se kterou ale v mnoha jiných věcech souhlasím), naopak nemám žádné výhrady k tomuhle článku od Nevýchovy, opravdu moc doporučuju si to přečíst. Je to zadarmo
. Vystihuje to přesně můj svět a přístup, ale nikdy bych to tu nedokázala tak vysvětlit.
Evaeva Haha, my tady máme kousek semafor, vůbec tam není provoz, navíc vede do slepé ulice, takže věčně přecházím na červenou...až na to, že je to hned u školy a u nádraží a často tam stojí nějaké děti, tak vzorně stojím příkladem a v duchu zuřím!
S mužem soucítím!
Potrefenáhusa Já teda když slyším řev, tak automaticky volám na mladšího, ať toho nechá
on jak ještě furt nemluví, tak je takovej hodně kontaktní a ségru masakruje skoro se stejnou intenzitou jako mě.
Ale teda nejvíc mě fascinuje, že ten řev je většinou během pěti minut vystřídanej sourozeneckou pohodou, kdy si hezky hrajou a láskyplně se objímají :o)
Anema tak asi bych normalne rekla Prosim te, nehazej, nedelej... tak prosba snad neni vtazeni do boje?
promiň, na tohle jsem zapomněla odpovědět. Jen bych chtěla předeslat, že tu nechci nikoho poučovat, jen vysvětlit svůj názor ![]()
Je to pořád požadavek, byť laskavě vyslovenej. Teď nehodnotím, jestli je to cokoliv z toho od rodiče nebo dítěte dobrá nebo špatná reakce, jen jsem chtěla napsat, že chápu, proč to dítě tak reaguje, protože z toho pořád slyší ten rozkaz, kterej jde proti jeho chtění.
Moje defaultní nastavení je tohle, každý den je pro mě výzva, jak nepřilívat oleje do ohně.
DruI já jsem se včera úplně dojimala, když jsem si cistila za rohem zuby a housatko ukazovalo miminu kartičky s obrázky a pak mu vzdycky zatleskala a Výboně, Tejezko, výboně!!!!
(moc jsem se na to snažila myslet, když mimi odpoledne dostalo ránu do čela dverma detskyho domečku, až spadlo na zem)

dzizisketa
Jezis, to je jak u nás
ale já to teda jdu preposlat tatinkovi!!!!
Anema je to těžký. Chápu, že dítě si chce vyzkoušet, kam až může, a asi je to správně, zjišťuje tím svoje hranice a primárně nechce matku naštvat (kdo to ale má vydržet
). Na druhou stranu i dítě se musí nějakým způsobem naučit, že ne vždycky se dělá jen to, co nás baví a že některé rozkazy se plní, byť proti chtění - klasicky ta stopka u silnice.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články