Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38743 příspěvků moje polička 21. února 2024 12:13

Kokoska to jo, ale je to vysvetleni, proč jdou po těch prikazech do smyku

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 21. února 2024 12:19

Potrefenáhusa nojo, někdy se divím, že jsem tu výchovu přežila já i děti a jsou z nás pořád (snad) celkem normální lidi

U vnoučat je to trochu jiný, snažím se rodičům do výchovy nemotat, možná jsem i trochu trpělivější tím, jak se můžu soustředit jen na děti a nemusím s nima stihnout tisíce jiných věcí. Ale teda ne že by člověk někdy nelezl po zdi, když  koťátka rozbalí svůj repertoár.

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 21. února 2024 12:21

Potrefenáhusa jo, přesně to jsem chtěla napsat, děkuju .

Kokoska jestli máš trochu času a chuti pochopit, jak to všechno myslím a dělám, fakt doporučuju ten mnou výše postovaný článek od Nevýchovy. Je to trochu delší, ale není to jednoduchý téma. Tam je krásnej příklad se vzteklým dítětem pod eskalátory. Taky bych ho tam nenechala ležet všem lidem v cestě .

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 21. února 2024 12:22

Anema mrknu na to. 

Tak jsem to přečetla, je v tom hodně pravdy, ale dost mě pobavila věta k situaci pod tím eskalátorem "Klidně vezměte dítě do náruče a odejděte." 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 12:49
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 12:51

DruI přesně, během minuty se pohádají a zakončí to Teo, jdem dělat xy?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 12:54

Kokoska ono se to naučí. Akorát před tím absolvuješ tisíce hysterických scén Pak taky záleží, jak to říkáš, nejen jak to říkáš. Člověk se snaží, aby těch scén bylo co nejmíň, ale když to nechceš dělat tak, že povolíš všechno (což asi málokdo chce), tak hledáš jiné cesty.

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:00

Evaeva  já jen, že 1/ KLIDNĚ odnést ječící dítě v hysterickém oblouku si neumím moc představit, zvlášť pokud mám nést ještě něco dalšího a 2/ stejně mu tím odnesením vnutím svoji vůli a uplatním právo silnějšího. 

No fakt jsem měla štěstí, že ty moje dva kousky byly celkem klidné a takovéhle hysteráky se nekonaly. Nebo jsem v nich možná zadupada část ega? V každém případě jsme přežili a milujeme se!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 21. února 2024 13:04

Dávám sem tip na lahve Camelbak Eddy, objevila jsem je v Rossmanu za 249 Kč v nějaké akci, tak kdyby se to někomu hodilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 13:13

Kokoska já jsem ten článek ještě nečetla, ale klidně bych to četla jako klidně = bez rozpaků

Ale když to vezmu vážně, tak zachovat klid je na tom nejtěžší. Pak člověku naskakují ty správné věty, nejde hned do boje a dítě líp spolupracuje. Jenže někdy fakt není kde brát.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:24

Evaeva Ta mořská voda je mnohonásobně lepší, ta vincentka je o ničem, bohužel jsem to taky zjistila až tuto sezonu

Offline Anema
1276 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:24

Kokoska z toho, co tu píšeš, mi přijde, že rozhodně máte s dětmi skvělý vztah.

A mně se to snadno "machruje" s něčím, co mi spadlo vlastně samo do klína a za vás se to ještě nevědělo.

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:31

Anema ja myslim, ze kazda mama uz to svy dite ma nejak prokouknuty a spis se snazi, aby to uplne k tomu nejzazsimu bodu nedospelo. Mozna nektere deti takove jsou, ale vetsina myslim nez sebou mrskne na zem a zacne kolem sebe kopat spis fnuka, breci nebo se proste nejak vzpouzi, ale jeste prave vnima, co se deje. Tam asi je ten cas zeptat se, zkusit vyjednavat, zmirnit napeti. V hysteraku, o kterem porad pise autorka, uz se toho moc nenadela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 13:32

Karja já tu mořskou vodu znám, ale bojím se, že jí syn chtít nebude 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 13:35

Kokoska u nás je hysterák hodně rychlý. Válení po zemi teda nastává jen v extrémních případech, ale šílený řev, kopání a mlácení okolo sebe je hned. Ani nestihnu vyslovit nějaký náhradní plán, například když bych mu slíbila, že koupím čokoládu a oni jí neměli a já dotáhla bonbóny, tak se k tomu sdělení, že mám ty bonbóny ani nedostanu. A v amoku už nevnímá naprosto nic.

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:37

Evaeva to mas teda tezky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2024 13:39

Kokoska díky, ale nemyslím si, že víc než ostatní. Prostě to tak je, už jsem si zvykla. Když se to přežene, tak pokud je nějaké řešení (viz. ty bonbóny), tak je klid. To dlouhé fňukání mladšího snáším hůř.

Edit: ono ho naštěstí nerozčílilí všechno, máme tak 1 až 3 scény denně. Záleží i na dalších faktorech, jak se zrovna cítí.

Offline viktorka_od splavu
49235 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:43

Kokoska to ona tam ale prece pise, ze nenadela, zeje dobry zamyslet se nad tim, co k tomu to dite vede. ja teda zadny navody tehda nemela, ale se vzteklounem jsem si na to musela prijit sama, lwhky to teda nebylo ale uplne logicky prirozeny jo. chlapecek mi dal sezrat kazdou situaci, kdy jsem mu chtela neco nabulikovat, nebyla pozorna, v klidu..

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:44

Evaeva Šiš. Hele a kolik tomu dáváš,  nebo spíš do kolika myslíš, že ho to bude držet. Já to neznám, tak se ptám.

Offline Kokoska
34802 příspěvků moje polička 21. února 2024 13:48

viktorka_od splavu jo, ale zamyslet se driv a jednat driv, nez sebou mrskne na zem, pokud to teda fakt neni ve  vterine z nuly na sto.