Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 08:28

dzizisketa Díky, no myslela jsem, že koupim ještě levnější artikl, ale zas aby mi z toho neshořela bota:-D. Tuhle jsem musela dát boty do vyhřáté sušičky po sušení prádla...

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 08:37

Já teda necejtim tlak z instagramu ani sociálních sítí...(ale já žádné skoro nepoužívám, kromě téhle naší). Když nějakej tlak tak spíš normálně z fyzického okolí, každej chytrej, každej leccos ví. Ono jednou tady někdo napsal chytrou věc, všechny ty věci kolem dětí - shánění, vybírání...to trvá tak dlouho, kolik tomu člověk chce věnovat. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 08:59

Potrefenáhusa ja bych si ty termíny zajednala a uvidite. zrušit to můžeš vždy. 

Já vám moc přeju, abyste to nepotřebovali, ale když za 3/4 roku zjistíš, že by to přeci jenom něco chtělo, budete zas čekat na termín 3/4 roku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:00

continuity Zas když tohle dělají všichni, jakože dělají, tak jsou pak přesně ty čekačky takové, jaké jsou ...

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:09

Potrefenáhusa psala jsem pediatricce a doporucila "jen" fonitra a logopeda. Tak zacnu tim...hrozny to je

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:10

MP Meri no pockej, my to ale fakt potrebujem (teď)

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:11

Jos nás poslal logoped

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:12

MP Meri Jenze to nevis. Syn skoro nemluvi, pediatricka by jeste cekala, ale ja uz nechci. Jsou mu tri pryc. Tak klidne "zablokuju" nekomu termin, vzdyt nevim, jak zavazne to treba bude. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:12

Potrefenáhusa Aha, tak to je jasne. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:22

Potrefenáhusa MP Meri já bych to taky bookla. Jestli housádko teď poslal logoped, tak je to legitimní důvod. Blbý by mi bylo blokovat termín jako že neni žádný problém a důvod, ale co když za půl roku bude. Pokud teď je důvod, ale je šance že do půl toku zmizí... tak je to jasný, termiln bych si držela a pokud nebude třeba, tak se uvolní pro jiné zájemce. 

A prosím - vyšetření očí dělají nějak běžně na 3 letý prohlídce, nebo mám nějak aktivně shánět očarě? Problém nečekám. Spíš u mimina mi přijde, že trochu šilká na jedno oko. Pediatričky jsem se zapoměla zeptat. Je mu 13m...

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:25

Pinot Noir koľko tak stojí termín? U nás už je to absurdné,  čo niektorí pýtajú.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:30

Potrefenáhusa Prosímtě, v jakém okamžiku jste usoudili, že je třeba začít chodit k logopedovi? Já se bojím, že nás tyhle kolečka s malým taky čekají, protože mu teď bude dva a půl a nepoužívá snad ani deset slov (a to ještě beru definici slova dost volně).

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:33

MPLee na ty tříletý prohlidce jen ukázala z dálky obrázek, kolečko, domeček, srdíčko, dite nic z toho neumelo rict a tím to skončilo 

ted visí ve školce nejakej papír o dobrovolným vyšetření zraku v lednu 

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:34

MPLee Vyšetření očí se na tříleté prohlídce dělá, ale pokud dítě nespolupracuje, tak tě pošlou na plusoptix, ať mu oči změří tam. U mimina v roce je to šilhání snad ještě v normě, myslím, že náš pediatr to na prohlídce taky nějak sledoval a komentoval, ale nejsem si teď jistá, jestli to nebylo na nějaké dřívější než roční prohlídce.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:43
Reakce na MP Meri:

Mám kamarádku, která čekala postižené dítě. Vnitřně se s tím smířila, rozhodla se si ho nechat ... a narodilo se dítě zdravě (). Člověk by řekl (i ona si to myslela), ze bude totálně v zenu, nic ji nerozhodí a s úsměvem se přenese přes všechen dětský pláč ... No bohuzel, všechny ty rymicky, probdely noci a nesvoboda jí serou úplně stejně, jako jakoukoli jinou matku. Lidskej mozek proste takhle nefunguje. 

​Prošla jsem si něčím podobným. Ta euforie z narození živého a zdravého dítěte byla neuvěřitelná a pomohla mi zvládnout naprosto neodložitelné dítě, které bylo většinu času v šátku nebo nosítku. O to horší pak bylo, když se objevili krize. Buzení v noci na kojení každou hodinu nebo jiné krizovky, to dlouhodobě dá v pohodě snad jen svatý. Taky jsem si říkala, že to přece musím zvládat a být za to vděčná, že to vůbec zažívám. Jenže on vyčerpaný organismus tak nefunguje, jak píšeš. měla jsem strašné výčitky, že to nezvládám s klidem. A dokonce i teď v pubertě dcery si říkám, že bych měla být vděčná, že ji máme a vůbec to můžu zažívat a ne si zoufat z pubertálních scének. A nefunguje to. Nechám se občas vytočit, rozčílit nebo i rozplakat :-D

A přiznávám se, že než se narodila dcera a zažila jsem si to sama, tak jsem taky neměla moc pochopení pro stížnosti matek. A říkala si, ať jsou rády, že ty děti mají a neremcají :-) Ale jaksi jsem měla aspoň soudnost a neříkala jsem jim to.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:52

letfenixa 1500 jsem tehdy platila

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 09:55

MPLee malého nech vyšetřit plusoptixem, u nás to dělá i pediatr, stojí to asi 300 a jde to už od mimin. Jinak se oči kontrolují na tříleté prohlídce, pokud dítě spolupracuje. Ale třeba synovo šilhání nezjistil ani plus optix ani pediatr, asi tím, že mu to neovlivňuje vidění. Ale pediatr nás poslal na oční, když jsem mu o tom na té tříleté prohlídce říkala.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 10:01

MP Meri já nechávám spoustu věcí vyhnít, ale tohle je věc, u které po půl roce zjistíš, že to bylo fakt potřeba a potom co? Čekat další půl rok, nebo víc? U tohohle jdou teda moje ohledy na ostatní stranou. A ten případně zrušený termín není vyhozený, dostane se na někoho jiného. 

Do Nautisu pro diagnostikování autismu jsem se taky zapsala a po osmi měsících, tj. zhruba 4 měsíce před tím, než by na nás došla řada, jsem to zrušila, protože dva psychologové, několik lékařů, logoped i učitelky se vyjádřili, že to na autismus nevidí. Tak holt jsem tam ten termín 8 měsíců blokovala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 10:04

Pinot Noir oni ten termín nenechají ležet, zaplní ho někým jiným. Možná, že na lepších pracovištích si i vedou seznam bokem, teď mi volali ze synova očního, kdy bylo tři měsíce ticho po pěšině, a objednali ho za tři týdny 

Online Aranel
6597 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 10:06

MPLee Já jsem byla ve 3 letech se šilháním už na operaci. Takže bych se tý pediatričky zeptala a očaře případně sháněla.

(Pak jsem asi do nástupu do školy nosila brýle na šilhání, pak jsem měla jít ještě jednou na operaci, ale dostala jsem nějakou chřipečku, nenastoupila jsem a pak se to nějak samo srovnalo.)