Allysa Tyjo, ty milníky se dost stírají i mně, a to mám jedno dítě, jako vím, kdy začal lézt a chodit, ale třeba vývoj řeči? Jemné motoriky? Jenom velice zhruba a mlhavě.
Vše o těhotenství a dětech
continuity kdy jsem maturovala taky úplně nevím, ale kdy děti začaly lézt, to jo. (Oni skoro všechno dělaly ve stejnou dobu, tak nám to zjednodušily
). Muž podle mě netuší ani jedno z toho, stěží by dal rok svatby. Ten já počítám od roku narození syna![]()
Myrtila no právě. Já to s Viktorem furt řeším, často se ptají i na vývoj sourozence, tak to nějak mám furt v hlavě, ale u standardních dětí tohle podle mě hodíš za hlavu.
Pinot Noir
no my tam nulu nemáme. Ale vzhledem k současným cenám ta naše částka působí taky celkem směšně.
Pinot Noir no to jsme asi ve shodě, tchýně je jiný extrém, ona ty ističe prostě vůbec nenajde. A není to věkem, v tomhle se vždy spokojeně vezla, nevěděla kde jsou ani v 50.
Některé věci ohledně dětí si už nepamatuji ani já. Očkování je v průkazu, proč to držet v hlavě?
Pinot Noir taky si myslím. Někdo si to pamatuje, naše máma to třeba sype z rukávu o všech třech, ale tchýně o mém muži neví skoro nic ![]()
Vlastně nechápu, proč na to ti doktoři neupozorní dopředu, že to budou chtít vědět. Klidně by na mail mohli poslat dotazník, jako jsem dostala v porodnici, kde byly všechny ty dotazy na nemoci matky otce nastávajícího otce a operace v dětství
Nakonec by to možná ulehčilo práci i jim.
Pinot Noir No ono i u standardního dítěte se na to někdo pořád ptá, třeba na očním, a nebo před pár dny zubařka, jak a kdy mu rostly zuby... nevím, no, nepamatuju si to. A taky mě překvapilo, že se skoro vždycky ptají i na porod, jak probíhal, i docela podrobně, to si teda pamatuju a asi nikdy nezapomenu ![]()
Evaevamě teda dost zaskočilo, že ambulantní neuroložka, která vyšetřovala téměř 15 leté dítě bez diagnózy po úrazu mozku s odstupem třech měsíců se bude zajímat o to, kdy začalo chodit a mluvit.
Jestli je to potřeba se přít nechci, ale byla bych se doma podívala do té památeční knížky.
Přitom ten dotazník by to dost řešil, s lepší přípravou jsme tam nemuseli sedet hodinu, vzhledem k tomu, že dětských neurologů je nedostatek.
continuity já ta očkování a odběry z hlavy jen tak nevytěsním, se orosím, už když o tom píšu ![]()
Myrtila na zuby se nás neptala ani ortodontistka. No (ne)vyrostlo to blbě a už je asi jedno kdy.
Myrtila ty jo, mně se na porod ptali asi jen na rehabilitaci (mimo pediatra a gyndy samozřejmě)
Pinot Noir já vím akorát proti čemu jsou očkování, ale kdy, to ne. Ale muž říkal, že je to vidět v té elektrické občance (nebo kde) a můžeš tam mít i děti.
Evaevamě se ptali vždy, ale když jsem řekla v termínu a bez komplikací, tak to dál neřešili.
continuity já bych si samozřejmě taky vzpomněla
Ale na fyzio chtěla vědět i apgar a to jsem teda nevěděla. Stačilo teda jen, že byly 9 nebo 10, ale zaskočilo mně to.
Památeční knížku (sešit) má jen ten první, asi bych si to měla někam sepsat, když to tady tak čtu ![]()
Já se přiznávám, že při dotazu na vývojové milníky odpovídám, že to bylo někde v tom normovém intervalu ;o)
Akorát očkování jsme měli posunuté, protože jim nejdřív píchali vakcínu proti TBC, což všechno ostatní o pár měsíců odsune.
DruI to je dobrá odpověď
U nás to teda úplně v normě nebylo
Karja smažily jsme s dětmi palačinky. Musím říct, že jsem ti dost záviděla ostrůvek se sporákem
(Já ho mám na kratší, metr dlouhé části)
Evaeva Tak já si myslím, že to je to, co chtějí slyšet ;o) A samozřejmě, když se řeší nějaký problém, tak si to zase rodič zapamatuje.
U nás všechno pohybově v normě, ale mluvení nám furt kulhá.
continuity kluci ne, ty měli asi 9, 10, 10 a jeden, myslím, 9, 9, 10 (nevím který
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články