Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:41

Allysa Tyjo, ty milníky se dost stírají i mně, a to mám jedno dítě, jako vím, kdy začal lézt a chodit, ale třeba vývoj řeči? Jemné motoriky? Jenom velice zhruba a mlhavě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 19:42

continuity kdy jsem maturovala taky úplně nevím, ale kdy děti začaly lézt, to jo. (Oni skoro všechno dělaly ve stejnou dobu, tak nám to zjednodušily ). Muž podle mě netuší ani jedno z toho, stěží by dal rok svatby. Ten já počítám od roku narození syna

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:43

Myrtila no právě. Já to s Viktorem furt řeším, často se ptají i na vývoj sourozence, tak to nějak mám furt v hlavě, ale u standardních dětí tohle podle mě hodíš za hlavu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 19:44

Pinot Noir no my tam nulu nemáme. Ale vzhledem k současným cenám ta naše částka působí taky celkem směšně.

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:45

Pinot Noir no to jsme asi ve shodě, tchýně je jiný extrém, ona ty ističe prostě vůbec nenajde. A není to věkem, v tomhle se vždy spokojeně vezla, nevěděla kde jsou ani v 50. 

Některé věci ohledně dětí si už nepamatuji ani já. Očkování je v průkazu, proč to držet v hlavě?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 19:45

Pinot Noir taky si myslím. Někdo si to pamatuje, naše máma to třeba sype z rukávu o všech třech, ale tchýně o mém muži neví skoro nic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 19:48

Vlastně nechápu, proč na to ti doktoři neupozorní dopředu, že to budou chtít vědět. Klidně by na mail mohli poslat dotazník, jako jsem dostala v porodnici, kde byly všechny ty dotazy na nemoci matky otce nastávajícího otce a operace v dětství Nakonec by to možná ulehčilo práci i jim.

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:53

Pinot Noir No ono i u standardního dítěte se na to někdo pořád ptá, třeba na očním, a nebo před pár dny zubařka, jak a kdy mu rostly zuby... nevím, no, nepamatuju si to. A taky mě překvapilo, že se skoro vždycky ptají i na porod, jak probíhal, i docela podrobně, to si teda pamatuju a asi nikdy nezapomenu

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:54

Evaevamě teda dost zaskočilo, že ambulantní neuroložka, která vyšetřovala téměř 15 leté dítě bez diagnózy po úrazu mozku s odstupem třech měsíců se bude zajímat o to, kdy začalo chodit a mluvit.

Jestli je to potřeba se přít nechci, ale byla bych se doma podívala do té památeční knížky. 

Přitom ten dotazník by to dost řešil, s lepší přípravou jsme tam nemuseli sedet hodinu, vzhledem k tomu, že dětských neurologů je nedostatek.  

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:55

continuity já ta očkování a odběry z hlavy jen tak nevytěsním, se orosím, už když o tom píšu

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 01. května 2024 19:58

Myrtila na zuby se nás neptala ani ortodontistka. No (ne)vyrostlo to blbě a už je asi jedno kdy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 20:01

Myrtila ty jo, mně se na porod ptali asi jen na rehabilitaci (mimo pediatra a gyndy samozřejmě)

Pinot Noir já vím akorát proti čemu jsou očkování, ale kdy, to ne. Ale muž říkal, že je to vidět v té elektrické občance (nebo kde) a můžeš tam mít i děti.

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 01. května 2024 20:02

Evaevamě se ptali vždy, ale když jsem řekla v termínu a bez komplikací, tak to dál neřešili. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 20:05

continuity já bych si samozřejmě taky vzpomněla Ale na fyzio chtěla vědět i apgar a to jsem teda nevěděla. Stačilo teda jen, že byly 9 nebo 10, ale zaskočilo mně to.

Památeční knížku (sešit) má jen ten první, asi bych si to měla někam sepsat, když to tady tak čtu

Offline DruI
5571 příspěvků moje polička 01. května 2024 20:05

Já se přiznávám, že při dotazu na vývojové milníky odpovídám, že to bylo někde v tom normovém intervalu ;o)

Akorát očkování jsme měli posunuté, protože jim nejdřív píchali vakcínu proti TBC, což všechno ostatní o pár měsíců odsune.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 20:07

DruI to je dobrá odpověďU nás to teda úplně v normě nebylo 

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 01. května 2024 20:08

Evaeva apgar měli desítky obě, to je lehké. 

DruI to je dobrá odpověď. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 20:10

Karja smažily jsme s dětmi palačinky. Musím říct, že jsem ti dost záviděla ostrůvek se sporákem (Já ho mám na kratší, metr dlouhé části)

Offline DruI
5571 příspěvků moje polička 01. května 2024 20:11

Evaeva Tak já si myslím, že to je to, co chtějí slyšet ;o) A samozřejmě, když se řeší nějaký problém, tak si to zase rodič zapamatuje.

U nás všechno pohybově v normě, ale mluvení nám furt kulhá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. května 2024 20:11

continuity kluci ne, ty měli asi 9, 10, 10 a jeden, myslím, 9, 9, 10 (nevím který )