Mrakoplas to si vždycky říkám, jak to v takových případech dělají. Celkově je mi líto, že je to tak zaměřené na maminky a tatínci ostrouhají, klidně by to mohlo být víc rodinné. (Ve vedlejší třídě aspoň děti kreslily tatínka a ne maminku) U nás dřív dokonce syn trval na tom, že můžu jít jen já, když je to pro maminky ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Len jsem na tom stejně, já se nepropracovala ani ke spravnejm názvům orgánů ( u kluků je to nějak snazší)
moje děti říkají muminka. Mumu říkají děti v DE a oni si to počeštili. Takže těžko jim budu číst o mumincích ![]()
Evaeva tiez myslim, ze by to mohlo byt viac rodinne.
Evaeva Já teď někde četla, že někdo dal ve své školce návrh, ať se místo svátku matek udělá besídka ke dni rodiny (který je 15.5.). Mně to připadá jako dobrej nápad, alespoň pak děti nebudou nikomu zakazovat účast ;o)
DruI mne tenhle svátek nějak vůbec neprirostl, přijde mi spis takovej dojemnej a jsem rada, ze se mysli i na nemamy. Svátek rodiny by mi dával větší smysl
DruI u nás je napsáno, že je to setkání u příležitosti dne matek a že zvou i tatínky, babičky,.... Tak to bych klidně nechala. Ale pak jsou samé básničky o maminkách, dárečky pro ně, tak to mně vyloženě mrzí. Ten den rodin by to ale fakt řešil.
DruI Den rodiny je moc hezký nápad, bylo by to určitě vhodnější. U nás byla v té souvislosti ve školce stezka s úkoly pro maminku a dítě, vysloveně takto, a syn nemohl pochopit, proč táta nejde, když na jiné školkové akce chodíme všichni společně. (A pak se tam mělo běhat a skákat, což ani jedno nemůžu, tak jsem docela litovala, že tam tatínka nemáme.)
Myrtila to je celkem ošemetný nápad, spousta dětí má buď maminky v očekávání nebo malé sourozence, kvůli kterým vůbec nemůžou jít. Už jsem viděla i děti, se kterými byl jen tatínek, protože maminka zrovna musela být v práci,...
Evaeva No, ono to bylo v docela velkorysou denní dobu, odpoledne a až do večera, a bylo to moc pěkně připravené, ale přesně, prezentované jenom pro maminky, a fakt tam žádný chlap nebyl.
Myrtilajo, stezka je super nápad, pro moje děti by to bylo lepší než klasická besídka, ale jen pro maminky je to problematické.
Potrefenáhusa U kluků je to rozhodně snazší. Já jsem hodně nechtěla, aby to bylo jako za mýho dětství, kdy se vulvě doma neříkalo nijak.![]()
Lenmně zase hrozně vadilo, že u nás se ženský pohlavní orgán po domácku říkal jedním názvem, ale u nejlepší kamarádky jiným a u druhé kamarádky ještě jiným...pak jsem vždycky měla stres, jak o tom mluvit, abych použila ten název, co měla za správný zrovna ta daná kamarádka
...bylo to teda takhle na ZŠ, později už jsem si poradila :)
Len no mne zrovna tohle slovo vůbec neleze přes pysky (ehm, chichichi
), ale tak verim, ze rict ho 50x, už mi to ani nepřijde
Myrtila U nás ve školce pořádají podobnou stezku s úkoly v rámci rozloučení se školním rokem, tam může kterýkoli rodič, ale muž tam stejně chodit odmítá, protože je tam moc lidí :o)
Potrefenáhusa Mně to taky vůbec nejde vyslovovat. Ale jak říkáš, je to o zvyku. Tak než se odhodlám, tak u nás doma zatím máme předeček a zadeček :o)
DruI predecek a zadeček jsem původně měla v plánu já, ale nějak se to nechytlo
U nás ve školce byla někdy v dubnu nebo v květnu besídka pro všechny , kdo přišli. To bylo klasické vystoupení. A v červnu bývala zahradní slavnost, paní učitelky vymyslely různá stanoviště s úkoly pro děti, maminky napekly buchty a bylo.
brrr zahradní slavnost v podobném duchu taky máme. Stezku s úkoly máme na Mikuláše.
DruI Potrefenáhusa předek a zadek jsme měli doma my, ale stejně potřebuješ ještě název pro druhé pohlaví, resp pro klučičí ústrojí.
Já si na tu vulvu zvykla, už mi to vůbec nepřijde, i když souhlasím, že je to divné slovo. Ale kluci říkají pipina, myslím, že to prostě používají jiné děti, my to neříkáme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články