Potrefenáhusa Presne vim o cem mluvis. A to se bojim skoro priznat...ale je mi i dost neprijemne potkat lidi, co nas treba znaji. Vsichni zacnou na syna mluvit a ocekavaji interakci...a ono nic. kdyz maji deti, je to jeste horsi. Dcera od moji nej kamaradky (je ji 6) uz v lete prohlasila, jestli syn neni hloupy. V tu chvili bych ji nejradsi vynesla v zubech, ale zaroven ji chapu, ona uz v te dobe mluvila skoro nekolik let. A syn je i pomerne velky, pohybove obratny, tak je to do oci bijici no.
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli Jak to popisujes, tak si predstavuju dite, co cele dny kouka na youtube na ta kreslena videa v anglictine s cisly a abecedou. Nedokazu si predstavit, ze nekdo travi cas tim, ze dvouletakovi recituje cisla do 1000 ![]()
Potrefenáhusa Ona to mluvení časem dožene. Můj muž taky začal mluvit až někdy ve čtyřech letech a dneska má doktorát a počítat do tisíce ve dvou cizích jazycích taky umí ;o)
ziginka Já si nedokážu představit, že dvouleťák vydrží v klidu tak dlouho, abych ta čísla do tisíce odříkala, jinak kdybych věděla, že ho to udrží v klidu, tak to klidně odrecituju ;o)
DruI já o ni nepochybuju, hloupá mi nepřijde ani v nejmenším, ale je to docela frustrující - i když se rika, ze ty děti se nemaj srovnávat, tak když mas to dite nějak viditelně zabržděný, tak se neubráníš
ziginka to asi není třeba recitovat. Viktor sice nemluvil, ale ve třech letech psal řady čísel, stačilo mu to ukázat, jak se mění desítky, jak se to přehoupne přes stovku, pak už si to uměl odvodit, tisíce už pak navázal. Tj. chápe určitě od těch tří let to, co jeho brácha ještě v sedmi ne. Je od rodičů naivní si myslet, že je to jejich zásluha. Tj. i od toho terapeuta od Zuzuli , měla bych cukání ho poslat někam.
Potrefenáhusa Tak moje starší má problém s výslovností asi tak půlky abecedy. Ono člověku nakonec nezbývá než se s tím smířit, zatnout zuby a snažit se jí pomoct. Ale zase mi máme moc příjemnou logopedku, která mě uklidňuje, že to dcera zatím prostě neslyší a musí do toho dozrát a vždycky ji chválí, jak je hezky komunikativní a jakou má velkou slovní zásobu :o)
DruI no u nás ještě o výslovnost vůbec nejde, spis ji pomoct ruznejma způsobama pomoct rozpohybovat ty spoje v mozku. Ona se teda teď hodně rozmluvila, ale porad to není proud řeči, půlku věci ji nerozumim, takže to přijde na radu pak určitě taky
Jos rozumím ti moc. U nás trochu pomáhá, že Viktor je drobný, s jeho rozměry by mu mohly být tři, i dva roky, tak to jeho nemluvení tak nebije do očí. Ale ty pocity jsou nepříjemné, no.
Potrefenáhusa to mluvení je do očí bijící, ale určitě zase umí jiné věci
Vánoce budou za dlouho, jsou ještě doma, mami![]()
![]()
A teď se přiznejte, která z vás neumí napočítat do 1000 ve třech jazycích? A jak to pak máme naučit ty děti?
Já když uspávala holky jako miminka, tj. nošením, tak jsem měla zásadu, že když to vypadá, že spí, tak musím napočítat francouzsky do sta a pak je teprve můžu odložit do postýlky
dost mi to vylepšilo znalost těch číslovek ![]()
A my teď máme doma velký úspěch, mimino (nemluvící krom táta, bába, máma, ne a papa) se naučilo naznačovat ANO! Takže už to není tak, že na všechno vrtí hlavou, ale když chce přitakat, tak se začne cukat, až přiměje svaly k tomu přikývnutí. Ona rozumí všemu, co jí říkáme, takže se s ní teď lze dost dobře domluvit ![]()
SunEclipse čistačicetči!
Jos syn ma už 7, a keď od neho niekto na ulici prehovorí, tak nepovie nič. Ani nikde. Pokiaľ je so mnou. Napr sa nerozluci v druzine, kým som vo dverách. Takže prídem poňho a ostanem na chodbe. Dnes bol nachystany, aby náhodou som nezavrela dvere a hneď utekal. ![]()
Jos Potrefenáhusapřeji ať to rychle doženou.
ty stresy kolem děti jsou nejhorší v tomto. Vůbec nejde o to, jestli poslouchají.
Ono totiž kdybychom tu každá psala, co nás ten den potěšilo, tak jednak na to nemáme tolik času a druhak to zase někomu přijde jako chlubení.
Zuzuli tak to byl dobrej magor
a já myslela, že mám ty děti šikovný. Tak nic no, líná a neschopná matka ![]()
Potrefenáhusa v tomhle veku se deti vyvijeji ruzne rychle, nekdo recituje ve 3 jazycich a nekdo nemluvi vubec. Syn je z te druhe kategorie, jsou mu skoro 4 a jeste nedavno nerikal skoro nic, jakoby se zasekl nekde mezi 18-24 mesici. Me to trapilo, protoze ve 2 letech nastoupil do soukrome skolky a kdyz nastupoval, byl tam s tema stejne staryma detma tak nastejno, ale po roce mu jakoby vsichni utekli, bylo trochu videt, jak se prohlubuje ten rozdil. Taky mu nebylo vubec rozumet. Tak jsem si vyprosila zadanku na logopedii a nedavno jsme tam byli. Ale zrovna udelal hrozny skok, zacal mluvit v dlouhych vetach a ani moc nepatla. Logopedka na me koukala, ze zadny problem nevidi a at prijdem za pul roku. Ale spoustu veci bychom meli nejak trenovat, treba kresleni je no go, nenakresli ani kolecko natoz pozadovaneho hlavonozce. Preju ti, at se u vas to mluveni spravi samo jako u nas.
Gatita v klidu, hlavonožce nemaloval Ríša nikdy.
letfenixa malá ségra to měla podobně, i u babiček se musela rozkoukat určitě ještě zkraje školní docházky. S mužem, kterého znala od narození, nejen že do čtyř let nepromluvila, ale tak do dvou a půl v jeho přítomnosti brečela ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články