Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 10:53

viktorka_od splavu já si to taky nedávám všude. Ale když tam mají dobré kafe, tak proč to dělají takhle?! Někde mně na to upozornili a to jsem byla fakt ráda a dala jsem si cappuccino na led a byla spokojená.

Ale v tom Rakousku to vůbec nechápou a neudělali to. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 11:10

Můj muž chce vždycky americano se studeným mlékem extra. To byste neřekli, kolik variant realizace takový požadavek může mít

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 11:17

O kafi mi nemluvte, dostat na Kanárech neslazené kafe s našlehaným mlékem prakticky nelze. Někde dělají cappuccino, ale má to velikost asi 1dl a toho mléka je tam trošku. 

Do toho jsem zapomněla doma aeropres, takže jsem si pořádně kafe neudělala ani v apartmánu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 11:36

continuity Áaaaa, ledovou kávu na  Sardínii, Korsice a v Itálii.  :D

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 11:37

S tim kafíčkem si vzdycky vzpomenu, jak jsme v Gruzii jely se dvěma kamaradkama do jednoho kláštera u ázerbájdžánských hranic, taková ta hornatá polopoušť všude, marsrutka nás vysadila na nějaký odbočce uprostřed ničeho, odkud to bylo ještě asi 7 km pěšky a zmizela v oblaku prachu a kamarádka se tak rozhlídla po ty prázdný krajině a říká: "Kafíčko nebude?"

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 11:58
Offline Archivářka
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 12:06

Zážitky s kafem? Afriku na vás!

Po dvou týdnech v Botswaně, kde bylo jenom rozpustné nescafe jsem se ocitli na mezinárodním letišti na Victoria Falls. Vidíme na bufetu logo Segafredo! Vypadalo to, že mají i presovač! Chuťové pohárky nám zaslinili, objednali jsme a doufali. Paní zmizela. Za dlouho přinesla na tácku konvičku obalenou utěrkou, aby nevychladla, a do šálků na ristretto nalila rozpustný kafe  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 12:08

Archivářka

Já si kafe vozím svoje, akorát se dost často nevyskytujeme celý den na ubytování a ráno piju čaj. Ale dost si vybírám.

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 12:13
Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 12:26

Archivářka Ano, ano, pak uz jsme si zvykli, že musíme i v Etiopii vysvětlovat, že nechceme rozpustné.

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 13:32
Reakce na Kan:

continuity Áaaaa, ledovou kávu na  Sardínii, Korsice a v Itálii.  :D

​Ani v Itálii nedostaneš ledovou všude. Loni jsme byli v oblasti pod Gargánem. Měli jsme skvělého průvodce, pohybovali jsme se mimo hlavní turistický ruch, což ale obnášelo kavárny a restaurace místních, kde ledovou kávu nedostaneš. Ani nám to espresso nechtěli pustit na led. A třeba ani carbonara nikde tam neměli, protože pokrm bohatého severu. docela jsem koukala.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 13:35

notna já jsem si dlouho myslela, že paellu ve Španělsku dostane všude. No tak to taky ne. 

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 13:52

continuity Musím přiznat, že nakonec to bylo takové příjemné, že někde lpí na tom svém tradičním životě a tu globalizici si tam nepouští. Akorát to zase obnáší, že jim utíkají mladí z těchto oblastí.

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 14:12
Reakce na Kokoska:

Můj muž chce vždycky americano se studeným mlékem extra. To byste neřekli, kolik variant realizace takový požadavek může mít

​to si dovedu představit, protože můj muž objednává přesně totéž

Offline letfenixa
10909 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 14:27

Vôbec nerozumiem o čom píšete, ja kávu nepijem vôbec. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 14:30

notnave Španělsku to prý taky nefrčí. Už jsem viděla radu objednat si presso a sklenici s ledem, což je asi fakt nejrozumnější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 14:32

Já si stáhla apku european coffee trip a jsem fakt nadšená, protože ty kavárny s výběrovou kávou jsou kolikrát někde v boční uličce a těžko se odliší od jiných třeba na google mapách.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 15:01

notna A co píšu! Že je problém dostat ledovou : Na Sardinii, Korsice a v ITÁLII !!!   

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 16:08

letfenixa Bud ráda, ušetří ti to spoustu starostí. My jsem tady měli polopenzi, ale kafe bzlo v ceně jen ráno a já piju doma normálně furt jako během dne, ráno, dopoledne, odpoledne dvakrát tak a jedno večer:D

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 16:37
Reakce na letfenixa:

Vôbec nerozumiem o čom píšete, ja kávu nepijem vôbec. 

​Na jednu stranu musím říct "šťastná to žena". S tou kamarádkou Potrefenáhusa tak nějak souzním