Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 18:55

Pinot Noir já mám deti na opačným břehu... jsem zvedava na malý dítě a bačkůrky, zatim všechno sundava 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:03

Potrefenáhusa Kde mají teď zimní frodda? Jestli jsou za letní cenu, klidně je koupím

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:08

Myrtila uz za zimni 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:17

Potrefenáhusa Tyjo, to ale asi bude ještě loňská kolekce? Nebo jsem něco prošvihla a už se prodávají i zimní? Vloni jsem je kupovala těsně před porodem, začátkem října, a měli je tak čerstvě naskladněné, ani ještě asi neměli všechny značky. Jdu googlit. 

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:22

Myrtila hele nevim, koukala jsem na Pidilidi na nizsi kotnikovy s vlnou a textilem, cisla meli neprobraný a pak uz na me vyskakovaly ty vyssi s fancy kytickama, hvězdičkama a puntickama (ktery asi budu muset koupit, ale radsi bych, aby byly i nizsi) 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:27

Mulen U nas je to podobne - synovi je 17 a 4 mesice, nohu ma 42, meri 183. Kvuli te noze se citi mirne zakomplexovane, vsichni kluci kolem nej maji hrozny lode. Ale je fakt, ze ani v jedne rodine dlouha chodidla nejsou. Treba muz meri 193, nohu ma 44/45.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:37

Potrefenáhusa Koukala jsem na pár e-shopů a zimní mají jenom nějaké zbytky, tak možná někde začíná první vlna naskladňování. 
U nás teď kupujeme jenom bačkory, jinak boty buď mám koupené z jara, nebo nám vydrží, takže nás čekají jenom ty zimní, jen zatím nevím, jestli 29, nebo už 30 (v necelých 5 letech, trochu mě ty velikosti děsí, na jakém čísle se jednou zastaví).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:44

Myrtila mladší má v necelých šesti 31 a to mu za rok vyrostla noha pouze o číslo, loni měl taky 29/30. Nicméně mimino má v necelých dvou letech 25, v porovnání s ním, mají kluci nožku jako popelky

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:45

Myrtila neprijde mi to nijak mimořádný, naši je 5, ted ma 29 ty obyc nizky, takze budu zimni 100% kupovat 30.

a maly dite ma nohy o pul roku vetsi, nez mela starsi v jejím věku...ta pujde do 26

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:49

Evaeva po našem mladším dítěti dědí boty kamarádcina o rok starší holčička, ještě je schovávaj, teď má 23 a hlavu Tyjo, po zimě jsem se ji ptala, jestli užijou naši dupeto kuklu vel.50, a ona že jo, že máj 45, takze počítám, ze v ty nasi po dvouleté půjde její dcerka do 1.tridy 

(btw ted ma maly dítě obvod hlavy 53 cm, kupovala jsem v lindexu ve výprodeji kšiltovky na 8-14 let )

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:50

Evaeva Potrefenáhusa No, je pravda, že nemám moc srovnání, takže naše dítě by bylo někde zhruba v průměru? Dědíme boty po neteři, mám je teda jenom jako železnou rezervu, kdyby cokoli, a synovi kupuju nové, a je mezi nimi 2 roky rozdíl a už nějakou dobu mají ty nohy prakticky stejně velké. Tak mi přišlo, že má syn docela velkou tlapku. 

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:52

Myrtila ono uz se to snad zpomalí letos poprvy jo jsou jarní boty i na podzim, ale uz teda taktak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:53

Myrtila já myslím, že patří spíš k větším nohám, ale zase žádné extra lodě. 

Moji starší kluci nejsou ani extra vysocí, resp. jsou úplný průměr. Takže vzhledem k postavě nohu velkou mají. Tvůj syn je ale docela velký, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:57

Potrefenáhusa u nás naopak po asi dvou letech staršímu boty z jara nevydržely. Ale ano, průměrně se to zpomaluje.

Hlavy mám doma všechny, starší má odjakživa menší, mladší větší (ale rovná se to) a mimino průměrnou.

Ale u mimina mně loni fakt pobavilo, že jeho první boty v deseti měsících byly bobuxy prewalkers 22, větší se nedělají Ten lodě fakt má. Ale je asi i celkem vysoký.

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:57

Potrefenáhusa No tak s tou hlavou to máme podobně, starší má teď obvod asi 55, na léto jsem sháněla funkční kšiltovky a výběr už nebyl nic moc. Normální čepice a kukly mu už dlouho výhradně šiju, pokud jsem nekoupila takovou tu houmlesku, nebo jak se jmenuje ta delší čepice, byla mu i krátká na výšku a čouhaly mu z ní uši naše děti nejsou úplně konfekční, momentálně šiju podzimní výbavu úzkých a dlouhých trik a pyžam, na jaro pak bude potřeba obnovit tepláky a hlavně všechny softshellky. Strašně se mu teď prodloužily všechny končetiny. 

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:59

Evaeva nase obě začínaly s rozměrem nohy 12 x 6,5, akorat mladší bylo o 8 měsíců míň 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:59

Myrtila přes léto děti víc rostou, mi přijde. Mladší rostl teď úplně před očima.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 21:00

Potrefenáhusa jo, kluci taky nosili první 22. Ale o půl roku později

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 21:02

Myrtila

starsi ty čepice drží všechny hrozne blbě asi kvůli vlasům, všechno ji to vyjíždí nahoru, proto mám ty kukly radši, maly dite si zas cepice sundava, kuklu necha 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 21:07

Potrefenáhusa No tak že se ten růst trochu zpomalí, doufám už několikátou sezónu zatím se stává spíš nerovnoměrnějším (teď třeba vyrostly ty nohy a ruce, jinak nic moc, obvody pasu a všeho jsou stejné).
Evaeva No to má vaše mimino opravdu hezkou tlapku syn začínal v 15 měsících myslím s velikostí 23, tehdy jsem na něj nesehnala žádné ty "prewalkers" (všechno bylo malé), tak dostal rovnou tenisky. Miminu jsem dneska orientačně měřila nohu na podzimní zateplené capáčky, a měl by teď v 10 m velikost 19 nebo 20.