Lamicka EvaevaMuj synovec vždycky doma něco psal za trest...a že teda kolikrát za tejden nasbíral listin. Jako od mámy. Mně to přišlo jako ,,fajn,, , dostal upominku, zklidnil se tim, nebylo to nic drastickeho, pak si daval majzla, ale jak holky dorůstají do toho věku, kdy to psaval...tak nechápu že ho k tomu donutili nebo spis, ze on to akceptoval. Představa dcery, jak po nějaké domácí rozmíšsce pulhodiny dumá nad sešitem, je víc než úsměvná, to jako věřím, že bych dřív skončila na OSPODU než by napsala stránku textu za trest.
Vše o těhotenství a dětech
Tak Betty Souhlasím, protože přepíšeš se raz dva, to ani nemusí být chyba z nevědomosti. Ale zároveň se teda musím přiznat, že mě to vždycky trefí do očí a dokonce už si pamatuju i lidi, co dělají nějaké typické chyby...
Zuzuli To noční zjevování je ale strašné, to mi párkrát málem způsobilo infarkt, zvlášť když měly děti taková ta svítící pyžama s kostrou...![]()
Karja jo muj syn taky nepise rad, to je vzdycky doma des bes
dohadovani, odchazeni od ukolu.. obsem jakmile ma psat neco na pocitaci do informatiky, tak je to hned ![]()
Evaeva no ja to bohuzel zazila prvni rok, co jsem asistovala. Bylo to strasne. Pro vsechny. Nejvic pro deti.
Lamicka jak se to řeší? Požádáš o výměnu nebo to řešíš s ní? To je pěkně blbá situace.
Kdyz nase spadovka dneska v jednu losovala o mista v prvni tride, tak cekat, ze ve ctyri uz budou vysledky zverejnene, bylo asi dost naivni, co?
Překvapuje mě, že losovali "tajně". Když šla do školy dcera, tak se na místní škole s dobrou pověstí losovalo veřejně za přítomnosti notáře, právníka školy, ředitele, zástupkyně a dotčených rodičů (a možná i právníků rodičů
).
A koukám, že letos taky, a to se hlásilo jen 80 spádových dětí, vzali 75.
Před těmi třemi lety nevzali asi 30 "spádových".
Mohučanka tady losovali pry za ucasti skolske rady, zrizovatele a zastupcu skoly. Previs je takovy, ze by z nej poskladali jeste jednu tridu navic. Dcera je mezi vylosovanymi detmi. Celkem se mi ulevilo, ze aspon spadovou skolu ma jistou a ted jen pockame na patek, jestli ji nevzali i nekam bliz. Ale ten pocit, ze pujde aspon na jednu z vybranych skol a nebudeme resit, kam s ni jinam, je fajn.
Zuzuli tak to ze srdce blahopřeju!!!
Ve čtvrti, kde jsme dřív bydleli, byla krom velkých škol jedna menší stará základka. Třídy tam byly kolem 20 dětí, dobrá pověst. Samozřejmě se tam začalo hlásit čím dál víc dětí, které měli spádovost jen naoko. A aby vyřešili převis poptávky, zažádala škola o výjimku a v první třídě bylo dětí snad 30! Vtipný na tom bylo, že se strašně nad tím rozčilovali i rodiče těch dětí, které by tam nepřijali, kdyby nepodváděli s bydlištěm. Vtipný to teda příšlo mně, nezúčastněné. Jinak to bylo pěkně hnusný. Kamarádka nakonec dala dceru raději do soukromé, jaká z toho vznikla na škole hustá atmosféra mezi rodiči a potažmo i dětmi.
U nás počet žiakov stále klesá, mávali sme roky po 3 triedy, teraz máme v 1. a 3. ročníku po 2, a kolegyňa očakáva aj k zápisu, že budú 2 triedy.
letfenixa V ČR to taky klesá. Dcera měla to "štěstí" se narodit v tom největším boomu. Problém bylo už kde porodit a pak školka, základka, střední. Všude šílenej přetlak. Ještě ji to čeká, jestli půjde na vš. Když si vzpomenu na starší neteř a synovce, jak to měli všude jednoduché, trochu jim člověk závidí.
letfenixa Prahy a středních Čech se ty úbytky asi zatím nijak zvlášť netykaj
notna ten pokles byl ale velmi malý. Skutečně výraznější pokles nastal až za covidu (resp. 9m po něm) a hlavně pak po propuknutí války na Ukrajině.
Potrefenáhusa ve věku mimina mi přijde, že už to vidět je. Školky tu berou i dvouleté děti, školička, co vždycky byla beznadějně plná, má místo... A dopoledne venku nepotkáváme skoro žádné děti. Ale nevylučuju, že je to lokální jev.
notna ty deti, co ted jdou do skoly, jeste celkem silny rocnik jsou. Okolo 110 tisic. K tomu v Praze a velkych mestech a jejich okoli je obecne vyssi porodnost nez je na venkove. Stredocesky kraj a hlavne ten prstenec okolo Prahy ma nejnizsi prumerny vek v cr a tedy nejvic deti. Zatimco u mamy na skole v jihoceskem kraji uz ten pokles u prvnaku maj letos celkem zrejmy.
Kdyz jsem byla na prelomu 2019/2020 tehotna, do porodnic se muselo registrovat, nedal se temer sehnat termin na nepovinny prvotrimestralni screening. Do skolky mi vzali dite az ve trech a pul jako jedno z nejmladsich v okoli...
Ja vlastne strasne preju tem, co maji deti ted v tom propadu, ze hodne veci budou mit snazsi.
Evaeva Ale i tak je to znát a je to čím dál lepší než ty ročníky 2007-2010. V Brně jeden rok některé školky nebraly vůbec nové děti, jen předškoláky. Byl to masakr. Pak se v první třídě navyšovaly kapacity na výjimku. To si myslím, že se už neděje. Nebo teda aspoň v Brně ne, co vím. Loni stejné ročníky vytvořliy rekord v přihláškách na střední, pokud se nemýlím. To už taky letos nebude.
notna ano, ten ročník je nejsilnější, ale ten pokles byl malý. V naší MČ v září tříleté děti se do školky dostaly dlouhodobě. Ve věku mých starších kluků žádný velký pokles není, to opravdu až u nejmladšího.
notna na Praze 9 je 30 deti v prvni tride standard, vyjimka je nekde na 34![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje